Monthy Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Model ukończony parę miesięcy temu ale jakoś nie było czasu umieścić go w galerii co niniejszym czynię. Przypomnę tylko co dodane zostało do zestawu Tamiyi: -blachy Eduard -gąski Friul -lufa RB Model -liny Karaya -kalki na zbiornikach Ynot + trochę własnych produkcji Model ma przedstawiać pojazd należący do 16 Kaszubskiej Dywizji Pancernej ,okres to sądząc po fotografii rok 1973. Jeżeli gdzieś popełniłem błąd proszę poprawić. Link do warsztatu http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=12247 Wzorowałem się na tej fotce Oczywiście zdaję sobie sprawę,że model nie jest wolny od błędów merytorycznych,przeoczyłem parę rzeczy,no trudno(':evil:') kilka jest jeszcze do dołożenia. Dzięki wszystkim,którzy pomagali podczas budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Przepiękny Malowanie jest świetne. Będzie się na czym wzorować przy moim teciaku Może teraz zrobisz T-62? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Merytorycznie sie nie wypowiem, ale wrazenie estetyczne sa bardzo fajne. Ladnie i bardzo realistycznie wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Co tam zgodny czy nie zgodny merytorycznie. Dla mnie najważniejsze, że piękny i nasz polski. Sam też mam takowego, ale jeszcze zbieram dodatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezier Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Malowane jest powalajcie !! Jak dla mnie najlepszy model pięć piątki jaki wadziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Model bardzo mi się podoba. Mój T-eciak czeka na warsztacie (więc nie analizowałem jeszcze dokładnie szczegółów jego budowy). Zauważyłem jednak jeden istotny błąd. Otwór z lewej strony lufy nie może być zasłonięty szybą ponieważ z niego wystaje lufa karabinu maszynowego SGMT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Świetny, gartuluję! Sam myślę o pięć-piątce na pewno będę podglądał Twojego przy budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pala127 Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Niesamowite malowanie- jest świetny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 przeswietny,chyba najlepszy t55 jakiego widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Wow, bardzo rzadko piszę w tematach dużej (jak dla mnie skali ale ten model jest tak ładny, że nie sposób przejść obok niego obojętnie. SUPER! Bardzo mi się podoba. Nawet jeśli są, jak piszesz, jakieś błędy merytoryczne to genialnie wysmakowane malowanie odsyła je w niebyt. kurcze oglądam go, oglądam i naoglądać się nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Coż, nie jestem wielkim fanem pojazdów powojennych i współczesnych, ale obok tak ładnie zrobionego modelu nie umiem przejść obojętnie. Naprawdę świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 Świetny warsztat! Efekt również. Model bardzo mi się podoba. Mój T-eciak czeka na warsztacie (więc nie analizowałem jeszcze dokładnie szczegółów jego budowy). Zauważyłem jednak jeden istotny błąd. Otwór z lewej strony lufy nie może być zasłonięty szybą ponieważ z niego wystaje lufa karabinu maszynowego SGMT. Uściślając - otwór po lewej patrząc na czołg od przodu. Bo często rozumie się takie określenie względem środka (lub patrząc od góry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 Wszyscy chwala , to ja musze tez - wielkie brawo . Osobiscie podobaja mi sie gasienice , jak prawdziwe . Chyba sobie kupie na gwiazdke taki sam i sprobuje go skleic . Moze by tak stworzyc specjalny narodowy dzial pod bialym orlem i bialo-czerwona flaga . Twoj model na pierwszym miejscu oczywiscie ! Propozycja jak najbardziej powazna . Romek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 Zero uwag, po prostu rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 Witam. Model mistrzostwo świata. Po prostu brak słów w gębie. Jedno tylko. Na k-emie PKT sprzężonym z armatą nie było szkła tylko gumowy kołpak. Moje wielkie gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monthy Napisano 15 Października 2009 Autor Share Napisano 15 Października 2009 Dzięki panowie wielkie,miło,że się podoba. Ten kołpak dorobię i skrzynkę na wydechu tylko muszę się najpierw uporać z remontem mieszkania.Zasiadłbym chętnie do czegoś ale narazie się nie da. Budujcie 55-tkę,budujcie bo to fajny model,sam jeszcze zrobię jedną ze stanu wojennego z Gdańska. Może teraz zrobisz T-62? Jeszcze nie,zastanawiam się teraz nad BWP-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 Kurcze, wygląda jak żywy...znaczy prawdziwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 POgratulowac . Modelik piekny . Brudzenie takie jakie lubie.Model w barwach 1-go Warszawskiego Pulku Czolgopw im. Bochaterow Westerplate z Elblaga. Pomijajac troche bledow < Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 dołączam się do zachwytów nad teciakiem, pięknie wykonany model, oglądam sobie fotki i bardzo mi się podoba Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Przepiękny, klasyczny wózek W malowaniu wszystko trzyma proporcje: obicia nie za duże, fajny wash, lekkie kurzenie - to wszystko sprawia naprawdę duże wrażenie realizmu, czyli to, co wszyscy chcemy tutaj osiągnąć. Pozdrawiam i gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Nie podoba mi się ... kurde coś muszę znaleźć! ... Coś znajdę... Sorry ale nie mam do czego się przyczepić, a tak bardzo chciałem ciebie zgnoić Naprawdę super , estetycznie, z niczym nie przesadziłeś i jest super. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Tyle... Świetny teciaczek Ale... Wieża trochę krzywo włożona bo przy włazie dla kierowcy widać jak nachodzi To już naprawdę rozpaczliwe poszukiwanie błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Panowi slusznie wpadacie w zachwyty.Modelik pieknie wykonany. Ale jest jedno ALE. NIE jest to model czolgu uzywany w Wojsku POlskim. A juz napewno w tym czasie i w tej jednostce. Modelarsoko - pchota ,merytorycznie niestety babol . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 No niestety. Jak coś jest cacy to to mimo wszystko trzeba wbić szpilę, polska natura czy też może coś zgoła innego? Dla mnie jako, że swoje młode lata we wnętrzu tego wozu spędziłem model jest mistrzostwo świata a, że Tamka popełniła fabryczne błędy to pryszcz. Ostatecznie liczy się człowiek jego kunszt i zdolności czyli Wykonawca tego modelu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekK Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Tak wątek warsztatowy, jak i galeria pokazują poziom dla mnie jeszcze dłuuuugo nieosiągalny. Ale cieszę się, że jest się od kogo uczyć i kogo podglądać. Gratuluję pięknego modelu! Dzieło mistrza chwali! Pozdrawiam! PrzemekK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi