Robert Ostrowski Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Ładnie Kristof a i fotki jakieś takie znacznie lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Mi też się podoba. Krzysiek spróbuj coś z tymi łańcuszkami zrobić, szkoda ich takich zalanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Może łańcuszki szczoteczką potraktuj to się przetkają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 No to teraz pora na cieniowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lipca 2012 Autor Share Napisano 7 Lipca 2012 Może łańcuszki szczoteczką potraktuj to się przetkająMożesz mi. coś więcej napisać jak to zrobić? Łańcuszki robione metodą pokazaną przez jednego kolegę na forum - dwa kawałki drutu splecione razem i klepane młotkiem. Ich jakość nie była super, ale może coś jeszcze spróbuję aby je wyprowadzić - np. rozpuszczalnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Tylko wiesz bazyl to taki pomysł na szybko szczoteczka do zębów i szorujemy może pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Cieniuj Krzysiek, czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Lipca 2012 Autor Share Napisano 20 Lipca 2012 No to po kilkunastu dniach intensywnego myślenia wspieranego złotym eliksirem dałem się w końcu do roboty. Trzy dni siedziałem i efektem jest moje pierwsze CM. Chyba ostatnie bo nerwów do tego nie mam, za długo to trwa i ręce mi się trzęsą przy zabawie z pędzlem (widać w kilku miejscach). Przyznam się, ze jestem z efektu bardzo zadowolony zważywszy na to, że jak pisałem było to pierwsze CM. Teraz kolej na zabawę z kółkami, więc macie czas się nacieszyć widokiem . Jeżeli uważacie, że jeszcze jakieś elementy powinienem pomalować na jasno szary to prosze pisać. Po sido będzie już za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Piękny, cm wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Dobra robota Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Ale pięknie wyszło.Wygląda jak byś nigdy nic innego nie robił.Jest super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Ładnie Krzysztof, nigdy tego nie robiłem więc może napisz w jakim celu robi się te rozjaśnianie, czy te rozjaśnienia znikają po łoszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Lipca 2012 Autor Share Napisano 20 Lipca 2012 Dzięki. ... nigdy tego nie robiłem więc może napisz w jakim celu robi się te rozjaśnianie, czy te rozjaśnienia znikają po łoszu?Nie mam pojęcia - też robię pierwszy raz. Wzorowałem się na warsztacie kolegi Koperka Pz.kpfw.III http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=32523 filmach z youtube: i płycie DVD Mig Productions. Licze też na pomoc kolegi Marioba , który to mnie namówił na zrobienie tego CM. Przy okazji pytanie - mam to teraz filtrować czy dawać od razu sido i wash? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Witam! Nooo, normalnie czad i wymiatanie to malowanie! Wygląda to doskonale! Ja filtruję przed Sido. Dół dał bym ciemny trochę brunatny filtr. Góra niebieski, szary? Czekam na ciąg dalszy, a zwłaszcza na atak chińskich olei.... Mariusz Ps. Na tym etapie robię obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Witam. Nie wierzę, że pierwszy raz robiłeś cm Krzyśku. Efektem twojego malowania jest moja szczęka na podłodze. Piękna robota. Również nie mogę się doczekać dalszych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Dowaliłeś do pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Wszystko zostało już napisane... na prawdę Krzysiek świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Podoba się szkoda tylko że przy tej ilości dodatków zostawiłeś to badziewne mocowanie koła napinającego które z oryginałem nie ma absolutnie nic wspólnego.... ale jak pisałem wyżej całość bardzo ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 Dzięki za dobre słowo. Fajnie że się podoba, bo trochę czasu przy tym trzeba było posiedzieć. szkoda tylko że przy tej ilości dodatków zostawiłeś to badziewne mocowanie koła napinającego które z oryginałem nie ma absolutnie nic wspólnego....Sławek pewnie jeszcze by się coś znalazło a przyznaję otwarcie, że nie zależy mi nigdy na 100% zgodności z oryginałem. Nie wszyscy popierają taką opinię, ale na to już nic nie poradzę. Przede wszystkim zabawa, bo mus to mam w robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 Witam!Nooo, normalnie czad i wymiatanie to malowanie! Wygląda to doskonale! Ja filtruję przed Sido. Dół dał bym ciemny trochę brunatny filtr. Góra niebieski, szary? Cieszę się, że ci się podoba. Mógłbyś trochę precyzyjniej wskazać mi co masz na myśli gora/dół? Ja chciałem go traktować specyfikiem Mig do Niemieckiego panzer grau. Mam tez inne filtry z tej firmy, to może któryś z nich będzie dobry jako ten brunatny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Dzięki za dobre słowo. Fajnie że się podoba, bo trochę czasu przy tym trzeba było posiedzieć. szkoda tylko że przy tej ilości dodatków zostawiłeś to badziewne mocowanie koła napinającego które z oryginałem nie ma absolutnie nic wspólnego....Sławek pewnie jeszcze by się coś znalazło a przyznaję otwarcie' date=' że nie zależy mi nigdy na 100% zgodności z oryginałem. Nie wszyscy popierają taką opinię, ale na to już nic nie poradzę. Przede wszystkim zabawa, bo mus to mam w robocie.[/quote']Napewno tylko to akurat jest bardzo widoczne.. zresztą sam nie jestem fanem poprawiania/dorabiania każdek śrubki...Tobie się podoba i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Witam! Dół dla mnie to od kółek do błotników. Tam daję zdecydowanie ciemny, brązowy lub brunatny filtr, aby wyraźnie przyciemnić dolne partie modelu. Nie lubię filtrów Miga. Są jakieś takie... no nie pasują mi i już. Zostawiają nieraz takie placki i przebarwienia. Zazwyczaj sam robię filtry z chińskich olei i białego spirytusu Dulux. Mariusz Ps. Masz rację! Modelarstwo to przede wszystkim relax i dlatego coraz częściej robię modele z pudła, czasami dorabiając jakieś tam brakujące elementy. Jednocześnie podziwiam modelarzy tzw: "hardcore modelarski", którzy dbają o każdy szczegół i szczególik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Witam!Dół dla mnie to od kółek do błotników. Tam daję zdecydowanie ciemny, brązowy lub brunatny filtr, aby wyraźnie przyciemnić dolne partie modelu. Nie lubię filtrów Miga. Są jakieś takie... no nie pasują mi i już. Zostawiają nieraz takie placki i przebarwienia. Zazwyczaj sam robię filtry z chińskich olei i białego spirytusu Dulux. Mariusz Ps. Masz rację! Modelarstwo to przede wszystkim relax i dlatego coraz częściej robię modele z pudła, czasami dorabiając jakieś tam brakujące elementy. Takie są najlepsze, prosto z pudła a Tamki to już w ogóle kosmos. Klocki lego i bardzo ładne. Ostatnio miałem do wyboru Stuga z Dragona albo z Tamki i wybrałem Tamkę bo przy Dragonie bym się zaharatał z tymi duperelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 No to czekam na warsztat tego Stuga. Dziś niewiele, ale udało się pomalowac kółka. Niestety pędzel to moja słaba strona malowania, co zresztą widać na zdjeciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi