abtb Napisano 5 Listopada Share Napisano 5 Listopada Nie wiem czy to kogoś interesuje, ale Zvezda wróciła do łask w Moje Hobby - w sumie kilkaset pozycji w różnych tematach 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Listopada Super Moderator Share Napisano 7 Listopada Panowie jak ochłoniecie to otworzę temat. Na ten czas zamykam. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Listopada Super Moderator Share Napisano 8 Listopada Temat z wątków odbiegających od tematu został wyczyszczony. Bardzo proszę osoby, które nie znoszą firmy której temat dotyczy, o nie udzielanie się w tym temacie i nie zaśmiecanie go. Wszyscy jesteśmy inteligentni więc myślę, że nie będę powtórnie zamykał tego tematu i ponownie go "sprzątał", gdyż wszyscy zrozumieli o co mi chodzi. A z doświadczenia wiemy, że wystarczy jeden wpis, by rozpocząć od nowa lawinę postów nie na temat oraz wylewanie żali jeden na drugiego. Życzę wszystkim miłego długiego weekendu. 4 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada 11 minut temu, jawkers napisał: Bardzo proszę osoby, które nie znoszą firmy której temat dotyczy, o nie udzielanie się w tym temacie i nie zaśmiecanie go. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada Pomimo usunięcia wszystkich moich wpisów w 100% zgadzam się ze zdaniem Super Moderatora. Dziękuję i pozdrawiam. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 9 Listopada Share Napisano 9 Listopada Ja proponuję wstawianie tylko zdjęć modeli bez możliwości pisania bo problem będzie wracał i to coraz brutalniej . Ludki biorą przykład z Wiejskiej a tam gównoburza o każdą pierdołę , pozdrawiam moderatora i mu współczuję ten wontek prowadzić OLO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Listopada Share Napisano 9 Listopada Katalog Zvezda na 2025 rok: https://vk.com/doc6108131_682097510 https://turbobit.net/download/free/eo0a3pt7swm1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 9 Listopada Share Napisano 9 Listopada No i to jest ciekawostka dla mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 9 Listopada Share Napisano 9 Listopada KW-2 w 1:72 - ciekawe. Jak dotąd chyba tylko PST był na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 9 Listopada Share Napisano 9 Listopada Cholercia jaśniutka mogłaby wreszcie Zwezda zrobić nowego IS-3 w 1/35........ chyba wszystkie firmy się zmówiły aby tego czołgu nie wypuszczać czy co ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 9 Listopada Super Moderator Share Napisano 9 Listopada KOLEJNE UWAGI I WYCIECZKI PERSONALNE NAGRODZĘ ODPOCZYNKIEM OD KLAWIATURY, osoby nie mające nic do napisania w wątku o MODELACH za zabieranie głosu dostaną nagrody bo ile można... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 9 Listopada Share Napisano 9 Listopada 4 godziny temu, Michal_G napisał: KW-2 w 1:72 - ciekawe. Jak dotąd chyba tylko PST był na rynku. Jeszcze Trumpek robił dwie wersje. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 12 Listopada Share Napisano 12 Listopada W dniu 9.11.2024 o 13:25, Michal_G napisał: KW-2 w 1:72 - ciekawe. Jak dotąd chyba tylko PST był na rynku. Nie tylko . Trumpeter conajmniej dwa wydania. Problem może być taki, że lufa będzie nienawiercona. Tak wygladał zapowiadany KW-1 od Zvezdy. Wszystko nawet spoko, ale lufa nienawiercona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 12 Listopada Share Napisano 12 Listopada Nawiercenie lufy kalibru 152 mm w 1:72 nie stanowi żadnego problemu. Zdecydowanie mniejsze kalibry nawiercałem i dało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 12 Listopada Share Napisano 12 Listopada 21 minut temu, Michal_G napisał: Nawiercenie lufy kalibru 152 mm w 1:72 nie stanowi żadnego problemu. Zdecydowanie mniejsze kalibry nawiercałem i dało się. Tak zgodzę się. Tylko z drugiej strony przy dobrodziejstwach współczesnych technologii, dla mnie nienawiercona lufa to lenistwo producenta. Mówię tu o najnowszych produktach danej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 2 Grudnia Share Napisano 2 Grudnia Prośba Zvezda wydała 3 wersje shermana ?! m4a2 75 mm m4a2 76 mm m4a3 76 mm dwa ostatnie mają bardzo podobne ilustracje na pudełkach ten środkowy chyba nie jest wykazan w katalogu ?!?! ktoś rozgryzł temat i może skomentować ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Grudnia Share Napisano 2 Grudnia (edytowane) Tak wydała 3 Shermany,a w katalogu są wszystkie..strona 47,50 i 51 Edytowane 2 Grudnia przez piotrkur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 2 Grudnia Share Napisano 2 Grudnia (edytowane) Napisano 38 minut temu (edytowane) Tak wydała 3 Shermany,a w katalogu są wszystkie..strona 47,50 i 51 Edytowane 36 minut temu przez piotrkur THX za pomoc Edytowane 2 Grudnia przez chorąży . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 2 Grudnia Share Napisano 2 Grudnia Jeszcze jedno: W którym zestawie są kalik czołgu Dimitrija Łoza ? numer burtowy chyba 936 chyba wersji m4a2 76 mm czyli tenm drugi ?!?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Grudnia Share Napisano 2 Grudnia (edytowane) 38 minut temu, chorąży napisał: Jeszcze jedno: W którym zestawie są kalik czołgu Dimitrija Łoza ? numer burtowy chyba 936 chyba wersji m4a2 76 mm czyli tenm drugi ?!?! A tu mnie zastrzeliłeś..trzeba by sparwdzić w necie.. 3645 raczej odpada..3702 też.. Edytowane 2 Grudnia przez piotrkur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 2 Grudnia Share Napisano 2 Grudnia 7 minut temu, piotrkur napisał: A tu mnie zastrzeliłeś..trzeba by sparwdzić w necie.. 3645 raczej odpada..3702 też.. No i tu mam problem bo masa materiałów "poznikała" z powodu cenzury, poza tym wydaje mi się że zvezdowski m4a2 76 miał 2 wersje kalek jedną "na europę" a drugą na "wnp" stąd moje wcześniejsze pytanie. Miałem kiedyś polskojęzyczna albo po rusku książkę D. Łozy ale pożyczyłem ją komus i przepadła, a tam były zdjecia. A na dodatek internet zasmiecony jest scerrnam i z gier. Podejrzewam że właśnie któraś z wersji m4a2 76 miała te kalki i to z czasów walk w Mandzurii. Dasza Modelistka też jakiś filmik nagrała z nietypowymi kalkami, tylko ona tam cos sciemnia i to, te kalki mogło być do części produkcji dodawane ... Tam byłateż jakaś wersja kadłuba shermana z wieżą t-34 i jakiś ukaz stalina na taka przeróbke itd, to chyba było ich jakies jubileuszowe wydanie itd, nie moge tego znaleźć a dam sobie głowę uciąć że w zeszłym roku były dostepne... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Grudnia Share Napisano 2 Grudnia (edytowane) Uuuu..panie..z tego co kojarzę to żadnych kalek z Mandżurii nie było..Ja czerwonego shermana zrobię tylko M4A2 76/W.. A fotek tego z wieżą od teciaka nie masz? Edytowane 2 Grudnia przez piotrkur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 2 Grudnia Share Napisano 2 Grudnia Ten Sherman z wieżą T-34 to tylko był projekt, niezrealizowany w metalu. Natomiast model na bazie Zvezdy przygotował Siberian Scale, czyli Konstantin Ponomariow. Tu znajdziesz więcej informacji na ten temat: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 2 Grudnia Share Napisano 2 Grudnia A tego M4A2 z armatą 76mm, to nigdzie nie widziałem w sprzedaży. Na Scalemates też nie ma go na stanie żaden sklep. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Grudnia Share Napisano 2 Grudnia (edytowane) No ja ostatnio trafiłem na giełdzie..Jak chcesz in-boxa to zrobić mogę..ale to mix pozostałych Shermanów Edytowane 2 Grudnia przez piotrkur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi