Tap-chan Napisano 11 Kwietnia 2020 Share Napisano 11 Kwietnia 2020 No kamo piękne, ale primer zrobił psikusa. Sam używam podkładu AK, ale Primer and Microfiller, jest jak Surfacer Gunze. Te wodne jak widać to badziewia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 11 Kwietnia 2020 Share Napisano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Podkłady „wodorozcieńczalne”. Nie rozcieńczać wodą! Ludzie rozcieńczają wódką. Na modelwork był podany skład rozcieńczalnika domowej roboty. Boby Waldron podaje bardzo podobny. Mam dobre doświadczenia z: Testors Model Master 4680 i 4622. Vallejo Grey Primer Mają dodatek bazujący na poliuretanie. Używam tylko ich rozcieńczalnika. Inne prowadziły do zważenia. Badger Stynylrez w kolorach białym, szarym i czarnym. Wszystkie podane rozcieńczam od 5% do 50% rozcieńczalnika w zależności od konsystencji bazowej. Nie leję „prosto z butelki”. Ja daję im 24 godziny na związanie. Kiedyś dawałem 15 do 60 minut, albo podsuszałem suszarką. Wydaj mi się, że to za mało. Zapewne trzymają słabiej niż śmierdzące. Ja wybieram je ze względu na możliwość wymycia alkoholem i wodą. Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez kjp_a_man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 11 Kwietnia 2020 Share Napisano 11 Kwietnia 2020 Ja używam podkładu Tamiya w spray'u i jestem zadowolony. Nie muszę się bawić w żadne rozcieńczanie itd. Psikam i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 11 Kwietnia 2020 Share Napisano 11 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, kjp_a_man napisał: Podkłady „wodorozcieńczalne”. Nie rozcieńczać wodą! Ludzie rozcieńczają wódką. Na modelwork był podany skład rozcieńczalnika domowej roboty. Boby Waldron podaje bardzo podobny. Mam dobre doświadczenia z: Testors Model Master 4680 i 4622. Vallejo Grey Primer Mają dodatek bazujący na poliuretanie. Używam tylko ich rozcieńczalnika. Inne prowadziły do zważenia. Badger Stynylrez w kolorach białym, szarym i czarnym. Wszystkie podane rozcieńczam od 5% do 50% rozcieńczalnika w zależności od konsystencji bazowej. Nie leję „prosto z butelki”. Ja daję im 24 godziny na związanie. Kiedyś dawałem 15 do 60 minut, albo podsuszałem suszarką. Wydaj mi się, że to za mało. Zapewne trzymają słabiej niż śmierdzące. Ja wybieram je ze względu na możliwość wymycia alkoholem i wodą. Ja uzywam Badgera- czarny i szry no problem, Biały masakra ale nie rozcienczalem więc następnym razem spr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Kwietnia 2020 Share Napisano 11 Kwietnia 2020 7 godzin temu, Przemek Przybulewski napisał: Mam jeszcze Stylynrez szary, ale on jest bardzo ciemny, zastanawiałem sie czy nie dodać białego i go nie rozjaśnić trochę Co do zastosowania Stylynereza czy też One Shot, polecam poniższą metodę, jak na zdjęciu. Odkąd ją stosuję nigdy mi żadna farba nie zlazła z modelu i w ogóle zero stresu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2020 Jakoś nie mogę się zabrać za kalki ale wyskrobałem sobie obelisk z ukraińskim trójzębem na podstawkę: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2020 Uff, kalki za mną - trochę tego drobiazgu było: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Wash prawie skończony, jeszcze trzeba podocierać w kilku miejscach: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Ładnie to wygląda ale wciąż mam wrażenie jakbym już to widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Godzinę temu, bazylms napisał: Elegancko. Dzięki. Jeszcze trochę pracy jest 48 minut temu, KRL napisał: Ładnie to wygląda ale wciąż mam wrażenie jakbym już to widział Dzięki. No czemu mnie to nie dziwi - chyba mało jest kamuflaży których byś już nie przerobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2020 Dodałem trochę roślinności za płotem: I ostatnia warstwa smoły: W końcu na własnych kołach: Pomalowałem siłowniki: Moment of truth - zdjęcie masek z owiewki - na szczęście jest ok: I z uzbrojeniem: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Kwietnia 2020 Share Napisano 26 Kwietnia 2020 Jesteś żywym dowodem na to, że klasyczne wykonanie, byle staranne, daje świetny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 27 Kwietnia 2020 Share Napisano 27 Kwietnia 2020 Rewelacja!!!! Przepiękne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 27 Kwietnia 2020 Share Napisano 27 Kwietnia 2020 Piękne. Od 15 min siedzę i oglądam twój prześliczny "modelik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2020 W dniu 26.04.2020 o 20:08, Solo napisał: Jesteś żywym dowodem na to, że klasyczne wykonanie, byle staranne, daje świetny efekt. Dzięki - ano właśnie na tym samolocie sie złapałem, że mój warsztat nic się prawie nie rozwinął. Jak patrzę na niektóre cudeńka, podmalówki, przebarwienia to może coś w F-16 uda mi się dodać. 13 godzin temu, Apek napisał: Rewelacja!!!! Przepiękne!!! A dziękuję, dziekuję. 13 godzin temu, Noxet napisał: Piękne. Od 15 min siedzę i oglądam twój prześliczny "modelik" Również dziekuję. Dodałem trochę, ziemi, kurzu na podstawce i zastanawiam się jak to ustawić. Na razie koncepcje są dwie: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Po prostu genialny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolan Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Super ekstra świetny brak słów. Niesamowicie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 REWELACJA!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) Przydało by się wodzidlo jeszcze. Bo z pod płotu to chyba swoim chodem nie wyjeżdżał. Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez Apek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Solidnie obwieszony. Lubię takie. Świetnie Ci poszło z tym digi camo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Przez ciebie już się na niego nastawiłem, tylko że w 1/48. Ale zamiast kupować KP to chyba poczekam na Kitty Hawk. Może jako nowy będzie lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Nawet KH nie jest w stanie zrobić gorszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Kwietnia 2020 Super Moderator Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Piekna robota. Najładniejsze i najlepiej namalowane digital camo, jakie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi