Irek-M1 Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 (edytowane) Witam wszystkich zniecierpliwionych sześcioletnim oczekiwaniem na galerię. Model składa się z ponad 5000 części z czego z bazowego zestawu TRUMPETERA zostały użyte 58 części- 4 połówki kadłuba skrzydła, koła i golenie podwozia, oszklenie kabiny, zbiorniki paliwa. Z zestawu Airesa użyłem silniki. Trzeba również zaznaczyć iż każda z użytych części została podana bardzo dużej modyfikacji. Elementy zrobione samodzielnie: -kabiny pilotów -dodanie cięgien i innego wyposażenie w ruchomych częściach osłon kabin pilotów -uchwyt celownika -sterownice w przedniej kabinie -w tylnej części kadłuba został zmieniony kształt hamulców aerodynamicznych z małych na duże, wraz ze znajdująca się w nich instalacją oraz siłownikami a także cięgnami sterowania -wykonana od podstaw kratownica kadłuba i statecznika pionowego, -w prawym skrzydle lotka oraz konstrukcja kadłuba znajdująca się nad klapą -kratownica skrzydła-podłużnice, wręgi oraz mechanizm sterowania lotki -cięgna sterowania samolotem w tylnej części kadłuba -wręga siłowa wraz z pełnym łożem mocowania silnika oraz pełnym jego okablowaniem. -luk elektroniki przed kabiną pilota wraz z jego pokrywą -wnęka przedniego podwozia wraz z siłownikiem do jego chowania -wnęki podwozia głównego to 250 elementów -wnęka w której znajduje laweta w samolocie wraz z całą instalacją -luk z instalacją zbiornika głównego -fotele pilotów sztuk 3, sam zagłówek pilota składa się z 31 części -wózek wraz z lawetą z uzbrojeniem to ponad 350 elementów -wodzidło do holowania samolotu -wózek podpierający tylną część kadłuba- jedno koło to 11 elementów -luk na aparat fotograficzny wraz z aparatem fotograficznym -tablice do prezentacji rysunków -numer taktyczny malowany za pomocą szablonów -zaślepki luków inspekcyjnych w ilości 18 sztuk -zaślepka wylotu silnika -zdjęta blacha statecznika pionowego wraz z podestem oraz projekt kalkomanii sowy -modernizacja zbiorników paliwa-dodanie wszystkich uchwytów do jego mocowania oraz wykonanie drugiego z pokazaniem wnętrza, zmiana kształtu powierzchni ustateczniających -zbiorniki paliwa w tylnej części kadłuba wraz z mocowaniem oraz pokrywą, która je zamyka Miłego oglądania. z modelarskim pozdrowieniem Stan aktualny Stan w dniu przylotu do Babimostu i przed przeprowadzką do Drzonowa link do warsztatu: viewtopic.php?f=86&t=1564 Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Gość 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Nie będę nic pisał o wyglądzie czy poziomie modelu, bo to chyba każdy sam widzi ;) Chciałem tylko pogratulować samozaparcia i pasji Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Prawdziwy samolot magicznie zmniejszony do skali 1:48, co prawda sztuczka trwała 6 lat, ale się udała w 100% . Gratuluję modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Coś pięknego . ps.okulary mechanika na stoliku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Gratuluję wytrwałości. Piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
error.exe Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Z tym modelem jest tylko jeden problem.. NIE JA GO ZBUDOWAŁEM :(((((((( Obłęd i tyle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Irku jestem z Ciebie dumny. Modelarska masakra w mojej głowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xychu Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Kiedy oglądam tak wykonane małe arcydzieła, to wstyd mi moje ulepki w ogóle pokazywać. Wierzyć się nie chce, że takie rzeczy da się zrobić... Jedyne czego tu wg mnie brakuje, to ludzi Wygląda jakby wszyscy na przerwę gdzieś poszli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Gratuluję! Piękna robota. Z ciekawości zapytam: 6 lat, a ile tysięcy roboczogodzin wymagal ten model Pozdrawiam i podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Jak dla mnie, za mało zdetalowany żart oczywiście. To cacko spełnia chyba kryteria tzw. modelu życia, jaki każdy modelarz pielęgnuje gdzieś w podświadomości... Po tej galerii nic już nie będzie takie jak dawniej. Maestro, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Model okazały, poziom zdetalowania przekracza wszelki poziom przyzwoitości. Trochę tylko szkoda, że przy takim poziomie pracy budowlanej niejako z tyłu zostały kwestie malarskie. Znikome ślady eksploatacyjne wyglądają dobrze, zapuszczone linie też. Ale np. podstawka jakby za karę temu modelowi. Nie chodzi o to, żeby na siłę cieniować i brudzić wszystko pigmentami, ale żeby celibat na brudzenie nie był jakąś cnotą. Malarski wymiar modelu może być nie mniej apetyczny jak kwestia odzwierciedlenia detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Okulary na stoliku powinny być na odwrót, tak mogą się szybciej pogiąć . A tak na serio, brakuje mi słów aby opisać ten model. Niesamowity kunszt i dopracowanie do perfekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Ten model ma tyle detali, że bardzo chciałbym zobaczyć więcej zdjęć. Chciałbym się nim nasycić. Gratuluje ukończenia. Pewnie nie ja jeden się bałem, że poprzeczkę umocowałeś sobie tak wysoko, że trudno Ci będzie model skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Niesamowity efekt końcowy...pokłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Po prostu brak słow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Po prostu gratulacje z mojej strony za to co zrobiłeś z tym modelem. Coś pieknego. Nie komentuje bo inni koledzy już to zrobili a ja pod ich slowami się podpisuje. Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darthradi Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Ok mam pytanie, czy ty masz dziewczyne?;-D Bo chyba niewiele kobiet by wytrzymalo taki warsztat w domu. Ale model super nawet nie wiem co napisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 E tam, nie wiem czym się podniecacie, gdyby ten model latał to by było coś ;) Model zacny. Chylę czoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 7 Maja 2012 Autor Share Napisano 7 Maja 2012 Ok mam pytanie, czy ty masz dziewczyne?;-D Bo chyba niewiele kobiet by wytrzymalo taki warsztat w domu. Ale model super nawet nie wiem co napisac Tak mam i to co najmniej dwie - jedna to ukochana żona, która bez problemy akceptuje moja pasję i z dokładnością GPS-a jest w stanie określić moja pozycję -warsztat oraz największe oczko w głowie to 16-o mieisęczna córka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Skrzynia z narzędziami(szok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacusjt Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 REWELACJA !!! Wielka pochwała od mojego ojca , służył na tym w Siemierowicach. Łza się kręci... SUPER !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Wielki szacunek za wykonanie jak i temat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Czy Nagroda Nobla ma kategorię modelarstwo? Coś niewiarygodnego!!!! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Chapeau bas, piękny, niesamowity, doskonały Skrzynka, okulary, tablice ..., długo by wymieniać, tego drobiazgu jest tyle ..., uff trzeba będzie kilka i pewnie naście razy zaglądać by obejrzeć i przyjrzeć się temu dziełu. Koniecznie lepsze fotki - to taki apel! Jest co pokazać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi