GEM Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Witam w galerii kolejnego mojego modelu. Tym razem pierwszy w mojej kolekcji śmigłowiec. Dawno myślałem o zrobieniu tego modelu. Dwa lata temu na konkursie w Bytomiu poznałem kolegę z Krakowa który zadeklarował pomoc w dokumentacji zdjęciowej. Dziękuję Danielu. I tutaj przykład że konkursy to nie tylko wystawa , medale i giełda , ale również nawiązywanie kontaktów. Ale do rzeczy. Bazą do zrobienia tego modelu jest zestaw Revell. Model w skali 1:32. Oznaczenie SP-HXD. Model śmigłowca latającego w naszym Lotniczym Pogotowiu Ratunkowym. Może ktoś wie w której bazie w tej chwili jest ten śmigłowiec. Z budowy modelu prowadziłem warsztat. Kto śledził to wie co było w nim dorabiane i przerabiane. A kogo to zainteresuje to może sprawdzić. Bardzo dziękuję wszystkim którzy mi przy budowie bardzo pomogli. Pomoc płynęła zarówno na forum , jak i w korespondencji prywatnej. Zapraszam do oglądania i do surowej oceny. Oceńcie sami jak to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Bardzo ładny wiatrak. Nieźle się przy nim musiałeś napracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Model pierwsza klasa . Gratuluję !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Jestem poprostu bliski omdlenia z zachwytu ..........rozkłada ten model na łopatki-CUUUDO itp.itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Super robota Bardo mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Grzegorzu kawał ciężkiej, zwieńczonej pełnym sukcesem pracy GRATULUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Co na warsztacie? Czym teraz powalisz na kolana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 19 Marca 2015 Autor Share Napisano 19 Marca 2015 Dziękuję za pozytywne reakcje. Marek na razie mam do skończenia dwa modele, ale to nic wielkiego. A na coś nowego na razie nie mam jeszcze decyzji. Może to być Intruder, Su 7, albo Catalina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Cudeńko, gratulacje za umiejętności i cierpliwość...warto było tyle się pomęczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Zdjęcia urywają dupę. Idealnie dobrany kolorek tła. Bajka !! Rewelacja. Super. Model też na twoim normalnym poziomie, czyli rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Piękny finał ciekawej relacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Fantastyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Mam wrażenie oglądania oryginału na lotnisku. Model na nieosiągalnym dla wielu (w tym i dla mnie) poziomie. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Piękny model. Nawet miałem okazję lecieć takim, ale nic nie pamiętam, bo byłem nieprzytomny ha, ha, ha. Pozdrawiam i gratuluję wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Gratuluję świetnej maszyny, piękny model! Napatrzyłem się na takie w akcji, gdy sam byłem na służbie i mam duży sentyment do tego wiatraka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Piękny. Lata koło mojego domu co jakiś czas prawie identyczny, może skala inna. Reszta się zgadza. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Bajecznie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Dobrze wykadrować foty, dodać tło i nikt się nie połapie, że to model. Coś pięknego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agusta Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Prawa pokrywa przekładni zamocowana właściwie. Lewą, nie wiem dlaczego, oparłeś o chłodnicę oleju. Jak wspomniałem kiedyś, takiego egzemplarza już nie spotkasz. Wszystkie śmigłowce zostały zmodyfikowane do wersji z filtrami IBF. Jeśli ktoś będzie miał ochotę wykonać podobny to uwaga, od XHI śmigłowce mają zmodyfikowaną instalację wentylacji i nie ma przednich, trójkątnych, wlotów powietrza. Od HXB do HXG wloty sa jak na zdjęciu. Następne już nie mają, w ich miejsce jest jeden, duży chwyt pod kadłubem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Niesamowity model! Grzegorz - gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 21 Marca 2015 Autor Share Napisano 21 Marca 2015 Prawa pokrywa przekładni zamocowana właściwie. Lewą, nie wiem dlaczego, oparłeś o chłodnicę oleju. W tym wypadku masz rację. Podpórka powinna być oparta i krawędź pokrywy a nie o środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Po prostu sliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 29 Marca 2015 Super Moderator Share Napisano 29 Marca 2015 Gratuluje fotki Admina! Bardzo mi się podoba! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Witaj Grzegorz, piękny jest ten śmigłowiec, można patrzeć i patrzeć. Do tego sporo dobrej roboty własnej. Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Super więcej achów napisano wcześniej, idę zbierać szczenę z podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi