Mikolaj75 Napisano 6 Stycznia 2023 Napisano 6 Stycznia 2023 Ostatni z szybkich projektów. Teraz na jakiś czas trzeba będzie się zająć budowami... Leciutko zmodyfikowany zestaw IBG: - lufy Master; - nitowanie i listwy; - osłona z frontu silnika i rozpórki; - światła pozycyjne, linki, pitocik, cięgna amortyzatorów i kilka pomniejszych detali. 46 Cytuj
barszczo Napisano 6 Stycznia 2023 Napisano 6 Stycznia 2023 Grek zazwyczaj kojarzy się z kamuflażem, a tu na srebrno. Bardzo fajnie wygląda . Cytuj
lord_karton Napisano 6 Stycznia 2023 Napisano 6 Stycznia 2023 Jak mnie te nasze samoloty niezbyt interesują to ten bym sobie na półce postawił bez żadnego marudzenia Bardzo mi się podoba Cytuj
HK1885 Napisano 6 Stycznia 2023 Napisano 6 Stycznia 2023 Bardzo przyjemne greckie niewiadomoco z 1000-konnym silnikiem. Kolejny elegancki model, tym razem na srebrno. Podoba mi się, gratulacje! Cytuj
Baas ArK Napisano 6 Stycznia 2023 Napisano 6 Stycznia 2023 Nic tylko ubić gościa ! Cudeńka robi a nie chwali się jak . Gratulacje, za kolejny udany model. Zwraca uwagę zróżnicowanie paneli i delikatna akcentacja linii oraz nitów. 1 Cytuj
Rafał B Napisano 7 Stycznia 2023 Napisano 7 Stycznia 2023 Bardzo ładne wykonanie, zresztą jak w przypadku każdego Twojego modelu, no i sprawia wrażenie większej skali. Podciągnął bym imo jeszcze może tylko trochę kontrast, bo chwilami mam wrażenie jakby rozmycia modelu na białym tle. Kolejne Cytuj
myszaty Napisano 7 Stycznia 2023 Napisano 7 Stycznia 2023 O ja cie!!!! Ale fajny ( bo o grekach wiem niewiele, a raczej nic ) ale wyszedł ci taki elegancik w sreberku że łochoho! Cytuj
MAREK74 Napisano 8 Stycznia 2023 Napisano 8 Stycznia 2023 Elegancko wykonany model. Zwróciłem uwagę na szybki. Wygląda, że korzystałeś z blaszek i ładnie to wyszło. Czy pokusisz się o parę słów i napiszesz jak to robiłeś? Cytuj
Mikolaj75 Napisano 8 Stycznia 2023 Autor Napisano 8 Stycznia 2023 Dzięki wszystkim za opinie. Miło mi, że model się podoba. 4 godziny temu, MAREK74 napisał: Elegancko wykonany model. Zwróciłem uwagę na szybki. Wygląda, że korzystałeś z blaszek i ładnie to wyszło. Czy pokusisz się o parę słów i napiszesz jak to robiłeś? Otóż nie... Szybka to plastik z zestawu - o dziwo mimo pancernej grubości - coś tam widać. Wykonałem sobie własne maski z taśmy Tamki. Skoro wygląda na blaszki, to chyba wyszło dobrze... Natomiast chciałbym aby ujawnił się ktoś, kto mocen jest te blaszki wykorzystać zgodnie z przeznaczeniem. Komuś takiemu IBG winno zapewnić dożywotnie dostawy wszelkich nowości i akcesoriów niezbędnych do budowy... 1 Cytuj
MAREK74 Napisano 8 Stycznia 2023 Napisano 8 Stycznia 2023 OK. Dziękuję za odpowiedź. Miałem nadzieję, że to Ty jesteś tą poszukiwaną osobą.... Próbowałem wykorzystać te blaszki przy Kobuzie i niestety... efekt dużo gorszy. Wygląda na to, że ładnie zrobiona plastikowa osłona daje lepszy efekt. Cytuj
Endrju Napisano 8 Stycznia 2023 Napisano 8 Stycznia 2023 Świetne wykonanie. Jest co oglądać. Podoba się. Cytuj
letalin Napisano 9 Stycznia 2023 Napisano 9 Stycznia 2023 Mój ulubiony P.24. Srebrny, kapcie na kołach, greckie znaki. Pięknie to wyszło, ale to żadne zaskoczenie:) Znaki malowałeś, czy tak ładnie siadły kalkomanie? Cytuj
Mikolaj75 Napisano 9 Stycznia 2023 Autor Napisano 9 Stycznia 2023 Dzięki za opinie Kokardy (maski Fly) i ster kierunku (zwykła taśma tamki) malowane. Na fakturze tego samolotu chyba najlepsze rozwiązanie. 1 Cytuj
arhtus Napisano 9 Stycznia 2023 Napisano 9 Stycznia 2023 No ładny ten modelik, wykonanie pierwsza klasa. Po zdjęciach ciężko uwierzyć, że to 48, przydałaby się jakaś zapałka Mam jeszcze pytanko o wspomnianą dorobioną osłonę silnika, czy to jakiś projekt blaszany, czy ręczne dłubanie otworów w płytce plastikowej. Same otwory chyba ociupinkę za duże, ale i tak o wiele lepsze niż oryginał. Gratuluję Cytuj
Mikolaj75 Napisano 10 Stycznia 2023 Autor Napisano 10 Stycznia 2023 Dziękuję, Rymulus - no ten akurat do kolekcji za bardzo się nie łapie .. Arhtus - może faktycznie ociupinkę, ale w sumie widać, że te otworki dość konkretne były - fotka zawarta w PKL tom.III - dla celów dyskusji: A robione chałupniczo, jak to u mnie najczęściej. Jakieś robocze fotki się uchowały: 4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi