Jarekk Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Ad.1 - nie. Ad.2 - trzeba poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Dzięki. To jeszcze jedno pytanie zadam. Czy na polskich eRach montowane były dodatkowe kasety ASO-2 (analogicznie jak na zdjęci niżej) wzdłuż tylnej części kadłuba, czy to tylko radziecki przywilej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz 5710 Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 To chyba wynalazek po Afganistanie - na naszych eRach nie były montowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 To akurat jest foto 21bis Serbii. To lokalna modernizacja -flary, dipole .Kaseta jest mocowana w miejscu na SPRD. A tak wyglada pulpit sterowania w kabinie -szaro-czarne pudełeczko po lewej stronie , nad dżwigniami hermetyzacji i zamykania kabiny. [ Podobno Bułgarzy też zakupili do swoich bis-ów ] . Fotki i informacje z "Yugosłowiańskiego Forum" http://www.mycity-military.com/Avioni/MIG-21-Fishbed_876.html A tak to wyglądało w Afganistanie -słabe zdjęcie , ale daje się zauważyć różnice w wyglądzie kasety: Ta fotka z FMS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz 5710 Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 pod skrzydłem pocisk S-24 z zapalnikiem RW-2 UM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 W książce ś.p Mariana o 32 PLRT , na stronie 58 jest zdjęcie zasobnika D z wymalowanym godłem 2 eskadry . Pamiętacie który to rok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Nie pomieszałeś coś? Na zasobniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 (edytowane) Tak na zasobniku. Strona 58 , Edytowane 13 Maja 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 To akurat jest foto 21bis Serbii. To lokalna modernizacja -flary, dipole ... Tak tak, zdjęcie wrzuciłem, żeby pokazać umiejscowienie, na pierwszy rzut oka widać, że to nie ASO-2W. I jeszcze powtórzę pytanie z poprzedniej strony. 2) Czy napis eksploatacyjny nr 49 jest zgodny z rzeczywistością (nr seryjny kontenera?) czy to radosna twórczość? Schemat malowania "D" odnosi się właśnie do polskiego 1423. edit. Zdjęcie z wpisu powyżej chyba wyjaśnia też i kwestię tego pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Faktycznie. Tu musi wypowiedzieć się autor. Ja na zasobniku latającym nie pamiętam godła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Ta monografia 32go ś.p. Pana Mikołajczuka pojawia sie w ogole w obiegu (wtornym)? Wydawca chyba by nie stracil decydując sie na ponowne wydanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz 5710 Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 a nie był to przez przypadek zasobnik z 1422 ? Zdjęcie jest z nowego hangaru foto więc chyba zrobione po powrocie z Modlina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz 5710 Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Ta monografia 32go ś.p. Pana Mikołajczuka pojawia sie w ogole w obiegu (wtornym)?Wydawca chyba by nie stracil decydując sie na ponowne wydanie. Poszukaj po księgarniach - dość długo leżała na pułkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Poluj na allegro, jeszcze niedawno poszczególne z tej serii się pojawiały, teraz (od roku) trudno mi powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Pacze pacze ale ani na aukcyjnych ani w e-xiegarniach niet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz 5710 Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Jutro popatrzę w swoich księgarniach - w razie czego mam dwa egzemplarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Chętnie kupię, poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Tak na zasobniku. Strona 58 , Osobiście nie malowałem godła na zasobniku. Szablony, gdy się przenosiłem, przekazałem do hangaru foto, dla potomności, gdzie podczas przejść zamalowywano szczęki- nikt nie bawił się w odnawianie. Zapewne ktoś z foto namalował godło- na pewno rzecz się działa po połowie 1992r. , ze wskazaniem na kwiecień 1993r. lub 1994r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Pewnie było , nie pamietam . Prawie 50 minutowy filmik z ub. roku poświęcony historii 32 PLRT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Ten film właśnie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 2) Czy napis epsploatacyjny nr 49 jest zgodny z rzeczywistością (nr seryjny kontenera?) czy to radosna twórczość? Schemat malowania "D" odnosi się właśnie do polskiego 1423. To ja zapytałbym się, czy 1423 miał zasobnik R czy D. Nie pamiętam. Na dwóch zdjęciach widać R. D nie widziałem na żadnym. W Drzonowie ma R. Mariusz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Manas mnie ubiegł- najczęściej latał z D. Z kolei numery zasobników były zgodne z numerem seryjnym. Ten ze zdjęcia jest naniesiony, najprawdopodobniej po odnowieniu warstwy lakierniczej w hangarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 23 Maja 2014 Share Napisano 23 Maja 2014 Witam. Czy któryś z Kolegów mających samolot pod ręką byłby tak uprzejmy i pomierzył mi rurkę Pitota z MIG-21MF? Chodzi o 3 wymiary: 1. od nasady (gdzie wchodzi w osłonę uchwytu kadłubowego) do miejsca zagięcia, 2. od zagięcia do początku silnego zwężenia, 3.od początku zwężenia, wraz ze zwężeniem, do samego końca. Niestety Edkowy wyrób jest na tyle glutowaty, że trudno ustalić gdzie się co zaczyna a gdzie kończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Maja 2014 Share Napisano 23 Maja 2014 Polecam http://www.mojehobby.pl/products/MiG-21SM-M-MF-Fishbed-J-Pitot-Tube-3149177.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi