bazylms Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 W projekcie wystartowałem z jednym z najbardziej zagadkowych pojazdów Powstania Warszawskeigo. Do dziś pozostaje kilka nierostrzygniętych kwestii dotyczących wersji jak i malownaia pojazdu. Jedni twierdzą że jest to 251/1 z prowizorycznie zamontowanym zestawem radiostacji, inni że to wersja 251/3, która jednak nie posiada charakterystycznych mocowań anten. Kolejną niewiadomą jest malowanie. W kilku pracach przewija się wątek kamuflażu z zielonych mazów bądź też punktów, na innych zdjeciach jest on jednak praktycznie nie widoczny. W mojej osobistej opinii kamo nie występuje, a widoczne palmy pochodzą z ochlapania pojazdu jakąś (prawdopodobnie tłustą) substancją. Te kewstie niech rozstrzygnie historia i może kiedyś doczekamy się ostatecznego wyjaśnienia tych zagadnień. Teraz o samym modelu. Model AFV jest przyjemny w monatżu i nie nastręczna wielu problemów. Jedynym mankamentem jest spasowanie górnej i dolnej część kadłuba. Model starałem się wykonać najlepiej jak umiałem, jednak pozostał niedosyt z braku wykonania uszkodzenia na lewej burcie w okolicach bocznych schowków pomimo faktu, iż przeglądałem zdjęcia tysiące razy. Zauważyłem to dopiero po pomalowaniu modelu. Figurki pochodzą z dwóch zestawów. Część to przeróbka niemieckich żołniezy, a jedna to francuski partyzant. Model dostał skromną podstawkę pozbawioną wyposażenia, aby nie odciągać uwagi od modelu. Zapraszam zatem do zdjęć - tak wyglądał oryginał: i prawdopodobny wygląd w kolorach: a tak prezentuje się model: Cytuj
Super Moderator Reflect Napisano 1 Sierpnia 2014 Super Moderator Napisano 1 Sierpnia 2014 Pięknie! Bardzo mi się podoba! Warsztat był super a końcowe fotki tylko mnie przekonały o Twojej wysokiej formie! pozdrawiam serdecznie Christian Cytuj
dawid9712 Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Cześć i Chwała Bohaterom!! Piękny model. Cytuj
bazylms Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Napisano 1 Sierpnia 2014 Dzięki. Z tą stroną główną to by było super. Cytuj
Piotr_P Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Ale prawdziwe. naprawdę piękny model.Świetnie pomalowany. Jeszcze lata zajmie mi dojście do takiego czystego wykonywania modeli. Cytuj
wosiek Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 W pełni zasłuzone wyróżnienie Krzychu. Model naprawdę świetny. Tak trzymaj Cytuj
Hamman Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Odpowiedni dzień na prezentację tego modelu, Gratuluję Cytuj
Jarekk Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Gratuluję wyróżnienia. Model prezentuje się świetnie. Cytuj
Marcin1970 Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Gratulacje z wyróżnienia. Fajnie wykonany pojazd i figurki. Cytuj
Rack Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Gratulacje Krzysztof . Praca piękna, brawo . Cytuj
Gerd Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Gratuluje udanego projektu i doskonałej synchronizacji w czasie. Cytuj
Demonion Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Bardzo mi się podoba. I chyba muszę sobie takiego sprawić za jakiś czas w dowolnej konfiguracji. Cytuj
bazylms Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Napisano 1 Sierpnia 2014 Cieszę się że się podoba. Natomiast strona główna to totalne zaskoczenie. Cytuj
GrzesiekW Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Świetna robota Krzysiu . Gratuluję wyróżnienia na głównej . Cytuj
Andrzej_LK Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 brawa wielkie za efektowną pracę, która upamiętnia bohaterstwo Pawstańców. Cytuj
hiwis Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 GRATULACJE Jakbyś pokusił się o jakiś fotomontaż wyglądałby jak na zdjęciu z epoki. Pozdrawiam i podziwiam Marcin Cytuj
Zekar Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 To ja też się przyłączę do gratulacji, ponieważ bardzo mi się model podoba. Cytuj
The_GroverTV Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Jak na bazylmsa przystało świetny model. Kocham twoje modele. Cytuj
templess Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Zaglądałem o ile czas pozwalał do warsztatu. Kawał porządnej roboty. Krzychu gratulacje i dzięki że wziąłeś udział w projekcie Cytuj
zoltan1 Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Fajne uczucie trafić na pierwszą stonkę .Model jak zwykle rewelacyjny gratulacje. Cytuj
bazylms Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Napisano 4 Sierpnia 2014 I jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim. Uczucie bycia choć chwilę na stronie głównej to fajna sprawa, choć zapewne temat modelu jak i okazja trochę temu sprzyjały. Jednak i wśród osób które tutaj się wpisały jest wielu które na to też zasługują. Dzięki raz jeszcze. Cytuj
Markuz Napisano 8 Sierpnia 2014 Napisano 8 Sierpnia 2014 Piękny model i zasłużona fota admina. Gratulacje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi