Skocz do zawartości

Rewolucyjna ZIABAAAAAAAA :) Hobby Boss, 1:350

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pierwszy pas pancerza nad poszyciem dennym

Qoa1UjT.jpg

wygląda odrobinę zbyt schematycznie

O tak, jak tu

LM6mjEb.jpg

Czy przy pomocy olejów i innych smarów uda się to zniwelować? Bo na razie wygląda to odrobinę niebardzawo

Z niecierpliwością czekam na dalsze postępy

Napisano

Schematyzm rozumiem jest słowem tygodnia? A jak mają wyglądać prostokątne płyty stali o bardzo podobnych wymiarach, ułożone w dwóch rzędach. Bo to jest drugi rząd od poszycia dennego a nie pierwszy, ten jak widzisz już się wtopił....

A poza tym REKSIO jest de beściak I za samą negatywną sugestię z nim związana Ochrana Cię wytropi i zaprosi na rozmowę edukacyjną przed oblicze Pułkownika Mitrofanowa

Napisano
[...]

wygląda odrobinę zbyt schematycznie [...]

Bo na razie wygląda to odrobinę niebardzawo:

No właśnie też się zastanawiam o co chodzi z tą schematyczną powtarzalnością...

Gała , a może trzeba było wymalować na burtach jakiś pejzarz.. np las i jelenia na rykowisku zamiast prostąkątów..

29570788638_66b19fb88d_n.jpg

abtb, spójrz co zaczyna się dziać pod linią wodną.. A dopiero zaczyna...

Rewelacja!

Napisano
A poza tym REKSIO jest de beściak

Ja bym nawet napisał że jest best of the best

Ochrana Cię wytropi i zaprosi na rozmowę edukacyjną przed oblicze Pułkownika Mitrofanowa

A tego to nie rozumiem

Przecież ja to z Pułkownikiem Mitrofanowem ( i z jego kolegami) handel i rozmowy transgraniczne prowadzę (oczywiście w jedynie słusznym języku ) więc złego słowa o człowieku powiedzieć nie mogę bodź to kompan zacny i dusza człowiek (ach, te puszczańskie rozmowy przy odrobinie....... )

Jak mawiają podwładni Mitrofanowa - Kura nie ptica, Polsza nie zahranica - patrz mapa Polski i położenie osady zwanej Bielsk Podlaski

np las i jelenia na rykowisku

Jeleń zacny

A poroże jeszcze bardziej

dopiero zaczyna.

Nie chodzi o to jak zaczyna tylko jak skończy

Czyli nie ma to jak odrobina dobrego humoru na początek tygodnia

Chłopaki, proponuję po "gram 15"

yqG7lvY.jpg

na uspokojenie i jedziemy dalej z olejami i smarami

Napisano

Nie chodzi o to jak zaczyna tylko jak skończy

No myślę, że po półrocznej grze FsteMpnej skończy z pRZytUpem !!!

Woodka, reksio i jeleń... Jest wesoło.

Napisano

Jak mają wyglądać płyty pancerne o podobnych wymiarach umieszczone na rzeczywistym obiekcie?

Każda inaczej. Żadne dwa obiekty fizyczne nie wyglądają tak samo - każdy inaczej płowieje, daje inny cień, ma inną fakturę itp. U Ciebie każda płyta jest taka sama. To wg mnie wygląda dziwnie, troszkę sztucznie. Oczywiście będą kolejne warstwy i pewnie będzie wyglądało to znacznie ciekawiej w ostatecznym efekcie.

Pozdrawiam

Krzysiek

Napisano

Pomijając już wszystko inne... te płyty sa w takim samym stopniu różne, jak te prawdziwe. Przeciez nie robiłem ich stemplem jak Reksio, tylko malowałem Z RĘKI aerografem w związku z czym każada z nich jest inna

Napisano

Dno zaczyna się robić ładnie bagienne, zaś na burty dalej łypię z zaciekawieniem.

Pod linią wodną to nadal farPki winylowe? Chyba trochę duży odkurz wyszedł - podejrzewam jednak, że to wrażenie zginie jeszcze pod glonami i innymi żyjONtkami carskiej ochrany.

Plan na dziś wieczór - spaghetti. Wreszcie. ;)

Pozdrawiam, Marek

Napisano

Mareczku, jaki odkurz, to jest przeciez przeryte szczotkOM do zEMbUF, a faktura, choć jet tylko skutkiem ubocznym, to nie jest nieporządanym skutkiem ubocznym

No bier się do makarona, bo ja też niegługo bede musiał usiąść do blaszek, bENdEM w ciONgu to powinno pójść szybko i bezboleśnie

Napisano

Podsumowując powyższe rozmowy: dno wygląda super a burty (na razie) dennie.

Wnioskuję o obrócenie modelu o 180 stopni i będzie super ! ;)

Napisano

Tylko dno będzie wtedy bezdennie Reksio stemplowe.

Sytuacja bez wyjścia moim zdaniem.

Napisano
Podsumowując powyższe rozmowy: dno wygląda super a burty (na razie) dennie.

Tylko dno będzie wtedy bezdennie Reksio stemplowe.

Sytuacja bez wyjścia moim zdaniem.

Upraszam brać "lotniczą" o odrobinę powagi i szacunku dla artysty.

Okręt to nie samolot, do góry brzuchem nie popłynie ( no chyba że pionowo w dół )

Proponuję skupić się na swoich warsztatach i z pokładu machin latających obserwować gałową stocznię i czar-mary jakie tam się odprawiają. W końcu wiekopomne dzieło powstaje na naszych oczach.

Napisano

chłop jest pracowity. to trzeba przyznać, i bawi go wyklejanie modelu taśmą. Powinieneś się gała wyspecjalizować z geometrycznych kamuflażach, których się nikomu nie chce na okrętach wylepiać. Ty jesteś w tym świetny. Francuzi mieli nieźle popieprzone kamuflaże. To coś co powinno ciebie zainteresować !!!! http://www.smartage.pl/dazzle-camouflage-nietypowy-kamuflaz-okretow-wojennych/

Napisano

Olejowe czary mary, część nawodna:

43570658502_e65e47c26f_o.jpg

28730988557_c6b2800a4d_o.jpg

42900833424_dd55db5858_o.jpg

28730988887_3f120a5a95_o.jpg

41810266130_8ddec5cac2_o.jpg

28730988667_963c3d24ba_o.jpg

42900833684_4b5bbe010b_o.jpg

43570658612_e77a15fbdf_o.jpg

Tera trza mu dać poschnąć i zrobić czary-mary podwodne, ale to po urlopie. Może jeszcze przed sobie zlepię wieżę jakąś....

Napisano

Technicznie mucha nie siada, ale dla mnie to nie ma kompletnie nic wspólnego z wyglądem okretu wojennego.

Była ze 100 lat temu seria grier Comandos, w jednej z cześci były okrety, wyglądały dokładnie tak samo.

Kto chce nie poszuka screenów z gry.

Oczywiście to moje subiektywne zdanie, jeżeli budującemu pasi to świetnie.

Napisano

Mówią że opinie są jak dupy, każdy ma własną Następną razą jak będę w Dublinie na jakimś konkursie, możemy to przedyskutować przy browarze

Napisano

z pewnością jest coraz lepiej