TAW Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Deszcze niespokojne... Po dosyć długim czasie spędzonym we współczesnej pancerce i sterylności polskich wozów bojowych chciałem się trochę wyżyć na modelu. Zrobić trochę rdzy, ubrudzić, powyginać błotniki i przemóc się z robieniem obić. Jak się wyżyć to najlepiej na ruskim czołgu z największego konfliktu w historii ale w jedynie słusznym malowaniu. Do modelu RFM dołożyłem blachy RFM i Voyager, lufę Abera, gąsienice T-Rex, liny Eureki, szkiełko lampy od Przemka Przybulewskiego (nie kupujcie dedykowanego Voyagera bo nie za bardzo wygląda jak powinno) i kalki Weikert. Ogólnie fajnie mi się robiło tego zabytka Dzięki za pomoc w warsztacie a teraz czas na oględziny: A dla tych co wytrwali do końca jeszcze trzy zdjęcia "z epoki" ----------> LINK DO WARSZTATU <---------- 31 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) Udany model. Widać kontrast dolnych partii ciemno i wyższych jaśniejszych. Ładnie się komponuję. Obicia w punkt. Przybliżony model realnego tanku. Wyrabiasz się i oto chodzi. Nie mam uwag A co podstawki w przyszłości, jeśli masz zamknięte włazy, to dwóch kacapów na pace. Ewentualnie blondynkę Marusie " Do domu wrócimy, kompresor na nowy model odpalimy " Edytowane 3 Kwietnia 2023 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Ekstra teciak wyszedł , brudzenie takie w sam raz, detal jest przedni, klimatyczne te zdjęcia czarno białe, super robota , na pewno jeden z ładniejszych t-34 na forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 wygląda bardzo fajnie taki styrany ale nie za mocno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) Dzięki Mayonesie 2 godziny temu, MayonesEXG7 napisał: A co podstawki w przyszłości, jeśli masz zamknięte włazy, to dwóch kacapów na pace. Ewentualnie blondynkę Marusie Kacapów żadnych nie chcę ani na pace ani nigdzie w okolicy... Aganiok w blondzie też ujdzie 2 godziny temu, Evildead napisał: na pewno jeden z ładniejszych t-34 na forum Dzięki, aż sobie będę musiał sprawdzić archiwum w wolnym czasie Godzinę temu, Bartosz Ciesielski napisał: wygląda bardzo fajnie taki styrany ale nie za mocno Dzięki, ważne że widać że już trochę jeździł ale i do Berlina da radę jeszcze dojechać Dzięki @bulik58. Trafnie wychwyciłeś te gąsienice które i moim zdaniem są najsłabszym punktem modelu. Wiele razy do nich podchodziłem i wiele razy miałem efekt, który mi się podobał ale po przyłożeniu na swoje miejsce już nie było tak fajnie. Z prześwitującym ciemnym metalem mi się to gryzło bo sam kolor bazowy wyszedł bardzo jasny. potem jeszcze swoje zrobiło ich przukurzenie. Ostatecznie jest jak jest choć nie do końca wyglądają jak pomalowane, bo z bliska gołym okiem i bez pełnej lampy jest widać trochę faktury i jakieś tam majaczące prześwity. Godzinę temu, bulik58 napisał: szkoda tylko że stoi na białym brystolu zamiast na kawałku terenu. Przy zdjęciach z podstawką aparat (telefon) mi trochę wariował - wypaczał i wypłaszczał kolory samego modelu, więc zdjęcia poszły bez podstawki. Ale skoro już wspomniałeś to czemu nie Edytowane 3 Kwietnia 2023 przez TAW 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Jak mawiał klasyk: legancko wyszedł:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Bardzo fajnie wykonany model! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Zdjęcia z epoki - można się nabrać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Pięknie wyszedł. Gratulacje! Pierwsze zdjęcie czarno-białe w pierwszym poście zmyliło i myślałem, że to zdjęcie prawdziwego teciaka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Gratulacje, świetny model . Proponuję tylko dodać trochę "mokrego", czyli zacieki z paliwa przy korkach zbiorników i wyplutego oleju z rur wydechowych . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Grigorij jak prawdziwy - tylko wąs zgolił. Model zaje-fajny . Fabryka RFM FM z super bajerami - klasa sama w sobie. Doskonała robota!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Piękny model! A kierowca zjadł chyba trochę panzerschokolade 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 4 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Dzięki Panowie! Godzinę temu, Rack napisał: Proponuję tylko dodać trochę "mokrego", czyli zacieki z paliwa przy korkach zbiorników i wyplutego oleju z rur wydechowych No właśnie nie za bardzo lubię takie mokro pobłyskujące efekty na modelu. Zacieki na beczkach były robione farbą Bitume Abteilunga. Efekt był błyszczący ale od początku miał być przygaszony lakierem matowym, ale został jednak całkowicie stłumiony przez ten lakier. Niech będą, że suche i dawno paliwa nie wiedziały... Przy wydechu to już nic nie podziałam bo tam był dany pigment smoke i byłoby bajoro. Co najwyżej dołożę jeszcze pigmentu na samych środkach bo sobie przejrzałem na szybko zdjęcia i bardziej czarno to kopciło. 59 minut temu, robertmodelarz napisał: Grigorij jak prawdziwy - tylko wąs zgolił. A wiesz że nie pomyślałem... Mogłem mu zrobić 31 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: A kierowca zjadł chyba trochę panzerschokolade Czy Ty widzisz te wory pod oczami? Nie było rady - musiał zjeść 23 godziny temu, Baas ArK napisał: Zdjęcia z epoki - można się nabrać. 23 godziny temu, Gregory napisał: Pierwsze zdjęcie czarno-białe w pierwszym poście zmyliło i myślałem, że to zdjęcie prawdziwego teciaka Bardzo się cieszę. Jeśli pojazd jest z odpowiednich czasów to lubię się w ten sposób pobawić z modelem już po jego ukończeniu. No i bardzo lubię czarno białe fotografie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Figurka bardzo ładnie pomalowana, ja póki co nawet nie próbuję malować figur... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 Fajne wykonanie podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 5 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2023 17 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: ja póki co nawet nie próbuję malować figur... Powiem tak: nie jest to łatwe i jest zupełnie inne od malowania pojazdów. Ale póki co nie możesz powiedzieć, że nie umiesz - jak nie spróbujesz to się nie przekonasz. A nuż się okaże, że jednak umiesz Sam dobry w tym nie jestem - co najwyżej wychodzi mi tak, że jakoś ujdzie i nie szpeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 Oj piękny ci on, świetna robota . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 Czołem! No i jeden z lepszych modeli ostatnio na forum. Mariusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 6 Kwietnia 2023 Share Napisano 6 Kwietnia 2023 Coraz lepsza modulacja, chociaż zawsze była bardzo dobra, a detale cud miód. Te rzemyki do mocowania lin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 7 Kwietnia 2023 Share Napisano 7 Kwietnia 2023 Z tymi zaciekami na zbiornikach będzie miodzio, oleju i ropy nie żałowali Teciak schludnie pobrudzony, podoba mi się. I jak poradziłeś sobie z lampą? Lakier błysk? Czy jeszcze inne rozwiązanie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 7 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2023 45 minut temu, zyziek napisał: I jak poradziłeś sobie z lampą? Lakier błysk? Czy jeszcze inne rozwiązanie? Szkiełko przyklejone na lakier błysk i następnie z zewnętrznej strony na całe szkiełko znów lakier błyszczący. A to co zaleciało na samą obudowę lampy po wyschnięciu podmalowane lakierem matowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Kwietnia 2023 Share Napisano 7 Kwietnia 2023 Mi się podoba. Ładnie zmalowany i przybrudzony... Bardzo dobra praca! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 8 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2023 A jednak... Wszystkie uwagi wzięte pod uwagę: Zróżnicowałem kolorystycznie zapas gąsienic. Trochę mokrego też się pojawiło. No i kopeć się powiększył (z odrobiną mokrego niestety nie wyszło). Teraz to już skończony chyba na 102 % Dzięki! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 9 Kwietnia 2023 Share Napisano 9 Kwietnia 2023 Przy wydechu jescze oleju dodaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 22 Kwietnia 2023 Share Napisano 22 Kwietnia 2023 Super praca. Jak zrobiłeś podstawek ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi