M.A.V. Napisano 6 Lutego 2018 Napisano 6 Lutego 2018 co tu się wyprawia? Miesiąc mnie nie było a tu dalej męczenie kila.... Cytuj
Szydercza Gała Napisano 10 Lutego 2018 Autor Napisano 10 Lutego 2018 KafelkujEM dalej: Heil Mussolini Cytuj
bazylms Napisano 10 Lutego 2018 Napisano 10 Lutego 2018 Do Wielkanocy go nie wymalujesz. Ale jest moc. Cytuj
M.A.V. Napisano 13 Lutego 2018 Napisano 13 Lutego 2018 normalnie kalejdoskop patrze, patrze i w głowie mi się kręci.... a może to jeszcze od weekendowej wUdki Cytuj
LordDisneyland Napisano 13 Lutego 2018 Napisano 13 Lutego 2018 Hmmm...bardzo dekoracyjne dno. Całe okręty winno się tak malować! Cytuj
Bartosz.B Napisano 13 Lutego 2018 Napisano 13 Lutego 2018 Nakleił byś jakąś imitacja carbonu to nie trzeba by tyle czekać do kolejnej odsłony wątku . Cytuj
ESP Napisano 14 Lutego 2018 Napisano 14 Lutego 2018 Gała szykuje warsztat na francuskie krążowniki? Cytuj
LordDisneyland Napisano 14 Lutego 2018 Napisano 14 Lutego 2018 Obstawiałbym raczej cuś ze szlaczkiem ;) Tak czy siak, jest ciekawie Cytuj
spiton Napisano 14 Lutego 2018 Napisano 14 Lutego 2018 Tak, czy inaczej szykuje się jakiś mega fajny kamuflaż. Nie rozumiem tylko, czemu na części podwodnej ,_)_ Cytuj
LordDisneyland Napisano 14 Lutego 2018 Napisano 14 Lutego 2018 Może chodziło o dezorientację włoskich ludzi-żab? Cytuj
Szydercza Gała Napisano 14 Lutego 2018 Autor Napisano 14 Lutego 2018 Nie będzie żadnego kamuflażu, bo Danton takowego nigdy sie nie dorobił. Mój jest jeszcze przedwojenny, nie mam informacji na temat kiedy dokładnie przemalowali dno z zielonego na czerwone, ale nastapiło to gdzieś pomiedzy 1911 a 1914. Zdecyduje sie potem na kiedy ma byc mój, byle przed kominami, bo tam jest jedyna rożnica Taki tu ostatnio grobowiec że nawet nie zaglądałem ostatnie dwa dni Amerykańce testowali różne dziwaczne koncepcje kamo pod koniec Wielkiej Wojny, jak choćby ten szlaczkowy. W tym tygodniu sie obijam, nie chce mi się kafelków fukać Z waszych wypowiedzi bije niezrozumienie koncepcji Nikt nie pytał, więc założyłem że dla wszystkich jest jasne co ja tu robię.... wychodzi na to że założenie było błędne To nic innego jak po porstu podział blach kadłuba. coś jak w Kicie i Bezszumnym, tylko mniej łapatoligicznie, nie olejami, a w warstwie podkładu. Tamte były zdrowo zaciurane w części podwodnej, więc nie miało sensu robienie tego tam. Ten tutaj żabol bedzie mniej zafafluniony, a poza tym to dno jest wielkie i bez tego byłoby smutne jak dupa węża. Cytuj
Forest Napisano 20 Lutego 2018 Napisano 20 Lutego 2018 Uff, przebrnąłem... Gała, tak tylko mówię, niedawno u mnie w robocie, kojarzonej w całej Polszy z Leśną Górą, otwarli pewien oddział... Jesteś świetnym materiałem na Ordynatora Ale, tak na marginesie, do bani ta Twoja OCHRANA... Ciapek paszoł w pizdiet', a oni nic???? Czas na zmianę systemu chyba... Cytuj
spiton Napisano 20 Lutego 2018 Napisano 20 Lutego 2018 Z waszych wypowiedzi bije niezrozumienie koncepcji Ja bym nazwał to dystansem do bezkrytycznego kafelkowania wyrażonego w postaci żarcików ,-))) Cytuj
Szydercza Gała Napisano 21 Lutego 2018 Autor Napisano 21 Lutego 2018 Forest, ale na tym twoim oddziale raczej nie pozwoliliby mi sie bawić ostrymi przedmiotami, nie wspominając o wąchaniu chemii wszelakiej.... co prawda maja w zamian niezłe prochy Myślę że Ciapenty osiągnął szczyt swojej kariery i usunął się w cień w odpowiednim momencie Cytuj
marek d Napisano 23 Lutego 2018 Napisano 23 Lutego 2018 Myślę że Ciapenty osiągnął szczyt swojej kariery i usunął się w cień w odpowiednim momencie Pozazdrościłeś Ciapkowi jego mołojeckiej sławy i sam go zlikwidowałeś. Pokazuj co zmalowałeś. Cytuj
Szydercza Gała Napisano 24 Lutego 2018 Autor Napisano 24 Lutego 2018 Oj tam oj tam Mareczku, on po prostu popełnił samobójstwo... SZCZelając sobie w poltylicę... 3 razy Cytuj
staś Napisano 25 Lutego 2018 Napisano 25 Lutego 2018 Witam ,,kolegów,, Obserwuję wasze poczynania a szczególnie szyderczego i mam małe pytanko ( sorki że w tym dziale ) do was bo modele macie pierwsza klasa a mianowicie ; czym ,,brudzicie,, drewniane pokłady ? Robię grafa spee kadłub umaziałem a pokład mam z mk i jakiś taki czysty- zgroza.Możecie coś doradzić ? Cytuj
Szydercza Gała Napisano 25 Lutego 2018 Autor Napisano 25 Lutego 2018 Ja najpierw wysycam jakimś lakierem, żeby farby nie pił (może być Sido) a potem przecieram brydnym rozcieńczalnikiem (bo na miano łosza to nie zasługuje) w kolorze van dyke brown. Można toto jeszcze posmyrać pędzlem dla zróżnicowania odcienia. Cytuj
Bartosz.B Napisano 25 Lutego 2018 Napisano 25 Lutego 2018 Lakierujesz i brudzisz jeszcze przed przyklejeniem czy już na modelu? Cytuj
Markuz Napisano 26 Lutego 2018 Napisano 26 Lutego 2018 Myślę że Ciapenty osiągnął szczyt swojej kariery i usunął się w cień w odpowiednim momencie Pozazdrościłeś Ciapkowi jego mołojeckiej sławy i sam go zlikwidowałeś. Pokazuj co zmalowałeś. Oj tam oj tam Mareczku, on po prostu popełnił samobójstwo... SZCZelając sobie w poltylicę... 3 razy Rewolucja bez ofiar, to nie rewolucja A tak z ciekawości, jak tam kafelki?? Cytuj
staś Napisano 26 Lutego 2018 Napisano 26 Lutego 2018 Dzięki za radę , wyszło ok Czekam na twoje postępy Powodzenia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi