Andrzej_LK Napisano 2 Grudnia 2018 Share Napisano 2 Grudnia 2018 Skończony niedawno M16 w polskich barwach. Model to Academy z przeróbką Modelltransu i odrobiną inwencji. Kalki z Toro Models, jak zawsze rewelacyjne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 2 Grudnia 2018 Share Napisano 2 Grudnia 2018 Nie znam sie na halftrackach, ale ten mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 3 Grudnia 2018 Share Napisano 3 Grudnia 2018 Fajnie wyszedł, zwłaszcza obicia. Olive Drab troch jasny, ale to może być kwestia fotek. Albo pojazd nieco wypłowiał na słońcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Grudnia 2018 Share Napisano 3 Grudnia 2018 Ładnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 3 Grudnia 2018 Share Napisano 3 Grudnia 2018 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 3 Grudnia 2018 Share Napisano 3 Grudnia 2018 Świetny. Malunek elegancki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Grudnia 2018 Share Napisano 5 Grudnia 2018 Pojazd jak na takiego malucha zrobiony jest fajnie , ciekawie przerobiłeś błotniki z wersji M5 produkcji IHC na wersję M3 produkcji White ( patent z papierowych?), jedyne do czego można się przyczepić to światła starszego typu używane w wersji z walcem (rollerem) na zderzaku , w wersji z wyciągarką w zderzaku używane były światła innego typu ( małe z osłonami z płaskownika), ogólnie na plus. Ja chciałbym wykonać odwrotną konwersję czyli skonwertować M16 na M17 a jako że nie ma halftracka w wersji M5 w skali 1/35 muszę szczegóły takie jak błotniki silnik, przedni most deskę rozdzielczą i spawane "nadwozie" wykonać samemu. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2018 Dziękuję za opinie, z tymi światłami to prawda... tylko nie do końca :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Grudnia 2018 Share Napisano 5 Grudnia 2018 Nie znałem tego zdjęcia,w monografii Halftracka z AJPressu , go nie ma. Pewnie to jakaś polowa modyfikacja załogi. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2018 To zdjęcie z książki A.Kamińskiego i T.Szczerbickiego Pojazdy Polskich SIł Zbrojnych na Zachodzie 1939 - 1947, s. 190. Bardzo dobra pozycja. A zdjęcie mnie ucieszyło, bo zrobienie tego drugiego typu świateł, żeby porządnie wyglądało, było rozpaczliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Grudnia 2018 Share Napisano 5 Grudnia 2018 Musisz przestawić się na skalę 1/35, ja takich maluchów w 1/72 , już bym nie zrobił , a i wszystkiego jest więcej , pojazdów , kalek figurek, konwersji , tylko co będzie później za jakieś 10 lat , zostanie mi chyba już tylko 1/16. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 7 Grudnia 2018 Share Napisano 7 Grudnia 2018 Pięknie zrobiony i zmalowany a detal jak w 1:35 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 8 Grudnia 2018 Share Napisano 8 Grudnia 2018 A ja właśnie powiem, że zostań przy 72 jak długo będziesz chciał. Model bardzo ładny, a podoba mi się też to, że chociaż wiadomo, iż temat będzie po polsku, to i tak jest ciekawym zaskoczeniem. A czemuś Diamonda Wreckera nie zaprezentował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 8 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2018 Dziękuję za dobre słowo. Masz rację, sesję zdjęciową trzeba by zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Grudnia 2018 Share Napisano 12 Grudnia 2018 Miły dla oka model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlito Napisano 14 Grudnia 2018 Share Napisano 14 Grudnia 2018 Pięknie to wygląda... Gratuluję. Ciężko coś więcej napisać jak ja o takich umiejętnościach mogę pomarzyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 22 Grudnia 2018 Share Napisano 22 Grudnia 2018 Cacany. Profeska jak zawsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Grudnia 2018 Share Napisano 23 Grudnia 2018 Piękny maluch. Realistyczny !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 10 Stycznia 2019 Share Napisano 10 Stycznia 2019 Bardzo się podoba. Pochwały nad detalem to oczywistość, ale mi szczególnie przypadło do gustu malowanie i brudzenie - moim zdaniem idealne na 1/72 (stonowane cieniowanie, umiarkowane obicia etc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Szymański Napisano 13 Lutego 2019 Share Napisano 13 Lutego 2019 Witam Świetnyyyy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Bardzo ładnie wyszedł. Zrobiłem na razie Hasegawę, mam na stosiku dwa Academy, więc na pewno jeszcze zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi