Super Moderator jawkers Napisano 19 Listopada 2016 Super Moderator Share Napisano 19 Listopada 2016 Witam. Budowę modelu Milicyjnego Uaz'a 469B rozpocząłem 14.02.2016r. a zakończyłem 12.11.2016r. Miała to być szybka i łatwa budowa "prosto z pudła" z małymi przeróbkami. Lecz za namową kilku "Ananasów" z Modelworka, model przestał być prosto z pudła i stał się dla mnie próbą z którą, myślę że sobie dzięki wam poradziłem. W tym modelu niektóre elementy wykonywałem pierwszy raz. Przykładem jest choćby plandeka. Dzięki waszej spostrzegawczości wiele detali malowałem, albo wykonywałem powtórnie. Opłaciło się to, ponieważ wyglądają dużo lepiej, niż pierwotnie wyglądały. Podsumowując, budowa modelu była dla mnie cenną lekcją, z której się wiele nauczyłem. Co do budowy, to model sklejało się raz przyjemnie, raz z wielkim stresem, a kilka razy miałem ochotę nim . Jeżeli chodzi o sam zestaw Trumpetera, to składał się bardzo dobrze. Elementy pasowały do siebie idealnie. Mogę z ogromną przyjemnością polecić ten model każdemu modelarzowi, staremu jak i mniej doświadczonemu (prosto z pudła). Chciałem podziękować wszystkim odwiedzającym moją relację a także najbardziej tym którzy łoili mi skórę na tyłku za błędy, jednocześnie nieśli jak dla mnie bardzo cenną pomoc Klikając w poniższy znak rozpoznawczy "MO", przeniesiesz się do fabryki "UAZ'a 469B" na Modelworku. Budując model wzorowałem się na poniższym zdjęciu. Zdjęcie z internetu Zapraszam do oglądania Na podstawce. Tło Białe Tło czarne Tło niebieskie 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Absolutna rewelacja. Jak dla mnie jeden z najlepszych modeli, jakie widziałem w ogóle, nie waham się tego napisać. Zanim dojechałem na sam dół i przeczytałem Twoje ostatnie zdanie w tej galerii, to sobie pomyślałem, że zrobiłeś ją tak starannie, że musisz być naprawdę z tego modelu cholernie dumny. I prawidłowo! Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Za ilość zdjęć nie przepraszaj. Model jest ich wart. Osobiście żałuję że nie jest mi dane go zobaczyć na żywo. Dużo się przy nim napracowałeś i jak można było zobaczyć w warsztacie do kilku tematów podchodziłeś po kilka razy. Jednak warto było. Od siebie dodam że najlepiej wygląda na białym tle. I takie bym sugerował do kolejnych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin.janda Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Plandeka i kabelki w silniku.....klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Hmm. Jak patrzę na Twój model to przypominają mi się czasy kiedy miałem kilka klas podstawówki i w wakacje z takiego sprzęta sprzedawaliśmy lody nad jeziorami. Tamten był cywilny, ale jak każdy Uaz miał to "coś". Twój model sprawił, że cofnąłem się pamięcią o ponad 30 lat. Rób tak dalej . Gratuluję bardzo udanego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Piękna fura Dopieszczona Jak przymrużyć oko,to tak jakbym w nim siedział za kółkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Na czarnym tle wymiata z efektem lustra ,na jiebieskim najlepszy konrast. ;) Model i foty rewelacja....pamiętam te czasy jak jeszcze milicja jeździła takimi wozidłami...nawet kilka lat temu widziałem takiego niebieskiego po weryfikacji na policjanta ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Dobrze się oglądało warsztat, dobrze się ogląda galerię, czyli mamy komplet. Gratuluję świetna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Ocena 10/10 ! Cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Duże brawa za samozaparcie w warsztacie i nieustępliwość w poprawkach, doróbkach. Świetny model na zakończenie ciekawego warsztatu. Narobiłeś mi apetytu na kultowy samochód. Może kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Fajnie, że dotarłeś do końca z takim efektem. Patrząc na gotowy model, cieszę się, że mogłem trochę poprzeszkadzać w warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Patrząc na gotowy model, cieszę się, że mogłem trochę poprzeszkadzać w warsztacie Ja też . Właściwie to wszystko już napisali wcześniej, od siebie dodam tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Ladny, bardzo ladny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Listopada 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Listopada 2016 Witam. Dziękuję Panowie Cieszę się że podoba się wam model i że co poniektórym powróciły wspomnienia z dawnych lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 23 Listopada 2016 Share Napisano 23 Listopada 2016 Podoba się Dla mnie zdjęcia na białym są najlepsze. Aż łezka się kręci jak sobie przypomnę UAZA kolegi, ech.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Model pierwsza klasa. jak zrobiłeś zdjęcia na lustrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Genialna praca..! Podoba się to mało powiedziane... chylę czoła..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Rewelacyjnie wykonany model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 Klasa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 1 Grudnia 2016 Share Napisano 1 Grudnia 2016 Piękny, super, rewelacyjny, mega, i w ogóle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Grudnia 2016 Witam. Zakończyłem prace nad podstawką do UAZ'a 469B. Mieli się jeszcze na niej znaleść Zomowcy, ale jest mało miejsca i było by wtedy strasznie nawalone. Zomowcy znejdą się w innym projekcie jak wspominałem w warsztacie. Co tu dużo pisać, zapraszam do oglądania 13.12.1981r. gdzieś w Polsce. Na podstawce. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 22 Grudnia 2016 Share Napisano 22 Grudnia 2016 Bylo dobrze, ale teraz to juz ekstra klasa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 23 Grudnia 2016 Share Napisano 23 Grudnia 2016 Piękny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Grudnia 2016 Share Napisano 23 Grudnia 2016 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi