Gerd Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja (edytowane) Punktem wyjścia do projektu było znane zdjęcie żołnierzy 1bsz z Dziwnowa (JW4101) na tle GAZ'a 69, ucharakteryzowanego na pojazd amerykański. Rzecz, jak twierdzą świadkowie, miała miejsce w czasie pokazu dla delegacji węgierskiej w 1985 r. Model to produkt BRONCO nr CB 35096,. Kluczowym uzupełnieniem, a w zasadzie pierwszym zapalnikiem pomysłu, który zaiskrzył dawno temu, stał się arkusz kalkomanii TORO MODEL: GAZ 69 in Poland nr kat 35D08. A cała reszta to imponderabilia. i to by było na tyle. Edytowane 4 Maja przez Gerd 27 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja Świetne! Jak zawsze, najbardziej podoba mi się tytaniczna praca w odpowiednim dobraniu figurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja Świetny, podoba mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja W dniu 4.05.2025 o 12:31, Gerd napisał: Punktem wyjścia do projektu było znane zdjęcie żołnierzy 1bsz z Dziwnowa (JW4101) na tle GAZ'a 69, ucharakteryzowanego na pojazd amerykański. Rzecz, jak twierdzą świadkowie, miała miejsce w czasie pokazu dla delegacji węgierskiej w 1985 r. Model to produkt BRONCO nr CB 35096,. Kluczowym uzupełnieniem, a w zasadzie pierwszym zapalnikiem pomysłu, który zaiskrzył dawno temu, stał się arkusz kalkomanii TORO MODEL: GAZ 69 in Poland nr kat 35D08. A cała reszta to imponderabilia. i to by było na tyle. Zastanawiałem sie w Mosonmagyaróvár, czyj to był model. Gratuluje medalu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Genialny w swej prostocie..! Odtworzenie figurantów w pozycjach ze zdjęcia - mistrzostwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja rewelacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Podziwiałem w Moson, niesamowita robota z figurkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Kultowe zdjęcie po mistrzowsku przerobione na dioramę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja Świetna robota. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Super - jestem pod wrażeniem głównie figurek. Diorama = zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Super pomysł i wykonanie! Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja NIE-MAM-PYTAŃ. Zastanawiające, jak na tej jednej scence w socjalistycznym polskim raju znalazło się tyle amerykańskiej broni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja (edytowane) Godzinę temu, Lipstein napisał: NIE-MAM-PYTAŃ. Zastanawiające, jak na tej jednej scence w socjalistycznym polskim raju znalazło się tyle amerykańskiej broni... Normalnie tego złomu było dużo. Np. w CS WOP w Kętrzynie czyli niezwiązanym z możliwoscią kontaktu z "zachodnim rajem" w salach do zajęć z bronia było dostępnych po kilkanaście egz. tego złomu i to w formie przekrojów jak i działajace. Poprzez przekrój rozumiem egz. który potraktowano piłką do metalu, zeby było widać co jest w środku i jak działa. W "magazynie broni" było tego jeszcze wiecej. To było dostępne dla "zmechopodobnych" . Skąd ? a z bliskiego wschodu, Wietnamu, Korei itd. Podobnie skąd w Muzeum a Krakowie A-37 czy F-5 Fredom Fighter ano Wietnam pzrekazał jako wzorzec do pzreróbek rusznikarskich itd.. Edytowane 9 Maja przez chorąży . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 9 Maja Autor Share Napisano 9 Maja W dniu 5.05.2025 o 14:22, GreGG24 napisał: Zastanawiałem sie w Mosonmagyaróvár, czyj to był model. Gratuluje medalu. Dziękuję za gratulacje ale jury w Moson nie było tak łaskawe jak Kolega. Dziękuje WSZYSTKIM za komentarze, dobre słowa i w ogóle za zaglądanie, a także Administracji forum za wyróżnienie na stronie głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja Co ja się będę wypowiadał gdy Koledzy już wszystko powiedzieli. Oczy wyłażą na wierzch jak Hansowi z BW czującemu nóż szturmowy wz. 55 na gardle... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja Genialne! Dobór figurek, tematyka. Podoba mi sie wybitnie, ponieważ przewinął się kiedys w temacie pojazdów sił specjalnych. Mistrzowska robota. Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maestro Napisano 14 Maja Share Napisano 14 Maja Wygląda super! Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi