martinello Napisano 2 Marca 2022 Share Napisano 2 Marca 2022 2 godziny temu, sjr napisał: Fotki są na stronie Edka, można zobaczyć zawartość i samemu ocenić czy blaszka jest warta swojej ceny... Kiedy kupowałem tę blaszkę nie było jeszcze żadnej fotki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 3 Marca 2022 Share Napisano 3 Marca 2022 W dniu 23.02.2022 o 20:56, Marek K napisał: Zapewne za chwilę jakiś AZ lub RS go wyda za mniejszą kasę. AZ /KP może czy RS się skusi wątpię. Kora ma ceny lekko zaporowe ale ..produkt już jest na rynku ( a temat raczej lekko niszowy) i ze tak powiem juz temat zajęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Marca 2022 Share Napisano 4 Marca 2022 Piloci do naszych samolotów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 4 Marca 2022 Share Napisano 4 Marca 2022 Nareszcie ktoś wypuścił polskich figurki polskich pilotów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 5 Marca 2022 Share Napisano 5 Marca 2022 10 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Nareszcie ktoś wypuścił polskich figurki polskich pilotów! jest tez parka pilotow z white stork minatures 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obłok Napisano 5 Marca 2022 Share Napisano 5 Marca 2022 (edytowane) W dniu 3.03.2022 o 19:22, dedrey napisał: AZ /KP może czy RS się skusi wątpię. Kora ma ceny lekko zaporowe ale ..produkt już jest na rynku ( a temat raczej lekko niszowy) i ze tak powiem juz temat zajęty Jak na razie, od kilku lat żaden z tematów KORA we wtrysku nie został powielony przez RS czy KP/AZ... Chyba się raczej nie zanosi. RS robi swoje mastery i raczej bardzo wybiórczo, bo modele to nie jest główny zarobek i zainteresowanie właściciela firmy. AZ/KP/Legato/Silver/.../.../ (czyli p. Muzikant) skupuje stare formy i/lub robi ulepki (bo modelarz wszystko kupi - jego słowa z jednego ze spotkań), ale te z KORY byłyby dla niego za drogie i ryzykowne. Modele KORY we wtrysku - Dewoitine D.27, FIAT CR-20 czy Fairey'e dobrze wyglądają na ramkach, przy sklejaniu trzeba trochę szpachli i odtwarzania linii podziału, ale są... i alternatywy nie ma i pewnie długo nie będzie. Nie jest prawdą, że można doczekać się wszystkich modeli jakie by się chciało. Kilku moich kolegów - sklejaczy (których już tu nie ma) o tym wie... Edytowane 5 Marca 2022 przez obłok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 5 Marca 2022 Share Napisano 5 Marca 2022 Kiedyś było coś takiego , więc mają z czego kopiować. https://www.scalemates.com/pl/kits/a-v-models-087-rikugun-ki-93--191335 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 6 Marca 2022 Share Napisano 6 Marca 2022 Marek...zrobią kopie i będzie wyglądała ja zrobiona z ..mydła..i to jak dobrze im wyjdzie( zobacz jak wyglada Comet, D501. większość pierwszowojennych..oć tu troche lepiej ale i tak mega uproszczone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 6 Marca 2022 Share Napisano 6 Marca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 6 Marca 2022 Share Napisano 6 Marca 2022 Jeszcze trzeba zmienić numer i rysunek z boku pudełka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 6 Marca 2022 Share Napisano 6 Marca 2022 Ja to jednak bym zmienił wersję na prawidłową MiG-29 9-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 6 Marca 2022 Share Napisano 6 Marca 2022 (edytowane) Ciekawe połączenie . A swoją drogą, to dla mnie mogą wydawać cuda, ja nie kupię. Mam nadzieję, że koledzy też. To są moje prywatne sankcje. Edytowane 6 Marca 2022 przez kopernik 3 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 6 Marca 2022 Share Napisano 6 Marca 2022 Kopernik, ale to jest "spreparowane" pudełko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 6 Marca 2022 Share Napisano 6 Marca 2022 Domyślam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Marca 2022 Share Napisano 9 Marca 2022 (edytowane) Hobby Boss A-4M Sky Hawk nr katalogowy 87256 skala 1/72 Edytowane 15 Maja 2022 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Marca 2022 Share Napisano 10 Marca 2022 Eeeetam i tak będzie zwalony..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 ARMA HOBBY zapowiada dwie nowości w 1:72. Jedną ogłoszą w piątek 18.02.2022, drugą w czerwcu lub wrześniu. Ktoś ma przypuszczenia co to będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 F8F-1/2 Bearcat albo Wilga* *przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 Japoniec będzie: Oby tylko nie kolejny masowo wydany model, tylko coś ciekawego, co miało kilka wersji produkcyjnych. Nie mam pojęcia co zaproponować, bo na japońcach się nie znam. A druga nowość, to myślę, że wydadzą jakiegoś bombowca, bo jeszcze ich nie ruszyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 1 minutę temu, Kolekcjoner WP napisał: Japoniec będzie: Oby tylko nie kolejny masowo wydany model, tylko coś ciekawego, co miało kilka wersji produkcyjnych. Nie mam pojęcia co zaproponować, bo na japońcach się nie znam. A druga nowość, to myślę, że wydadzą jakiegoś bombowca, bo jeszcze ich nie ruszyli. Jak Japoniec, to Hayate . Pozdrawiam, Przemek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 4 godziny temu, martinello napisał: ARMA HOBBY zapowiada dwie nowości w 1:72. Jedną ogłoszą w piątek 18.02.2022, drugą w czerwcu lub wrześniu. Ktoś ma przypuszczenia co to będzie ? Skąd tak dokładne info? Na Fb i instagramie jest tylko zapowiedź nowości, która ukaże się w ciągu kilku najbliższych tygodni. 40 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Japoniec będzie: We wpisie AH nic takiego nie jest napisane. Równie dobrze ten kwiat wiśni na grafice może być zmyłką i w rzeczywistości nawiązuje do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 Do mnie z AH przyszedł mail o takiej treśći: Witaj Sławomirze, Początek roku w Arma Hobby upłynął na cichych przygotowaniach kolejnych modeli. Udało nam się przyspieszyć prace w narzędziowni. Z kolei wojna na Ukrainie zaburzyła nasze działania, wielu z nas zaangażowało się w pomoc humanitarną w przyjmowaniu uchodźców, przywożeniu ich znad granicy i znajdowaniu miejsca dla poszkodowanych przez wojnę oraz dostarczaniu zaopatrzenia potrzebującym. W związku z rosyjską agresją zdecydowaliśmy się zawiesić wypuszczenie modelu Hurricane Mk IIa/b/c w barwach sowieckich. Nie mamy serca promować teraz lotnictwa z czerwona gwiazdą. Możliwe że wrócimy do tego zestawu po zakończeniu wojny. W tym tygodniu, w piątek, zapowiemy wiosenną nowość Arma Hobby w skali 1/72, której wysyłki planujemy na sam początek kwietnia. Kolejny model jest planowany na czerwiec. Będzie to albo Hurricane Mk IIc 1/48 albo kolejny nowy model 1/72, zależnie od postępów narzędziowni. Jeżeli Hurricane nie będzie wtedy gotowy – przeniesiemy go na wrzesień. Jeżeli będzie gotowy, to na wrzesień przesuniemy model 1/72. W czasie wakacji nie planujemy wdrażać modeli z nowych form. Model garbatego Mustanga zostanie jeszcze wypuszczony w dwóch pudełkach. Wersja rozpoznawcza F-6C Mustang Expert Set (cztery malowania, jedno francuskie i trzy amerykańskie) w maju, a P-51 B Mustang Model Kit (dwa malowania USAAF) w czerwcu. W oczekiwaniu na wiosenną nowość Arma Hobby zapraszam do obserwowania nas na Facebooku i na Instagramie i komentowania na blogu armahobbynews . Pozdrawiam Wojtek Bułhak Arma Hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 Czyli warto jednak zapisać się do newslettera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 (edytowane) 47 minut temu, Roland_Sebastian napisał: Czyli warto jednak zapisać się do newslettera. Pewnie O ile to nie będą Niemce to kupie. Edytowane 14 Marca 2022 przez martinello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 Kwiat wiśni, to może być nawiązanie do kompotu wiśniowego i dostaniemy np jakiegoś czecha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi