babcia131 Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) Grześ -strona 119 Forum -widać jak byk I kabinę i antenę http://modelwork.pl/viewtopic.php?p=403068 Wiedziałem że to gdzieś było. Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Mogę tylko potwierdzić. Na tych samolotach antena prosta ARK była wtopiona w osłoną przedniej kabiny. Bez zamknięcia kabiny nie dało się sprawdzić ARK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Raz jeszcze dziękuję wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 może ktoś chętny http://allegro.pl/mig-21-belka-do-podwieszania-uzbrojenia-i3445320824.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smk_szkwal Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Filipie, toć napisałem "zbiornik" mając na myśli "dziób" baniaka ;)Zdjęcie 1612 tak pomalowanego jest w książce LAF, podpisane jako 10 plm rok 1970, czyli trzy lata przed filmem. Może przeszedł później do 1 plm? W Łasku tak je malowali. Z drugiej strony na filmie w tle widać jeszcze jedną maszynę, numer niestety nie jest dobrze widoczny, obstawiam 702 (ale czy 1702 latał kiedyś bez 1?) Widziś Pan, bo te literki w tym telefoniku małe takie ;) Latał 703 to może i 702... bez zdjęcia nie przesądzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 1613 z zielonym akcentem na stateczniku pionowym oraz wyraźnie zamalowaną "1" na początku numeru.Zdjęcia zrobione w Łasku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Cinekf1 jesteś pewien, że to 1613, a nie późniejszy 0613? Dla mnie równie dobrze może być właśnie ten drugi, a "zamalowana" 1 może być przypadkiem. Odbarwień tam dużo, a zwróć uwagę jak blisko 6 ta "1" się znajduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) Ze zdjęć jakie posiadam wszystkie łaskie pf-y z numerami zaczynającymi się na 16 i 17 nie miały smoka wawelskiego na kadłubie. Zarówno 1613 jak i 1614 przyszły do Łasku z Poznania i dalej do Mińska gdzie zakończyły służbę. Podobna sytuacja była z 1607, na jednym ze zdjęć już stoi jako 607. Co do 0613 o którego pytasz to razem z 0614 przyszły później do Łasku z 11 PLM i miały już namalowanego wspomnianego smoka. 0613 zakończył służbę w 1 PLM i latał do końca z czerwoną syrenką. Jeśli to rzeczywiście 0613 to po jakiego diabła zamalowali 0 w Łasku a później w Mińsku powróciło na swoje miejsce? Chyba, że rzeczywiście jest to przypadkowa podmalówka przypominająca "jedynkę" , a samolot latał od początku z jako 613 Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Tak się złożyło, że z Adamem Gołąbkiem rozmawiamy o tych maszynach i pisał: "W Łasku w jednym okresie służył samoloty 613 i 1613, po czym domalowali "0" do samolotu 613." Według niego seria 16,17 zawsze miała jedynkę na początku, a na dodatek aby odróżnić samoloty, na starszych malowano 0. 0613 skończył w 1 PLM z syrenką ;) O znalazłem w poprzedniej wiadomości: "Maszyny posiadające numery 16XX, 17XX czy 18XX zawcze miały numery czterocyfrowe." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Pytanie do "Razwiedczików" z Sochaczewa Czym była sterowana praca zasobników foto typu SATURN [ ew.LAF ]? Czy w kabinie był jakis dodatkowo zainstalowany [ zakladany ? ] pulpit do włączania i pracy tego zasobnika ? Ewentualnie jakieś zdjęcia byłyby od obejrzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Witam ,panowie ,poszukuję wszelkich malowań kamuflażowych (nie polskich)do Mig -21 BIS.Kazde info jest dla mnie cenne.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 http://wp.scn.ru/en/ww3/f/14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Dzięki tego nie znałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smk_szkwal Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Daj jakiś konkret, bo bisów w kamuflażu jest pełno, z eks poliskimi w Ugandzie na czele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Chodziło mi głównie o Bałkańskie malowania typu:Serbia,Jugosławia ,wszelkiej maści afrykańskie ,afgańskie.Wiem że to i tak spory rozstrzał i proszę o niemożliwe,jednak cokolwiek będzie pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 kilka tablic było w aeroplanie specjalnym o Mig-21 ,w zasadzie o wszystkich gdzie służyły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 UM miały te same koła jak np. MF? Pytam, bo z tego co pamiętam F-13 miały inne (mniejsze?), później już od PF i dalej były raczej jednakowe. Jak natomiast w przypadku szparek U/US/UM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 U/US/UM na pewno miały takie same koła jak MF, a nawet pod koniec służby niektóre dostały koła z Bis-ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Bisy mają inne koła niż MFy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Bisy mają inne koła niż MFy? Bisy miały koła KT-92D, MF-koła KT-92B. Rózniły się i wizualnie na zewnątrz, a przede wszystkim Bis-owskie miały 2 tarcze hamulcowe więcej. UM dostawały nowe koła KT-92D po remoncie.[ ale też nie wszystkie ] KT-92B KT-92D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Dzięki za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugi31 Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Babcia 131 napisał ''' Bis-owskie miały 2 tarcze hamulcowe więcej''' Miały jedną więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 22 Września 2013 Share Napisano 22 Września 2013 Koledzy, potrzebuję skan fragmentu artykułu "Muzeum sprzętu bojowego II KOP w Bydgoszczy" Aeroplan 4/08 dotyczącego MiG-21M 2001. Artykuł miałem, ale zgubiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 22 Września 2013 Share Napisano 22 Września 2013 Na jutrzejszy wieczór mogę Ci je zrobić, bym musiał poszukać ten numer, a w tej chwili nie mam możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 Będę wdzięczny, mój mail ziolok_89@tlen.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi