Sebastian76 Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada Cześć, Niniejszym mój pierwszy warsztat tutaj uważam za zakończony. Efekt moich zmagań przedkładam szanownej społeczności. Jednocześnie dziękuję wszystkim, którzy towarzyszyli mi podczas prac i niejednokrotnie okazali pomoc i wsparcie (szczególnie podczas trudnych momentów, których nie brakowało.) Model przedstawia wóz 1113 z 4 brygady Pancernej (1 Kompania - 1 Batalionu) LWP, jednakże nie jest on idealnym jego odzwierciedleniem ( koła i brak błotników) Zestaw RMF (nr 5083) waloryzowałem gąsienicami od Panzerwerk Design i kilkoma detalami z zestawu gratów Black Dog. Niestety nie ustrzegłem się kilku warsztatowych błędów w trakcie prac, które na pewno wpłynęły na efekt końcowy. Doświadczenie zdobyte, nauka popełniona - oby z korzyścią przy kolejnych pracach. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada Bardzo fajnie ci wyszedł ten Teciak. Oby więcej takich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada Na zdjęciach wygląda rewelacyjnie; malowanie i weatering - high level! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model91 Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada Świetny!!! Jak długo nad nim pracowałeś?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 11 Listopada Autor Share Napisano 11 Listopada 15 minut temu, model91 napisał: Świetny!!! Jak długo nad nim pracowałeś?? Dziękuję! Czas to zawsze trudno określić bowiem modele dłubie głównie weekendami (sporadycznie w tygodniu po pracy) Zacząłem go składać w połowie lipca - także ramy czasowe to około 4 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada Świetny w każdym calu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada Wzorowa maszyna, która wygrała II wojnę światową. Kolor na pięć, brudzenie na pięć, wykonanie genialne. Z niecierpliwością czekamy na drugi warsztat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada Mimo wypadku wyszedł świetnie. Mocno styrany, ale nie przesadzony w brudzeniu. Wszystko jest tu zrobione z sensem.... no może poza obiciami. Trochę za bardzo weszła młotkologia. To oczywiście moje subiektywne odczucie, bo lubię modele styrane, ale mniej obtłuczone . Ogólnie bardzo dobra robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 12 Listopada Share Napisano 12 Listopada Wyszedł bardzo dobrze i według mnie, nawet to młotkowanie nie jest aż tak przesadne, no ale co kto lubi. Przydałaby mu się teraz jakaś skromna choćby podstawka 14 godzin temu, robertmodelarz napisał: Wzorowa maszyna, która wygrała II wojnę światową. Pod względem wyprodukowanych niewątpliwie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 12 Listopada Share Napisano 12 Listopada Świetny model i bardzo dobrze wykonane zdjęcia, które pokazują i podkreślają wysoki poziom modelarski, super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 12 Listopada Share Napisano 12 Listopada Nie napiszę nic odkrywczego, mnie również bardzo się podoba. Jest taki akuratnie w sam raz. Efektownie ale nie nachalnie styrany. Naprawdę na duży plus. Jeśli miał bym się do czegoś przyczepić, to do ułożenia lin holowniczych, ale to już było by takie czepianie mocno na siłę. Mam nadzieję, że będzie można go gdzieś zobaczyć na żywo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 12 Listopada Share Napisano 12 Listopada Świetny model. Ode mnie duży dodatni plus za polskie malowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 12 Listopada Autor Share Napisano 12 Listopada Bardzo mi miło, naprawdę czytać te wszystkie przychylne komentarze. Serdecznie dziękuję Wam wszystkim! 6 godzin temu, Rafał B napisał: Wyszedł bardzo dobrze i według mnie, nawet to młotkowanie nie jest aż tak przesadne, no ale co kto lubi. Przydałaby mu się teraz jakaś skromna choćby podstawka Pod względem wyprodukowanych niewątpliwie U mnie to tak po kolei idzie. Teraz uczę się malować figurki, wiec kolejne modele będą miały już jakieś towarzystwo - na czym bardzo mi zależało. Kolejny punkt to podstawi - też w planach - mam nadzieje nieodległych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 12 Listopada Autor Share Napisano 12 Listopada 5 godzin temu, R_Mazzi napisał: Nie napiszę nic odkrywczego, mnie również bardzo się podoba. Jest taki akuratnie w sam raz. Efektownie ale nie nachalnie styrany. Naprawdę na duży plus. Jeśli miał bym się do czegoś przyczepić, to do ułożenia lin holowniczych, ale to już było by takie czepianie mocno na siłę. Mam nadzieję, że będzie można go gdzieś zobaczyć na żywo. Zapewne masz na myśli tą którą wisi na zbiorniku ? Też miałem wątpliwości, ale chiałem coś zmienić i jakoś go wyróżnić. A że nauka to przy łapaniu jakiegoś doświadczenia nie zawsze wszytko wyjdzie tak jak sobie człowiek wymyśli:) Co do pokazywania- Zapraszam do Wrocławia Jeszcze się czaje z wyjściem z moimi pracami do ludzi - chodz jest to jakieś tam moje marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 12 Listopada Share Napisano 12 Listopada Te Tygrysy, Shermany i T-34 to już tak opatrzone, że ciężko sprawić żeby przy kolejnym oko się jakoś bardziej otwarło - musi być naprawdę wow (łał). I ten tutaj jest właśnie taki wow (łał). Dobrze zmalowany, ładnie uciorany z paroma rdzawymi smaczkami i orłem na wieży czyli idealnie wpisuje się w mój gust. Mój ulubiony smaczek w tym modelu to szmata na zapasie gąsienic. Wykonanie na najwyższym poziomie pomimo tej wpadki na przedniej płycie, z której w ostateczności wyszedłeś obronną ręką. Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Listopada Share Napisano 13 Listopada Bardzo ładnie wyszedł, nie ma wstydu. Jedynie na frotki ponarzekam, bo trochę ciemne tło moim zdaniem. Ja na szare się przesiadłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 14 Listopada Share Napisano 14 Listopada Bardzo dobry model, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano Wtorek o 10:22 Share Napisano Wtorek o 10:22 Coś niesamowitego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano Wtorek o 10:26 Share Napisano Wtorek o 10:26 Świetny model! Ale zdjęcia mogłyby być trochę jaśniejsze Prosi się o podstawkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Wtorek o 15:10 Share Napisano Wtorek o 15:10 4 godziny temu, halset napisał: Świetny model! Ale zdjęcia mogłyby być trochę jaśniejsze Prosi się o podstawkę Heh wspominalem o tym autorowi ale to olał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano Wtorek o 19:27 Share Napisano Wtorek o 19:27 W dniu 11.11.2024 o 14:33, Sebastian76 napisał: Model przedstawia wóz 1113 z 4 brygady Pancernej (1 Kompania - 1 Batalionu) LWP, jednakże nie jest on idealnym jego odzwierciedleniem ( koła i brak błotników) Bardzo ładnie wykonany model. Techniki modelarskie zastosowane bardzo ciekawie. Nie ma co się czepiać detali. Piękny model. Koła taki były i trudno. Nikt wcześniej tego nie sygnalizował, ale mnie razi ułożenie kalkomanii na wieży czołgu. Na pierwszym zdjęciu które zamieściłeś wygląda to zdecydowanie inaczej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 12 godzin temu Autor Share Napisano 12 godzin temu 22 godziny temu, Jarekk napisał: Bardzo ładnie wykonany model. Techniki modelarskie zastosowane bardzo ciekawie. Nie ma co się czepiać detali. Piękny model. Koła taki były i trudno. Nikt wcześniej tego nie sygnalizował, ale mnie razi ułożenie kalkomanii na wieży czołgu. Na pierwszym zdjęciu które zamieściłeś wygląda to zdecydowanie inaczej. Co do kalkomanii to oczywiście jest mój błąd. Na usprawiedliwienie powiem tylko, że zaufałem producentowi kalek , który zasugerował takie właśnie ich ułożenie. Kiedy się połapałem co i jak, było już za późno. Nauczka, żeby jednak dokładniej i czasami się nie śpieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 12 godzin temu Autor Share Napisano 12 godzin temu W dniu 19.11.2024 o 16:10, patrykd napisał: Heh wspominalem o tym autorowi ale to olał. Absolutnie nie mam w naturze olewania kogokolwiek. Mam nadzieję, że Cię nie uraziłem. Z fotami eksperymentuje. Wiadomo, że każdy z nas ma inny ekran, inne ustawienia, inaczej postrzega. Dla mnie zdjęcia wyglądają lepiej niż na białym tle. Lepiej widać to co jest na powierzchni modelu. Następnym razem spróbuje z szarym tłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 12 godzin temu Autor Share Napisano 12 godzin temu W dniu 19.11.2024 o 11:26, halset napisał: Świetny model! Ale zdjęcia mogłyby być trochę jaśniejsze Prosi się o podstawkę Z podstawkami się jeszcze wstrzymuje - bo nigdy nie robiłem, ale mam już do niego załogę wiec finalnie plan jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi