Michael_94 Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Rozumiem, zatem przenoszę do warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kotjew 13lat Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Jako ,że powoli przygotowuje się do 5 wrocławskiego modelshow'u ,którym tematem przewodnim jest afryka,to chciałem być ,,Na Czasie'' i skleić coś ,,afrykańskiego". Wybór padł na SD.KFZ 222 od tamki w ,,35". https://www.google.pl/search?q=sdkfz+222+afrika+korps+tamiya+1:35&espv=2&biw=1366&bih=599&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjr3Jj5tpPKAhXh73IKHZkdBoIQ_AUIBigB#cns=0&imgrc=OJUUSKYLLTWm4M%3A Pracę zacząłęm od montażu spodu tego oto pojazdu. Wszystko ładnie spasowane. Następnie w instrukcji jest montaż działa i komory działa.[chyba tak się to nazywa] Jednak montaż działa odłożyłem na później ,ponieważ aerograf ,a raczej iglica od niego mi się zniszczyła[moja mama myła podłogę i potrąciła stojak z aero na ziemię,iglicą w duł oczywiście]. Więc wziąłem się za montaż kadłuba. I tutaj pojawia się 1 problem,w instrukcji jest wskazane,aby z tyłu pojazdu wkleić element c19. Jest to chyba dodatkowa wentylacja silnika,ale na obrazku nie ma tego elementu. S.O.S PROSZĘ O POMOC!!! Jak to dać aby było zgodnie histroycznie. Oraz mam 2 problem,otóż nie wiem jak pomalować wnętrze tego pojazdu. Po moich doświadczeniach z wnętrami modelów sądzę ,że na szary ,ale nie jestem pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Dobry wieczór Kupujecie elementy waloryzacyjne do konkretnych modeli tak jak producent nakazał czy do tych samych modeli, ale innych producentów? Mam blaszki i metalowe gąsienice do PZ KPFW 4, ale nie ma napisane do której wersji. Chciałem je zastosować do PzKpfw 4 ausf J Revella (03122). Jakie blaszki można zastosować do panter tank chyba wersja a dawnej firmy ESCI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Głupie pytanie - z czego zrobić anteny do m60 i strykera 1:35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Rozciągnij wypraski nad ogniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Myślałem nad czymś bardziej elastycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Odpowiednio cienkie są bardzo elastyczne a przy tym cienkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negev Napisano 12 Stycznia 2016 Share Napisano 12 Stycznia 2016 Mam pytanie odnosnie historii. Przymierzam sie do sklejenia Opla Blitza w 1:35. Chce go pomalowac panzergrau. Co mogla holowac taka ciezarowka? Jakas nieduza armatke przeciwpancerna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael_94 Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Jeszcze chyba Flak 88 ale głowy nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Flaka 88 to nie bardzo. Pak 40 Pak 38 jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Jeszcze chyba Flak 88 ale głowy nie dam. Zdjęcia egzemplarzy muzealnych lub należących do grup rekonstrukcyjnych ciężko uznać za referencyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Flak 88 trochę duży dla blitza Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negev Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 Dzieki wielkie za pomoc. Stawiam piwo w Gdyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 Uważajbo jeszcze ktoś przyjedzie:-D Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Stycznia 2016 Super Moderator Share Napisano 14 Stycznia 2016 W sprzyjających warunkach i Opel dałby radę z 88 (co prawda Flak 18) ale jak widać w tle ciągnie ją nie tylko Opel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 Dziękuję-do usunięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 .Chcialbym go zrobic z tralem minowym (podobny do stosowanego w Magachu 6) + Droid, lecz brakuje mi fotek tak wyposazonych pojazdow. Póki co nawet ja nie znalazłem takiego zdjęcia, jedyne które mam to zmodernizowana Puma Bet, różni się trochę od modelu Bossa. Puma tak jak wiele pojazdow IDF przeszly szereg modyfikacji, wiele z nich ma zamontowane na kadlubie cos co przypomina dodatkowe oslony boczne,moze dla zalogi?? Jak najbardziej, zastosowano nowe fartuchy przeciwkumulacyjne oraz zamontowano dodatkowe kasety osłony dynamicznej na pancerzu pasywnym po bokach kadłuba i pancerz prętowy. W niektórych wozach zwanych Puma Batasz na górze kadłuba znajduje się opancerzona cytadela, tak jak w Nagmachonie. Puma Bet: Puma Bet Batash: .Model Bossa to wedlug mnie starsza wersja Pumy, dlatego tez chce zamontowac tral minowy z Magacha Wersja pojazdu nie ma tu za bardzo znaczenia, zarówno trał Degem Gimel jak i nowsza wersja Degem Dalet mogą być zamontowane z przodu pojazdu za pomocą odpowiedniego adaptera, różnego, dla obu wersji trału naciskowego. Degem Gimel: Degem Dalet +wyrzutnia ładunków wydłużonych Cefa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 Witam Jako że ISU 152 od Tamiya 35303 będzie kolejnym modelem nad którym mam zamiar się znęcać mam 2 pytanka : 1 Którą lufkę wybrać (żeby pasowała do zestawu)?? http://www.mojehobby.pl/products/Lufa-152-4mm-ML-20S-do-SU-152-ITA-ZVE.html http://www.mojehobby.pl/products/152mm-ML-20Pasuje-do-haubicy-M1937-ML-20-Trumpeter.html http://www.mojehobby.pl/products/152mm-ML-20SDzialo-samobiezne-JSU-152.html Bo chyba nie widziałem nigdzie lufy dedykowanej Tamce 2 U którego producenta (jeśli w ogóle ) znajdę DSzK ?? Podpowie ktoś zorientowany w temacie ?? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 RB MODEL robi lufkę DSzK. Lufka nr 3 pasuje do ISU-152 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasztanov Napisano 28 Stycznia 2016 Share Napisano 28 Stycznia 2016 Czy ta lufa ( http://www.mojehobby.pl/products/Lufa-do-7-62mm-Browning-M1919Stosowano-w-wielu-pojazdach-i-samolotach.html ) pasuje do T-34/85 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 28 Stycznia 2016 Share Napisano 28 Stycznia 2016 To jest lufa do amerykańskiego km-u Browninga pasuje do Shermana czy do Jeepa a nie do ruskiego T34 do T34 odpowiednia będzie taka lufa jak ta:http://www.aber.net.pl/detal,944.html Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasztanov Napisano 28 Stycznia 2016 Share Napisano 28 Stycznia 2016 Do skali 1/48 będzie pasować tak na oko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 28 Stycznia 2016 Share Napisano 28 Stycznia 2016 To jest lufa do 35-ki będzie za duża do 48-ki, musisz poszukać w lotniczych , a jak nie będzie,to dorobić z igły jednorazowej ( to jest prosta lufa bez lejka na końcu ) Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasztanov Napisano 28 Stycznia 2016 Share Napisano 28 Stycznia 2016 Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 31 Stycznia 2016 Share Napisano 31 Stycznia 2016 Takie pytanko "brudziarskie" mam: chodzi za mną zrobienie błota w postaci grudek zaschniętych na podwoziu czołgu (skala 1:72). Z czego zrobić "papkę" żeby dało się ją położyć pędzlem lub szpatułką (nie mam aerografu)? Próba dodania startych suchych pasteli do bezbarwnego matowego Vallejo skończyła się rozpuszczeniem się pasteli w farbie, wyszła po prostu farba w kolorze pasteli. Odwrotnie - zakropinie startych pasteli bezbarwnym matem ciut lepiej, ale dalej faktury grudek nie ma. Ktoś coś kiedyś chyba pisał o fusach z kawy (pijam fusiankę więc materiału będę miał dość) - dobrze kojarzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi