Gerd Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja (edytowane) Punktem wyjścia do projektu było znane zdjęcie żołnierzy 1bsz z Dziwnowa (JW4101) na tle GAZ'a 69, ucharakteryzowanego na pojazd amerykański. Rzecz, jak twierdzą świadkowie, miała miejsce w czasie pokazu dla delegacji węgierskiej w 1985 r. Model to produkt BRONCO nr CB 35096,. Kluczowym uzupełnieniem, a w zasadzie pierwszym zapalnikiem pomysłu, który zaiskrzył dawno temu, stał się arkusz kalkomanii TORO MODEL: GAZ 69 in Poland nr kat 35D08. A cała reszta to imponderabilia. i to by było na tyle. Edytowane 4 Maja przez Gerd 26 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja Świetne! Jak zawsze, najbardziej podoba mi się tytaniczna praca w odpowiednim dobraniu figurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja Świetny, podoba mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja W dniu 4.05.2025 o 12:31, Gerd napisał: Punktem wyjścia do projektu było znane zdjęcie żołnierzy 1bsz z Dziwnowa (JW4101) na tle GAZ'a 69, ucharakteryzowanego na pojazd amerykański. Rzecz, jak twierdzą świadkowie, miała miejsce w czasie pokazu dla delegacji węgierskiej w 1985 r. Model to produkt BRONCO nr CB 35096,. Kluczowym uzupełnieniem, a w zasadzie pierwszym zapalnikiem pomysłu, który zaiskrzył dawno temu, stał się arkusz kalkomanii TORO MODEL: GAZ 69 in Poland nr kat 35D08. A cała reszta to imponderabilia. i to by było na tyle. Zastanawiałem sie w Mosonmagyaróvár, czyj to był model. Gratuluje medalu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Genialny w swej prostocie..! Odtworzenie figurantów w pozycjach ze zdjęcia - mistrzostwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja rewelacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Podziwiałem w Moson, niesamowita robota z figurkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Kultowe zdjęcie po mistrzowsku przerobione na dioramę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja Świetna robota. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Super - jestem pod wrażeniem głównie figurek. Diorama = zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Super pomysł i wykonanie! Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja NIE-MAM-PYTAŃ. Zastanawiające, jak na tej jednej scence w socjalistycznym polskim raju znalazło się tyle amerykańskiej broni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja (edytowane) Godzinę temu, Lipstein napisał: NIE-MAM-PYTAŃ. Zastanawiające, jak na tej jednej scence w socjalistycznym polskim raju znalazło się tyle amerykańskiej broni... Normalnie tego złomu było dużo. Np. w CS WOP w Kętrzynie czyli niezwiązanym z możliwoscią kontaktu z "zachodnim rajem" w salach do zajęć z bronia było dostępnych po kilkanaście egz. tego złomu i to w formie przekrojów jak i działajace. Poprzez przekrój rozumiem egz. który potraktowano piłką do metalu, zeby było widać co jest w środku i jak działa. W "magazynie broni" było tego jeszcze wiecej. To było dostępne dla "zmechopodobnych" . Skąd ? a z bliskiego wschodu, Wietnamu, Korei itd. Podobnie skąd w Muzeum a Krakowie A-37 czy F-5 Fredom Fighter ano Wietnam pzrekazał jako wzorzec do pzreróbek rusznikarskich itd.. Edytowane 9 Maja przez chorąży . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 9 Maja Autor Share Napisano 9 Maja W dniu 5.05.2025 o 14:22, GreGG24 napisał: Zastanawiałem sie w Mosonmagyaróvár, czyj to był model. Gratuluje medalu. Dziękuję za gratulacje ale jury w Moson nie było tak łaskawe jak Kolega. Dziękuje WSZYSTKIM za komentarze, dobre słowa i w ogóle za zaglądanie, a także Administracji forum za wyróżnienie na stronie głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano Poniedziałek o 08:17 Share Napisano Poniedziałek o 08:17 Co ja się będę wypowiadał gdy Koledzy już wszystko powiedzieli. Oczy wyłażą na wierzch jak Hansowi z BW czującemu nóż szturmowy wz. 55 na gardle... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano Wtorek o 07:33 Share Napisano Wtorek o 07:33 Genialne! Dobór figurek, tematyka. Podoba mi sie wybitnie, ponieważ przewinął się kiedys w temacie pojazdów sił specjalnych. Mistrzowska robota. Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maestro Napisano Środa o 16:54 Share Napisano Środa o 16:54 Wygląda super! Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi