bazylms Napisano 15 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2016 Witam. Trochę go pocieniowałem i dostał sido. Zrezygnowałem z filtrów (bo bardzo ich nie lubie robić). Wydaje mi się że efekt jest ciekawy, choć wiem że kontrasty nie są za mocne. Sądzę jednak że powinno być ok. Tak wyglada (fotki ciężko ładne zrobić bo sido skutecznie daje połysk). Teraz kwestia kalek. Model zasadniczo nie ma przedstawiać konkretnej maszyny. Z oznaczeń z planszy pod spodem podobają mi się obcja 2 i 3. Ciekawą opcją jest jednak to zdjecie: Podoba mi się opcja gwiazd. W tym wypadku skłaniał bym się ku pozycji 4 i gwiazdach jak na zdjeciu powyżej. Ewentualnie opcja 5 lub 2, ale w tej drugiej musiałbym zmienić pozycję tego trójkątnego oznaczenia. Same gwiazdy sobie wymaluję. Powiedzcie że wam też się ten pomysł podoba - bo chyba i tak w ten sposób to zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 15 Kwietnia 2016 Share Napisano 15 Kwietnia 2016 Witam, Spoglądając na zdjęcia, nie sądzisz, że rezultat tak delikatnego rozjaśnienia zniknie po naniesieniu jakichkolwiek kolejnych zabiegów kolorystycznych? Na przykładzie staruszka: 1. Bazowy kolor plus dość mocna modulacja.] 2. Rezultat końcowy. Pozdrawiam, Jakx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Czy ja wiem? Jeden z ostatnich moich modeli też nie miał zbyt kontrastowych rozjaśnień q na koniec moim zdaniem nie wyszedł źle. Tak było po sido (etap ten sam na jakim jest Teciak) I w galerii koncowej: W twoim przypadku kamo powoduje utratę efektu. Ale u ciebie w dalszym ciągu wyraźnie ja widać. Zobacz np. na te małe pokrywy na komorze silnika i osłony wentylacji - kompletnie inne kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 16 Kwietnia 2016 Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Jest OK. Maluj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 16 Kwietnia 2016 Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Dla mnie fajnie wygląda. Maluj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2016 A co w sprawie oznaczeń? Bo to teraz kolejny etap. Te czerwone gwiazdy coraz bardziej mnie korcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 16 Kwietnia 2016 Share Napisano 16 Kwietnia 2016 A co w sprawie oznaczeń? Bo to teraz kolejny etap. Te czerwone gwiazdy coraz bardziej mnie korcą. A zostaw bez oznaczeń i takie się pewnie trafiały. EDIT:chociaż to polskie jest nawet zgodne z tym co zbudowłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 16 Kwietnia 2016 Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Jakos specjalnie mnie nie kreci robienie na sile polskich pojazdow, no ale tutaj to sie poprostu prosi o tego bezkoroniastego ptaszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 16 Kwietnia 2016 Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Nie jestem pewien czy taka czerwona gwiazda na przodzie to nie wymysł amerykańskiego muzeum. Nie przypominam sobie żadnego zdjęcia T-34 które miało ją w takim miejscu. Osobiście wybrałbym to z tymi oznaczeniami na lufie. Wydaje mi się dosyć nietypowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Polaka to zrobię przy następnym bo mam drugi identyczny tylko w wersji Dragona. Nie chcę żeby nasz to taki obszarpaniec był. Tamten będzie miał komplet błotników. Poszukam jeszcze po necie bo to czwarte malowanie z tymi czerwonymi gwiazdkami to bardzo by mi się podobało. Spotter, co do ruskie zieleni to myślę że pod któregoś z tej fotki dałoby się kolor podpasowwć, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 16 Kwietnia 2016 Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Walnij gwiazdy na wiezy, w innych miejscach to radosna tworczosc muzealnikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Sorki, nie mogę. Kupiłem go za tak niemiłosiernie małe pieniądze że oddać go za takie to nierozsądne a sprzedać za cenę rynkową byłoby nadużyciem. Tym bardziej że chcę mieć też teciaka kompletnego. Coś tam pewno znajdziesz, a AFV też ma dobre tyle że z wnętrzem - a mnie to nie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Mnie wnętrza też nie interesują. Od dłuższego czasu szukam teciaka, który mnie zainteresuje. Ten jest pierwszym. Więc jakbyś miał jeszcze jednego, to jestem pierwszym który go weźmie No co Ty. Ruska będziesz robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Spotter to może zainteresuj się też modelem Dragona 6266. Ramki takie same a dodatkowo masz blaszkę z osłonami z łóżek i mocowaniem tylnych zbiorników. Przy okazji w instrukcji do tego modelu znalazłem malowanie z gwiazdkami na wieży, Schemat numerów podobny do opcji 5, ale mi bardziej podoba się to które sugerował Irgr. Więc postanowiłem że zrobię opcje 4 i gwiady. Jakby jednak kalki nie chciały współpracowac to bedzie opcja 5. Osiołkowi w żłoby dano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Bardzo bogata wersja. Ale brak polskich oznaczeń. Ale to chyba nie jest zbyt wielki problem. Myślę że to chyba najmniejszy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Ladne cieniowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Maluj Krzysiek maluj. Poniżej kilka gwiazdkowych inspiracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Właśnie skończyłem kalki - foty najprawdopodobniej jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Oglądam jak zwykle z zapartym tchem. Trzaskasz te tanki, aż miło popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Dobra- fotki. Kalki siadły mi bardzo dobrze, choć z jednej strony cyfra "3" jest większa niż pozostałe - no nie wiem czemu. Przy przyklejaniu maski na gwiazdę przyćmiło mnie i żle sobie obliczyłem wysokość. Nie wiem o czym myślałem. Jak widać jedna jest wyżej a druga niżej. Trzeba bylo też kalki do tego dostosować. Trudno. Ale w sumie to na raz dwóch stron nie da się zobaczyć, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 A to tak ma być , że z jednej strony jest numer i gwiazda a z drugiej odwrotnie , dziwnie trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 19 Kwietnia 2016 Share Napisano 19 Kwietnia 2016 Fajnie to wychodzi. A co do oznaczeń, to W książce Roberta Michulca pt. " T 34 Mityczna broń " na stronach 222 - 227 jest kilka fotek wozów z tej jednostki. I na wszystkich gwiazda jest za numerem, a wysokość oznaczeń sięga prawie na całą wysokość wieży. Na jednym zdjęciu widać numer namalowany z tyłu wieży najprawdopodobniej na kawałku brezentu. Ale nie zapominajmy, ze to była Armia Czerwona i czas wojenny więc pewnie nie wszystko było według szablonu. Pozdrawiam i czekam na dalsze relacje z prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 19 Kwietnia 2016 Share Napisano 19 Kwietnia 2016 A to tak ma być , że z jednej strony jest numer i gwiazda a z drugiej odwrotnie , dziwnie trochę To sowiecki pojazd, nie musi być ani równo, ani logicznie, ani ładnie Kalki siadły jak się patrzy. Bardzo mi się to Twoje malowanie z modulacją podoba, jest głębia obrazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Kwietnia 2016 Share Napisano 19 Kwietnia 2016 Wygląda bardzo fajnie. Nie wiem czy nie za późno ale zalepiłeś wizjery kierowcy. Więc jak będziesz pojazd stawiał na podstawce to tylko w statycznej scenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2016 Cieszę się że się podoba. Więc jak będziesz pojazd stawiał na podstawce to tylko w statycznej scenie. I tak też będzie o ile w ogóle da radę podstawkę wyklepać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi