BRAVO112 Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 3 godziny temu, letalin napisał: Rotodyne z Vintage i to jest super wiadomość. ale to jest chyba 1:78... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 6 minut temu, BRAVO112 napisał: ale to jest chyba 1:78... 1/78 to Revell Airfix to 1/72 a najlepszy byłby chyba Revell w 72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 5 godzin temu, Grzes napisał: Był, ale spróbuj to gdzieś dostać... Za parę dni na wintydżowej wyprzedaży w AK pojawi się kilka sztuk w różnych wydaniach, jak to mówią z pierwszego tłoczenia https://ak-interactive.com/product-category/vintage-sale/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 11 Stycznia 2023 Share Napisano 11 Stycznia 2023 (edytowane) Od p.Muzikant a https://www.modelarovo.cz/kovozavody-prostejov-a-azmodel-novinky-na-prvni-ctvrtleti-roku-2023/?fbclid=IwAR0nVFP7P7GzvRJgOaeuQzYRSEv08cWSgNu9azJcnUxtgfAD3LsoiCaWTWY , na MF piszą iż również p.Muzikant wyda MiG-19P/PM...i chińskie ich klony...na przełomie lutego/marca 2023 Edytowane 11 Stycznia 2023 przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 11 Stycznia 2023 Share Napisano 11 Stycznia 2023 Tylko czy będą lepsze od Bilka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 11 Stycznia 2023 Share Napisano 11 Stycznia 2023 17 minut temu, Pasqual napisał: Tylko czy będą lepsze od Bilka? Mam Bilka ( jeżeli chodzi o MiG 19) chyba się nie da bardziej skopać technologicznie i jakościowo - bo do planów nawet nie próbowałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 11 Stycznia 2023 Share Napisano 11 Stycznia 2023 Wznowienia przez Airfix Fairey Batle chyba nie doczekam . Choć są podobno tacy, co od połowy lat 70 czekali na Bond Bug ! I się doczekali ( zdaje się, że przezroczyste części są z całkiem nowych form ). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 11 Stycznia 2023 Share Napisano 11 Stycznia 2023 2 godziny temu, kopernik napisał: Wznowienia przez Airfix Fairey Batle chyba nie doczekam . Choć są podobno tacy, co od połowy lat 70 czekali na Bond Bug ! I się doczekali ( zdaje się, że przezroczyste części są z całkiem nowych form ). Też wyczekuję Faireya Battle od Airfixa. Ostatnio nawet kupiłem kartonowego Battle'a od WAK w 1/33, którego może kiedyś skleję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 11 Stycznia 2023 Share Napisano 11 Stycznia 2023 A ja wam powiem po przykładzie Defianta że jak już dorwiecie w łapki tego wintydża to będzie tylko rozczarowanie i żal wydanego pewnie średnio większego hajsu... (Dłubałem równolegle starego ,który mi się zawsze b podobał, i nowego.... stary to taki niekształtne kaszan że nie mogę na niego patrzyc... jak się przyglądałem Battlowi to niestety wykonanie na poziomie starego Defianta) Ja czekam na clear prop, swoje zapewne będzie kosztować ale porządny materiał będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 11 Stycznia 2023 Share Napisano 11 Stycznia 2023 Ja tam trzymam kciuki za Armę albo IBG, że kiedyś w przyszłości wydadzą właśnie Battle'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 11 Stycznia 2023 Share Napisano 11 Stycznia 2023 Przypominam, że Frrom już w 2021 zapowiedział nowego Battle'a, wojna przeszkodziła w terminowej premierze, ale w 2023 już powinien być. Jak go już wydadzą, to chyba nie zostawią już Airfixowi i Polakom miejsca w tej niszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Stycznia 2023 Share Napisano 12 Stycznia 2023 a co z tym z MPM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 12 Stycznia 2023 Share Napisano 12 Stycznia 2023 15 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Ja tam trzymam kciuki za Armę albo IBG, że kiedyś w przyszłości wydadzą właśnie Battle'a. Może w 100( setną) rocznicę wybuchu II wojny ale pewnie się nie doczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 12 Stycznia 2023 Share Napisano 12 Stycznia 2023 O modelarze wątpiący!!! info ze stronki Frromm-a: Postępuje również FR0046 Fairey Battle, rozpoczęto frezowanie, układ wlewków znajduje się na dedykowanej stronie. Wydanie: najlepiej 03 lub 04 2023. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 12 Stycznia 2023 Share Napisano 12 Stycznia 2023 2 godziny temu, myszaty napisał: O modelarze wątpiący!!! info ze stronki Frromm-a: Postępuje również FR0046 Fairey Battle, rozpoczęto frezowanie, układ wlewków znajduje się na dedykowanej stronie. Wydanie: najlepiej 03 lub 04 2023. Ale ja chciałem vintage z Airfix, a nie nowy. Mam dwa niezaczęte MPMy ( jeden szkolny) i rozgrzebanego Airfixa, do którego posiałem podwozie. I po to potrzebny mi ten model 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Stycznia 2023 Share Napisano 12 Stycznia 2023 (edytowane) to nie mozesz skopiowac tego podwozia z MPM? a SK nie pakowal tego z Airfixa? Edytowane 12 Stycznia 2023 przez BRAVO112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 12 Stycznia 2023 Share Napisano 12 Stycznia 2023 12 minut temu, BRAVO112 napisał: to nie mozesz skopiowac tego podwozia z MPM? Nie da rady, trochę inne i nie bardzo pasuję ( a samolot ten sam !!!), ponadto skopiować mogę tylko z żywicy, a to dość słaby element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 12 Stycznia 2023 Share Napisano 12 Stycznia 2023 21 minut temu, kopernik napisał: Nie da rady, trochę inne i nie bardzo pasuję ( a samolot ten sam !!!), ponadto skopiować mogę tylko z żywicy, a to dość słaby element. To podwozie jest dosyć proste. Z pręcików dałoby się dorobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Stycznia 2023 Share Napisano 12 Stycznia 2023 Godzinę temu, Wymysl napisał: Z pręcików dałoby się dorobić. no wlasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 12 Stycznia 2023 Share Napisano 12 Stycznia 2023 Gdyby zależało mi aż tak na skończeniu tego modelu, za wszelką cenę, pewnie bym dorobił. Ale mi zależy na sklejeniu go, tak jak Airfix go stworzył. Wyprodukowano sporo tych modeli, są przepaki, nawet nasze SK. Kiedyś trafię go w dobrej cenie. Wtedy, idąc za ciosem, może ruszę MPMy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 13 Stycznia 2023 Share Napisano 13 Stycznia 2023 Jak wyjdzie Frrrom to Airfixy i ich przepaki zaczną wypływać na allegro, tak jak wypłynęły hellerowe Karasie po premierze IBG 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 13 Stycznia 2023 Share Napisano 13 Stycznia 2023 2 godziny temu, filipsg napisał: Jak wyjdzie Frrrom to Airfixy i ich przepaki zaczną wypływać na allegro, tak jak wypłynęły hellerowe Karasie po premierze IBG szambo wybije:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 18 Stycznia 2023 Share Napisano 18 Stycznia 2023 W dniu 10.01.2023 o 17:17, Grzes napisał: Był, ale spróbuj to gdzieś dostać... Brigadyry do wyboru, do koloru: https://ak-interactive.com/product/az-model-1-72-let-l-60b-agro-brigadyr/ https://ak-interactive.com/product/az-model-1-72-let-l-60s-brigadyr/ https://ak-interactive.com/product/az-model-1-72-let-k-60-brigadyr-military-version/ https://ak-interactive.com/product/az-model-1-72-let-l-60-brigadyr/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 25 Stycznia 2023 Share Napisano 25 Stycznia 2023 Czy Eduard ma może w planach zmniejszyć swoje Spitfire'y I, II, V do 1/72? Chodzą jakieś słuchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Stycznia 2023 Share Napisano 25 Stycznia 2023 8 minut temu, Wymysl napisał: Czy Eduard ma może w planach zmniejszyć swoje Spitfire'y I, II, V do 1/72? Chodzą jakieś słuchy? Na pewno kiedyś zrobią ale teraz to są skoncentrowani na "małych" messerach.Pierwszy Bf-109F ma być w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi