19robi88 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Po długiej walce udało mi się ukończyć model L-39 Albatros Libijskich sił powietrznych w skali 1/72 model wymaga bardzo duzo pracy i nerwów... wyciągnąłem z tego zestawu tyle ile moje umiejętności pozwoliły, szału nie ma tragedii wydaje mi się tez nie choć kilka błędów się przytrafiło taki przeciętniak wyszedł. zestaw wzbogacony o: 4 x czeskie żywice CMK Blaszki Eduarda Kurki Pitota od Mastera maski do oszklenia Eduarda plus kilka dodatków własnych dodatkowo podstawka od podstaw zbudowana włącznie z ramka. malowały farbami Gunze C i Alcladami i Vallejo brudzenie AK, MIG, Tamyia no to chyba na tyle zapraszam do komentowania i krytykowania 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Wyszedł bardzo fajny model, ładnie pomalowany i z fajnym detalem. Może z bliska te detale trochę tracą, ale tylko z bliska. Generalnie maszyna wygląda naprawdę świetnie, szczególnie kamuflaż jest fajnie położony. Dobra robota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rymulus Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Moim skromnym zdaniem prezentuje się znakomicie. Jedyne do czego mogę się przyczepić to otwory w klapach, które nie zgrywają się z "prowadnicami" na skrzydle. Widać to dobrze na ostatnim zdjęciu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19robi88 Posted November 16, 2017 Author Share Posted November 16, 2017 Dzięki Solo, co do modelu jest wielkości dłoni i ciężko mi było zrobić zdjęcia żeby w miarę zachować jakość tym bardziej ze słaby ze mnie fotograf... Rymulus Co do klap to jest to żywica CMK i lepiej nie dało się spasować niestety... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Bardzo ładny 'przeciętniak' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubert Kendziorek Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Mucha nie siada. Jeszcze w tej skali... BRAWO! Pozdrawiam Hubert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej1970 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Naprawdę świetnie wykonany,nie "czuć" że to 1/72.Miło się ogląda takie galerie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Są modele przy których robię łał i to jeden z nich. Model wygląda świetnie bardzo dobra robota! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Świetny, jestem pod wrażeniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Jak na "przeciętniaka" to wyszedł bardzo dobrze. Świetna robota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19robi88 Posted November 17, 2017 Author Share Posted November 17, 2017 Dzięki miło mi słyszeć ze Albik się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Tak fajny że zainspirował mnie i może rozpocznę walkę z moim tylko w nie co większej skali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Bardzo fajny model !! Dużo fajnych detali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Ładnutki. Fotke Admina czuję jak nic! Gratuluje pięknej pracy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Bardzo fajna robota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19robi88 Posted November 17, 2017 Author Share Posted November 17, 2017 Dzięki panowie Gerd ale trochę przesadzasz z ta Fotka Admina są duzo lepsze modele niż mój Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
net_sailor Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Kibicowałem od początku warsztatu bo mam słabość do tej maszyny. Efekt końcowy bardzo mi się podoba. Ładnie pomalowany, dobrze zdetalowany. O klapach już koledzy wspomnieli, że mogłyby być lepiej spasowane, ale też rozumiem zniechęcenie do poprawek, kiedy takie coś wychodzi już na montażu końcowym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19robi88 Posted November 17, 2017 Author Share Posted November 17, 2017 No szczerze przyznam ze przymierzałem te klapy kilka razy i zauważyłem to dopiero jak już przykleiłem gotowe pomalowane... dlatego pisałem ze kilka błędów się przytrafiło... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pires Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Model piękny, malowanie super i brudzenie w sam raz. Tylko drążki mogły by być bardziej ściągnięte na fotel przy takim mocnym wychyleniu steru wysokości. Ale BRAWO !!! Też go planuję w tej skali, ale w barwach Breitlinga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19robi88 Posted November 18, 2017 Author Share Posted November 18, 2017 No powiem Ci szczerze ze nawet o tym nie pomyślałem trafna uwaga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Bardzo mi się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Dobry jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19robi88 Posted November 19, 2017 Author Share Posted November 19, 2017 Podziękował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Już sobie parę razy kliknąłem, mi także się podoba. Ale za klapy masz w nos - nie tylko za brak zgodności prowadnic, ale i ścianę, która uniemożliwia ich schowanie. Masz spory potencjał, pewnie niejeden raz pokażesz fajną robotę, dlatego za takie rzeczy (gdybyś to sprawdził i zaplanował, budowa trwałaby 10 minut dłużej może) - nagana - ale wyłącznie jako motywator Poza tym naprawdę ładny model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts