artec Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 Dzień dobry, mam pytanie dotyczące Procona PS270 Platinum. Właśnie otrzymałem i po otwarciu zauważyłem coś takiego w pojemniczku(brązowe zabarwienie przy iglicy), i chciałbym wiedzieć czy to normalne czy powinienem skontaktować się ze sprzedawcą.PozdrawiamWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 26 minut temu, artec napisał: Dzień dobry, mam pytanie dotyczące Procona PS270 Platinum. Właśnie otrzymałem i po otwarciu zauważyłem coś takiego w pojemniczku(brązowe zabarwienie przy iglicy), i chciałbym wiedzieć czy to normalne czy powinienem skontaktować się ze sprzedawcą. Wygląda jak odprysk powłoki galwanicznej albo jej odbarwienie. Nie przejmował bym się. W tym miejscu powłoka jest z natury cienka i czyszczenie/wycieranie zbiorniczka ściera ją tak czy inaczej. Chyba, że jest to wżer w samym materiale korpusu. Na zdjęciu nie za bardzo widać. Wówczas bym reklamował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 19 godzin temu, Nikolasyev napisał: Hej Warto dopłacić ponad 150 zł i zamiast Ultry kupić Procona 267? Czy są jakieś inne alternatywy dla Procona na przykład taki Evolution? Ja sam maluje i robię samoloty w 1:72 przez co powinna mi wystarczyć dysza 0,2 mm. Przesiadam się z TG 130 właśnie na coś co było było dużo bardziej precyzyjne i przyjemniej się malowało. Jedynie się zastanawiam nad dopłatą i kupieniem bardziej sensownego i w pełni wystarczającego na kolejne lata pracy. Zaczynałem od 0,2 w aerografie Tamiya(pomijając chinczyka i wlewanie mocno rozcienczonej pactry), ale ostatnio przyszedł do mnie Procon 289 dysza 0,3 i stwierdzam, ze dysza 0,2 to byl blad (sklejam 1:72). Może to tylko w moim przypadku tak zadziałało, ale z dysza 0,2 ciagle mialem problemy z odpowiednim rozcienczeniem mieszanki. Teraz przy 0,3 tego problemu nie ma, procon 289 psika bezproblemowo, przy okazji z tego 289 mozna wydobyc bardzo cienkie linie (patrz youtube) Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 4 godziny temu, artec napisał: Dzień dobry, mam pytanie dotyczące Procona PS270 Platinum. Właśnie otrzymałem i po otwarciu zauważyłem coś takiego w pojemniczku(brązowe zabarwienie przy iglicy), i chciałbym wiedzieć czy to normalne czy powinienem skontaktować się ze sprzedawcą. Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Sprawdz jak maluje.To najważniejsze.,Powłoka i tak zetrze się tam w tym miejscu od wycierania pędzelkiem.Ja mam już wytartą.A iglica stiuningowana na cieńszą.Ważne jaka jest jakość malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 4 godziny temu, artec napisał: Dzień dobry, mam pytanie dotyczące Procona PS270 Platinum. Właśnie otrzymałem i po otwarciu zauważyłem coś takiego w pojemniczku(brązowe zabarwienie przy iglicy), i chciałbym wiedzieć czy to normalne czy powinienem skontaktować się ze sprzedawcą. Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Miałem do czynienia z czterema nowymi Proconami i wszystkie miały właśnie jakieś dziwne przebarwienia na dnie zbiorniczka. Przy pierwszym też się nad tym zastanawiałem, czy aby nie dostałem jakiejś "nowej używki", ale to wygląda jakby to były pozostałości po jakimś tuszu, czy czymś podobnym, raczej nie były to pozostałości po popularnych nam farbkach modelarskich. Nie wiem ile w tym prawdy, ale mi to wygląda jakby każda sztuka przed wprowadzeniem na rynek była przepsikana :-D jakimś mazidłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 Możliwe,że były testowane jakimś rodzajem tuszu.Nie patrzyłem na mojego PS 270 jak zakupiłem.Ważne dla mnie było jak zamaluje pierwszy raz i tyle w temacie.Myślę,że Japońce wiedzą co robią.Jak by miał jakiś feler i nie malował to po prostu był używany ale nie fabrycznie nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 Na AmiAmi Procony PS-289 za półdarmo https://www.amiami.com/eng/detail/?gcode=TOL-0452 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 To normalna cena w tym sklepie - tyle samo kosztował dwa lata temu. z przesyłką zapłaciłem wówczas 11160 jenów. Po tygodniu aerograf byle domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 (edytowane) 4 godziny temu, Fixer napisał: Na AmiAmi Procony PS-289 za półdarmo https://www.amiami.com/eng/detail/?gcode=TOL-0452 W kwietniu 2019 płaciłem dokładnie tyle samo, plus 1240 jenów przesyłka, razem 11010 jenów, minus 170 jenów credit store, razem 10840 jenów co przełożyło się na 388,38 PLN i wszystko byłoby fajnie gdyby nie do dopłaty w PL 102,90 co ostateczny koszt zakupu podniosło do 491,28, taniej niż w PL ale niesmak pozostał. Ile teraz przesyłka, jaki kurs jena... nie wiem. Edytowane 8 Grudnia 2020 przez Pasqual Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 U mnie na pewno obeszło się bez haraczu dla biednej kiesy panstwowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 A to ja przepraszam - jakoś tanio mi się wydało, to postanowiłem się podzielić. Chyba w zeszłym roku kupowałem tam PS-290 ale nie pamiętam już, czy mi VAT doliczyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 Przy PS-270 i PS-290 nie doliczyli, a przy PS-289 tak. Wszystkie z AmiAmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 Jaki rodzaj przesyłki polecacie? Gdzie jest największa szansa ominięcia cła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 W tej chwili tylko Air Small Packet - najtańsze rozwiązanie i zdecydowanie bezpieczniejsze od DHL jeśli chodzi o cło. Ale pewności nie masz żadnej. Wczoraj wbili mi haracz na blachy Flyhawka do Romy w 1/700 (a wartość paczki to 33 prezydenty). się porobiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 Ile szła paczka do Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 Hej. Naprawdę temat Aerograf jest najlepszy do rozmawiania o bieżących zakupach? Po co ktoś przeglądający ten temat ma przebijac się przez kilka stron dyskusji o cłach, paczkach i cenach. Wszystko to nie będzie aktualne już za kilka tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 hkk - mysle ze jest ok, kulturalna rozmowa w temacie aerografu na temat mozliwosci jego zakupu. bardziej niestosowne jest zrzedzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7271886280 Napisano 12 Grudnia 2020 Share Napisano 12 Grudnia 2020 Dobry wieczór, Przymierzam się do zakupu aerografu Iwata HP-C Plus 0,3mm. Czy ktoś z was użytkuje taki aerograf lub ktoś może napisać kilka słów na jego temat? Będę wdzięczny za odpowiedzi. Pozdrawiam maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 13 Grudnia 2020 Share Napisano 13 Grudnia 2020 Iwata HP-C to bardzo dobry sprzęt ale... 1. Pozbawiony zaworka MAC co w praktyce modelarskiej jest wg mnie sporą wadą. Zaworki przy szybkozłączkach są jakimś rozwiązaniem, ale dużo mniej wygodnym i trudno kupić dobrze działający. 2. Kupno nowego za sklepową cenę jest ekonomicznym absurdem, bo całkowicie równorzędne Procony są sporo tańsze. Moja opinia jest taka, że jeśli już Iwata bez zaworka, to dla modelarza sensowniejszy jest model Eclipse. A jeśli z zaworkiem, to HP-CH lub HP-BH. Te dwa ostatnie przynajmniej dają się jakoś uzasadnić w stosunku do Procon-ów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7271886280 Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 Dzięki HKK za sugestie, faktem jest, że cena sklepowa to kosmos, ja mam możliwość zakupu tego modelu za jakieś 5 stówek z ogonkiem. Rozważałem model Eclipse, ale ze względu na cenę pozostanę przy tym wariancie. Procony odrzucam ze względu na wielkość, ciężar i już. Kupiłem kiedyś PS-289 i widzieliśmy się jakieś 3 dni, sprzedałem go bez żalu. Pozostaje kwestia MACa, będzie go musiał zastąpić regulator przy kompresorze. Dziękuję jescze raz. Pozdrawiam maciej P.S. Czy jest jakieś sensowne wytłumaczenie różnicy cenowej pomiędzy ECLIPSE i HPC plus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 5 godzin temu, 7271886280 napisał: Procony odrzucam ze względu na wielkość, ciężar i już. Kupiłem kiedyś PS-289 i widzieliśmy się jakieś 3 dni, sprzedałem go bez żalu. PS-289 ma zaworek i trójdzielną głowicę na wzór Micronów. W efekcie jest rzeczywiście wyraźnie cięższy i dłuższy od Iwat. Ale przy tańszych, bezzaworkowych Proconach różnica nie powinna być odczuwalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7271886280 Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 HKK Twoje sugestie szczerze rozważę w przyszłości, cenowo przy zakupie Iwaty jestem do przodu no i przygoda z PS-289..... Oglądałem jeszcze PS 770 i byłby to optymalny aerograf, ale ktoś kto zaprojektował tak wielki zbiornik do aerografu 0,18 oszalał chyba, to tak jak by przyspawać słoik po ogórkach do długopisu i po co, mnie prywatnie bardzo to przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 14 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2020 Doceniłem długość Procona jak trzeba było pomalować wewnętrzne strony sterów kierunku w MiG-31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 15 Grudnia 2020 Share Napisano 15 Grudnia 2020 Tak w ogóle, HP-C za nieco ponad 500 zł to okazja. Nie ma się co zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi