Wokulski Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 (edytowane) Witam. Model raczej bezstresowy, co mnie cieszy zwłaszcza że to mój pierwszy po dłuższej przerwie. Budowany tu: viewtopic.php?f=86&t=62387 Malowany Vallejo. Edytowane 6 Listopada 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 W miarę ok, choć jak na mój gust to trochę za mało starannie wykonany. Z jednej strony nie ma się za bardzo do czego przyczepić, co cieszy, z drugiej nie ma na czym oka zawiesić. Ale może to wina samolotu, bo jest paskudny sam w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 W miarę ok, choć jak na mój gust to trochę za mało starannie wykonany.Z jednej strony nie ma się za bardzo do czego przyczepić, co cieszy, z drugiej nie ma na czym oka zawiesić. Ale może to wina samolotu, bo jest paskudny sam w sobie. Nie zgodzę się co do staranności - dla mnie bardzo fajnie posklejany. Trochę za intensywne przejścia w cieniowaniu, ale w 1/72 trudniej uzyskać właściwy efekt zwłaszcza na początku (wiem coś o tym - nadal z tym słabo u mnie). Ogólnie - nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 2 Listopada 2018 Autor Share Napisano 2 Listopada 2018 Ale może to wina samolotu, bo jest paskudny sam w sobie. Fakt, sylwetka nie ma nic wspólnego z pięknem, taki pociąg ze skrzydłami, następny będzie według mnie bardziej drapieżny, ale tak samo dziwny i brzydki: F-104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 A mnie się podoba i samolot, i wykonanie Fajnie ożywiłeś okrutnie nudne, standardowe malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 To dobry zestaw i ładnie wykonany model. Ta skala doskonale czuje się w większej grupie Gratuluje udanego projektu i zachęcam do kolejnych "bezstresowców" w końcu modele robi się dla frajdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 No tutaj foty zdecydowanie lepsze ! Bardzo fajny Misiek :-) Tak jak pisałem wcześniej - ożywiłeś naprawdę najnudniejsze ze wszystkich malowań 21szych - gratuluję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Proponuję zapoznać się z pojęciem głębi ostrości w fotografii i jak ją uzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Jak na pierwszy model po dłuższej przerwie to wyszedł fajnie. To dobrze, że model bezstresowy, bo jednego MF mam na warsztacie, a drugi jest w szafie. Dzisiaj jeszcze dotarł MiG-21UM, a na poczcie czeka na odebranie MiG-15 UTI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 2 Listopada 2018 Autor Share Napisano 2 Listopada 2018 Proponuję zapoznać się z pojęciem głębi ostrości w fotografii i jak ją uzyskać. Takie obiektywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 a co obiektyw winny? przesłona nie działa? generalnie światło lipne bo mało widać jeśli chodzi o malowanie, myślę ze więcej się dzieje niż widać na fotach model fajny, są elementy które się podobają, natomiast "czegoś" mi brakuje. Moim zdaniem za głębokie linie podziału bardzo to się rzuca i poszatkowany wychodzi trochę ten mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 3 Listopada 2018 Autor Share Napisano 3 Listopada 2018 (edytowane) Zrobiłem lepsze zdjęcia, wymieniłem te lipne w pierwszym poście. A mnie się podoba i samolot, i wykonanie Fajnie ożywiłeś okrutnie nudne, standardowe malowanie. Bardzo fajny Misiek :-) Tak jak pisałem wcześniej - ożywiłeś naprawdę najnudniejsze ze wszystkich malowań 21szych - gratuluję ! Jak na pierwszy model po dłuższej przerwie to wyszedł fajnie. Dzięki za opinie! Co do powłoki malarskiej, faktycznie jest przeraźliwie nudna Pozdrawiam. Edytowane 5 Listopada 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 Mi się podoba, nieźle wybrałeś z tego jednolitego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 Ładny, ma klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 3 Listopada 2018 Autor Share Napisano 3 Listopada 2018 Ładny, ma klimat. Dzięki wielkie Mi się podoba, nieźle wybrałeś z tego jednolitego koloru. Dziękuję, nie sądziłem że forumowy debiut spotka się z tak pozytywnymi opiniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 Mnie się podoba. Czekam na kolejną pracę z twojego warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 Super model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Dzisiaj wyszło ładne słońce więc zrobiłem bardziej plenerowe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Listopada 2018 Share Napisano 5 Listopada 2018 No cacany. I trafiony w oryginał całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 5 Listopada 2018 Autor Share Napisano 5 Listopada 2018 No cacany. I trafiony w oryginał całkiem nieźle. Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Listopada 2018 Share Napisano 6 Listopada 2018 Na początku kadłuba powinien być metalowy pierścień - widać na zdjęciu. Niemniej model cieszy oko Ewidentnie masz talent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 6 Listopada 2018 Autor Share Napisano 6 Listopada 2018 Na początku kadłuba powinien być metalowy pierścień - widać na zdjęciu. Niemniej model cieszy oko Ewidentnie masz talent. No właśnie miałem zagwozdkę czy ten pierścień tam powinien być czy nie. Znalazłem wyraźniejsze zdjęcie na którym 4017 go nie ma, chyba po jakichś przemalowaniach. Tutaj widać że go nie ma. Na innym egzemplarzu też to widać: Sam już nie wiem, na niektórych jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 6 Listopada 2018 Share Napisano 6 Listopada 2018 Naprawdę ładnie zmalowany. Szkoda tylko, że kalka z numerem ma inny krój cyfr niż w oryginale, ale jak rozumiem to wtopa producenta zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 25 Listopada 2018 Autor Share Napisano 25 Listopada 2018 (edytowane) Niestety nowa konstrukcja edycji postów nie pozwala mi na zamieszczenie nowych fotek więc jakby ktoś tu kiedyś trafił i chciał MiGa pooglądać, to wstawiam link do galerii: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=13&t=86707 Pozdrawiam. Edytowane 25 Listopada 2018 przez Wokulski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi