Lory Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 Hmmmm, kusząca propozycja. Mam też inny pomysł: czołgi przeciwlotnicze w skali 1:72. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 ciężko je znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 pomysł projektu grupowego pt. "Plan Barbarossa" Temat fajny, tylko, że pojawią się kolejne Pancery, a rosyjskich będzie jak na lekarstwo. A myśleliście o pojazdach z okresu I WŚ do 1938roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Coś chyba chłopaki nie macie ochoty na żaden projekt grupowy. Kilka wpisów co kilka miesięcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Coś chyba chłopaki nie macie ochoty na żaden projekt grupowy. Kilka wpisów co kilka miesięcy...No dokładnie tak to wygląda, a w dodatku co post to nowe tematy Polskie współczesne mi się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Projekt - hmmm sam bym z chęcią się przyłączył do jakiegoś . Wojska Lądowe RP - ciekawe . Fajnie by wyglądało w zestawieniu powiedzmy od PSZ na Zachodzie do współczesnych wojsk RP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek38 Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 ja bym proponował projekt grupowy zimna wojna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Widzę, że każdy wpada z nowym pomysłem. Może więc rozpisać małą ankietę, albo otworzyć kilka projektów naraz - dla każdego coś by się znalazło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 A ja nie widziałem takich tematów: - Wielka wojna światowa - Wojna domowa w Hiszpanii - Wojna w Wietnamie (od udziału Francji) - Wojna 6-cio dniowa - Stan Wojenny (??, może być nudny) - Wojna domowa w Jugosławii (od cholery rożnych czołgów) - Wojna domowa w Grecji (wiem, masakra, ale to tak fiction) Mam nadzieję, że nie będzie WW2, Iraku i Afganistanu (te dwa ostatnie mamy na co dzień). Fajnym pomysłem jest "Cold War", można nawiązać do WWIII (Polacy w Berlinie, Polacy w Moskwie, Polacy w Pirenejach,.. itd). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 To ja dorzucę coś - Lata 20,lata 30 XX wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kombat69 Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 - Wojna w Wietnamie (od udziału Francji) - Wojna 6-cio dniowa - Wojna domowa w Jugosławii (od cholery rożnych czołgów) Sam z racji niskiego poziomu znajomości historii poszczególnych ciekawych konfliktów zbrojnych nic nie mogę konkretnego zaproponować. Ale za to podpiszę się chętnie pod powyższymi tematami. Od siebie zaproponuję ; Korea i Chiny , ale nic konkretniej. Pozdrawiam! Kombat69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszu Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 ja za 6-cio dniową jestem albo JOM Kipur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Za duże tego wszystkiego i ciężko wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Popieram propozycje kolegi mam parę modeli vikers C7P 7TP dwie wersie , Fiat 621 ,10TP ,PZInż 130,140,222 , TKD,TKS-D,TKW, ŁAZIK,Działo 37mm Boforsa ,ciągnik C2P,C4P dwie wersje, samochód półgąsienicowy WZ 34 ,samochód ciężarowy Polonia ,Ursus z platformą na tankietki i wszystko w skali 72 część własnej produkcji a część z firmy Mirage pozdrawiam a mam jeszcze diorame z Ułanami i tankietką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Ze swej strony zaproponowałbym projekt "Czerwony Blitzkrieg" - czyli pancerka i dioramy dotyczące inwazji radzieckiej na Polskę 17.IX.1939 i walk, które nastąpiły w jej efekcie. Co do propozycji kolegi Skala72 interesujące wydają mi się trzy z nich: - Wojna domowa w Hiszpanii - Wojna w Wietnamie (od udziału Francji) - Wojna domowa w Jugosławii (od cholery rożnych czołgów) Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Ja proponuję polskie współczesne albo PSZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Sierpnia 2011 Share Napisano 25 Sierpnia 2011 Jeszcze jedna fajna sprawa, a dokładnie temat. Co powiecie na temat walk o Prusy Wschodnie i wyzwalania Pomorza? Fakt, kolejny raz Niemcy, ale są Rosjanie i Polacy. Po stronie niemieckiej brały udział praktycznie wszystkie rodzaje wozów bojowych jakie były sprawne, czyli od Pz. 38(t) do Tigera I (II?). Podobno były tam również tankietki, służyły jako ciągniki amunicyjne, pole do popisu jest ogromne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 A mi wpadł taki temat "naturalny kamuflaż". Chodzi mi o wszystkie pojazdy z dowolnego okresu maskowane naturalnymi środkami lub malowaniem ich na pojazdach. Wszyscy widzieli w kompani braci zaczajonego sug-a czy Jagdpanther-e w sianie w belgijskiej wiosce o ile pamiętam(dawno nie oglądałem), takiego Pattona http://www.militaryfactory.com/imageviewer/ar/pic-detail.asp?armor_id=29&sCurrentPic=m48-patton_3.jpg&sCurrentDescriptor= czy panterę z krzakami na sobie i inne... na pewno jest tego więcej. Może być też maskowanie błotem bo czytałem że niemcy czasami tak maskowali swoje zanim dano im przepisowe kamo. Mogą też być tylko malowane np. takie viewtopic.php?f=68&t=29141&hilit=prawos%C5%82awna. Taki temat powinien odpowiadać dość dużej grupie osób gdyż nie zawęża konkurencji do danego czasu czy miejsca bo takie rzeczy występowały w każdej armii na przestrzeni dziesiątek lat. Kto się piszę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Nawet lotnictwo się do tego łapie. Jedynie stoczniowcy i cywile będą niezadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Witaj.Pomysl sam w sobie nawet ciekawy-taka zgaduj zgadula ale co tam... Jestem za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 w dziale lotnictwo robią swoje projekty grupowe więc uznałem że my też możemy nie zapraszając innych. A i znalazłem ten odcinek kompani to jednak ala tygrys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 C1 Ariete ? albo coś z leopardów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Z racji iż taki temat może przyciągnąć modele z wielu dekad co może ograniczyć pomoc w zakresie poprawności merytorycznej a wątek z prowadzenia relacji by nam się rozciągną to prezentowalibyśmy tutaj tylko sposób wykonania takiego kamuflażu a budowa modelu i podstawowe malowanie w swoich wątkach. Oczywiście już złożone modele które postanowiono poprawić lub schować też by były mile widziane. Co wy na to? Jak ktoś ma leprze pomysły jak to zorganizować to proszę się wypowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Witaj.Pomysl sam w sobie nawet ciekawy-taka zgaduj zgadula ale co tam... Jestem za. To Leopard 2 a5 lub a6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Szczerze mówiąc nie jestem do końca przekonany do tego projektu. Naprawdę bardzo ciężko jest zrobić model w skali z tego typu kamuflażem. Obawiam się, że większość prac zamiast realistycznie ukazać taki sposób maskowania, będzie wyglądała jak stogi siana na gąsienicach. Mimo wszystko w modelarstwie chodzi o ukazanie sylwetki pojazdu, a nie zasłanianie jej krzakami. Oczywiście jest to tylko moje zdanie i nie zaprzeczam, że jeżeli projekt dojdzie do skutku, to z chęcią będę oglądał warsztaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi