bazylms Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 W projekcie wystartowałem z jednym z najbardziej zagadkowych pojazdów Powstania Warszawskeigo. Do dziś pozostaje kilka nierostrzygniętych kwestii dotyczących wersji jak i malownaia pojazdu. Jedni twierdzą że jest to 251/1 z prowizorycznie zamontowanym zestawem radiostacji, inni że to wersja 251/3, która jednak nie posiada charakterystycznych mocowań anten. Kolejną niewiadomą jest malowanie. W kilku pracach przewija się wątek kamuflażu z zielonych mazów bądź też punktów, na innych zdjeciach jest on jednak praktycznie nie widoczny. W mojej osobistej opinii kamo nie występuje, a widoczne palmy pochodzą z ochlapania pojazdu jakąś (prawdopodobnie tłustą) substancją. Te kewstie niech rozstrzygnie historia i może kiedyś doczekamy się ostatecznego wyjaśnienia tych zagadnień. Teraz o samym modelu. Model AFV jest przyjemny w monatżu i nie nastręczna wielu problemów. Jedynym mankamentem jest spasowanie górnej i dolnej część kadłuba. Model starałem się wykonać najlepiej jak umiałem, jednak pozostał niedosyt z braku wykonania uszkodzenia na lewej burcie w okolicach bocznych schowków pomimo faktu, iż przeglądałem zdjęcia tysiące razy. Zauważyłem to dopiero po pomalowaniu modelu. Figurki pochodzą z dwóch zestawów. Część to przeróbka niemieckich żołniezy, a jedna to francuski partyzant. Model dostał skromną podstawkę pozbawioną wyposażenia, aby nie odciągać uwagi od modelu. Zapraszam zatem do zdjęć - tak wyglądał oryginał: i prawdopodobny wygląd w kolorach: a tak prezentuje się model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Sierpnia 2014 Super Moderator Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Pięknie! Bardzo mi się podoba! Warsztat był super a końcowe fotki tylko mnie przekonały o Twojej wysokiej formie! pozdrawiam serdecznie Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid9712 Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Cześć i Chwała Bohaterom!! Piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Dzięki. Z tą stroną główną to by było super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Ale prawdziwe. naprawdę piękny model.Świetnie pomalowany. Jeszcze lata zajmie mi dojście do takiego czystego wykonywania modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 W pełni zasłuzone wyróżnienie Krzychu. Model naprawdę świetny. Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Odpowiedni dzień na prezentację tego modelu, Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Gratuluję wyróżnienia. Model prezentuje się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Gratulacje z wyróżnienia. Fajnie wykonany pojazd i figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Gratulacje Krzysztof . Praca piękna, brawo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Gratuluje udanego projektu i doskonałej synchronizacji w czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Bardzo mi się podoba. I chyba muszę sobie takiego sprawić za jakiś czas w dowolnej konfiguracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Cieszę się że się podoba. Natomiast strona główna to totalne zaskoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Świetna robota Krzysiu . Gratuluję wyróżnienia na głównej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 brawa wielkie za efektowną pracę, która upamiętnia bohaterstwo Pawstańców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 GRATULACJE Jakbyś pokusił się o jakiś fotomontaż wyglądałby jak na zdjęciu z epoki. Pozdrawiam i podziwiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 To ja też się przyłączę do gratulacji, ponieważ bardzo mi się model podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Jak na bazylmsa przystało świetny model. Kocham twoje modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Przyłączam się . Piękniutki set Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Modelik bombowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Zaglądałem o ile czas pozwalał do warsztatu. Kawał porządnej roboty. Krzychu gratulacje i dzięki że wziąłeś udział w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Fajne uczucie trafić na pierwszą stonkę .Model jak zwykle rewelacyjny gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2014 I jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim. Uczucie bycia choć chwilę na stronie głównej to fajna sprawa, choć zapewne temat modelu jak i okazja trochę temu sprzyjały. Jednak i wśród osób które tutaj się wpisały jest wielu które na to też zasługują. Dzięki raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Gratuluję fotki admina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Piękny model i zasłużona fota admina. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi