19robi88 Napisano 16 Listopada 2017 Share Napisano 16 Listopada 2017 Po długiej walce udało mi się ukończyć model L-39 Albatros Libijskich sił powietrznych w skali 1/72 model wymaga bardzo duzo pracy i nerwów... wyciągnąłem z tego zestawu tyle ile moje umiejętności pozwoliły, szału nie ma tragedii wydaje mi się tez nie choć kilka błędów się przytrafiło taki przeciętniak wyszedł. zestaw wzbogacony o: 4 x czeskie żywice CMK Blaszki Eduarda Kurki Pitota od Mastera maski do oszklenia Eduarda plus kilka dodatków własnych dodatkowo podstawka od podstaw zbudowana włącznie z ramka. malowały farbami Gunze C i Alcladami i Vallejo brudzenie AK, MIG, Tamyia no to chyba na tyle zapraszam do komentowania i krytykowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Listopada 2017 Share Napisano 16 Listopada 2017 Wyszedł bardzo fajny model, ładnie pomalowany i z fajnym detalem. Może z bliska te detale trochę tracą, ale tylko z bliska. Generalnie maszyna wygląda naprawdę świetnie, szczególnie kamuflaż jest fajnie położony. Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 16 Listopada 2017 Share Napisano 16 Listopada 2017 Moim skromnym zdaniem prezentuje się znakomicie. Jedyne do czego mogę się przyczepić to otwory w klapach, które nie zgrywają się z "prowadnicami" na skrzydle. Widać to dobrze na ostatnim zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 16 Listopada 2017 Autor Share Napisano 16 Listopada 2017 Dzięki Solo, co do modelu jest wielkości dłoni i ciężko mi było zrobić zdjęcia żeby w miarę zachować jakość tym bardziej ze słaby ze mnie fotograf... Rymulus Co do klap to jest to żywica CMK i lepiej nie dało się spasować niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 17 Listopada 2017 Share Napisano 17 Listopada 2017 Bardzo ładny 'przeciętniak' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 17 Listopada 2017 Share Napisano 17 Listopada 2017 Mucha nie siada. Jeszcze w tej skali... BRAWO! Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1970 Napisano 17 Listopada 2017 Share Napisano 17 Listopada 2017 Naprawdę świetnie wykonany,nie "czuć" że to 1/72.Miło się ogląda takie galerie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 17 Listopada 2017 Share Napisano 17 Listopada 2017 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 17 Listopada 2017 Share Napisano 17 Listopada 2017 Są modele przy których robię łał i to jeden z nich. Model wygląda świetnie bardzo dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Listopada 2017 Share Napisano 17 Listopada 2017 Świetny, jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Listopada 2017 Share Napisano 17 Listopada 2017 Jak na "przeciętniaka" to wyszedł bardzo dobrze. Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 17 Listopada 2017 Autor Share Napisano 17 Listopada 2017 Dzięki miło mi słyszeć ze Albik się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 17 Listopada 2017 Share Napisano 17 Listopada 2017 Tak fajny że zainspirował mnie i może rozpocznę walkę z moim tylko w nie co większej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Listopada 2017 Share Napisano 17 Listopada 2017 Bardzo fajny model !! Dużo fajnych detali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 17 Listopada 2017 Share Napisano 17 Listopada 2017 Ładnutki. Fotke Admina czuję jak nic! Gratuluje pięknej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 17 Listopada 2017 Share Napisano 17 Listopada 2017 Bardzo fajna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 17 Listopada 2017 Autor Share Napisano 17 Listopada 2017 Dzięki panowie Gerd ale trochę przesadzasz z ta Fotka Admina są duzo lepsze modele niż mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 17 Listopada 2017 Share Napisano 17 Listopada 2017 Kibicowałem od początku warsztatu bo mam słabość do tej maszyny. Efekt końcowy bardzo mi się podoba. Ładnie pomalowany, dobrze zdetalowany. O klapach już koledzy wspomnieli, że mogłyby być lepiej spasowane, ale też rozumiem zniechęcenie do poprawek, kiedy takie coś wychodzi już na montażu końcowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 17 Listopada 2017 Autor Share Napisano 17 Listopada 2017 No szczerze przyznam ze przymierzałem te klapy kilka razy i zauważyłem to dopiero jak już przykleiłem gotowe pomalowane... dlatego pisałem ze kilka błędów się przytrafiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 18 Listopada 2017 Share Napisano 18 Listopada 2017 Model piękny, malowanie super i brudzenie w sam raz. Tylko drążki mogły by być bardziej ściągnięte na fotel przy takim mocnym wychyleniu steru wysokości. Ale BRAWO !!! Też go planuję w tej skali, ale w barwach Breitlinga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 18 Listopada 2017 Autor Share Napisano 18 Listopada 2017 No powiem Ci szczerze ze nawet o tym nie pomyślałem trafna uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Listopada 2017 Share Napisano 18 Listopada 2017 Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Listopada 2017 Share Napisano 19 Listopada 2017 Dobry jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 19 Listopada 2017 Autor Share Napisano 19 Listopada 2017 Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 19 Listopada 2017 Share Napisano 19 Listopada 2017 Już sobie parę razy kliknąłem, mi także się podoba. Ale za klapy masz w nos - nie tylko za brak zgodności prowadnic, ale i ścianę, która uniemożliwia ich schowanie. Masz spory potencjał, pewnie niejeden raz pokażesz fajną robotę, dlatego za takie rzeczy (gdybyś to sprawdził i zaplanował, budowa trwałaby 10 minut dłużej może) - nagana - ale wyłącznie jako motywator Poza tym naprawdę ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi