Skocz do zawartości

PZL P.24G - IBG 1:72

Mikolaj75

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatni z szybkich projektów. Teraz na jakiś czas trzeba będzie się zająć budowami...

Leciutko zmodyfikowany zestaw IBG:

- lufy Master;

- nitowanie i listwy;

- osłona z frontu silnika i rozpórki;

- światła pozycyjne, linki, pitocik, cięgna amortyzatorów i kilka pomniejszych detali.

4Y4Vk5Th.jpg

M3Tkyf6h.jpg

csbr4IFh.jpg

6SmNChOh.jpg

vxzkklHh.jpg

Thw7gUXh.jpg

qfojCsvh.jpg

0n5Vk30h.jpg

Pym5bJph.jpg

• Like 46

Bardzo ładne wykonanie, zresztą jak w przypadku każdego Twojego modelu, no i sprawia wrażenie większej skali.

Podciągnął bym imo jeszcze może tylko trochę kontrast, bo chwilami mam wrażenie jakby rozmycia modelu na białym tle.

Kolejne 👏 👍

Dzięki wszystkim za opinie. Miło mi, że model się podoba.

4 godziny temu, MAREK74 napisał:

Elegancko wykonany model. Zwróciłem uwagę na szybki. Wygląda, że korzystałeś z blaszek i ładnie to wyszło. Czy pokusisz się o parę słów i napiszesz jak to robiłeś? 

Otóż nie... Szybka to plastik z zestawu - o dziwo mimo pancernej grubości - coś tam widać. Wykonałem sobie własne maski z taśmy Tamki. Skoro wygląda na blaszki, to chyba wyszło dobrze...

Natomiast chciałbym aby ujawnił się ktoś, kto mocen jest te blaszki wykorzystać zgodnie z przeznaczeniem. Komuś takiemu IBG winno zapewnić dożywotnie dostawy wszelkich nowości i akcesoriów niezbędnych do budowy... 😉

• Like 1

OK. Dziękuję za odpowiedź. Miałem nadzieję, że to Ty jesteś tą poszukiwaną osobą.... Próbowałem wykorzystać te blaszki przy Kobuzie i niestety... efekt dużo gorszy. Wygląda na to, że ładnie zrobiona plastikowa osłona daje lepszy efekt.

No ładny ten modelik, wykonanie pierwsza klasa. Po zdjęciach ciężko uwierzyć, że to 48, przydałaby się jakaś zapałka 😀

Mam jeszcze pytanko o wspomnianą dorobioną osłonę silnika, czy to jakiś projekt blaszany, czy ręczne dłubanie otworów w płytce plastikowej. Same otwory chyba ociupinkę za duże, ale i tak o wiele lepsze niż oryginał. 

Gratuluję  

Dziękuję, Rymulus - no ten akurat do kolekcji za bardzo się nie łapie .. 😉

Arhtus - może faktycznie ociupinkę, ale w sumie widać, że te otworki dość konkretne były - fotka zawarta w PKL tom.III - dla celów dyskusji:

image.thumb.jpeg.4b3edaec0223ea0d5f35209d7056af7b.jpeg

A robione chałupniczo, jak to u mnie najczęściej. Jakieś robocze fotki się uchowały:

image.thumb.jpeg.04b75d10e0371ce29bcefebc5ffa0164.jpeg

image.thumb.jpeg.0f493baa918ac0d1cfbb65356fcad63c.jpeg

• Like 4