Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1/72

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

Od p.Muzikant a  https://www.modelarovo.cz/kovozavody-prostejov-a-azmodel-novinky-na-prvni-ctvrtleti-roku-2023/?fbclid=IwAR0nVFP7P7GzvRJgOaeuQzYRSEv08cWSgNu9azJcnUxtgfAD3LsoiCaWTWY  , na MF piszą iż również p.Muzikant  wyda MiG-19P/PM...i chińskie ich klony...na przełomie lutego/marca 2023 

Edytowane przez em

Wznowienia przez Airfix Fairey Batle chyba nie doczekam 😥. Choć są podobno tacy, co od połowy lat 70 czekali na Bond Bug ! I się doczekali ( zdaje się, że przezroczyste części są z całkiem nowych form ).

• Like 1

2 godziny temu, kopernik napisał:

Wznowienia przez Airfix Fairey Batle chyba nie doczekam 😥. Choć są podobno tacy, co od połowy lat 70 czekali na Bond Bug ! I się doczekali ( zdaje się, że przezroczyste części są z całkiem nowych form ).

Też wyczekuję Faireya Battle od Airfixa. Ostatnio nawet kupiłem kartonowego Battle'a od WAK w 1/33, którego może kiedyś skleję...

A ja wam powiem po przykładzie Defianta że jak już dorwiecie w łapki tego wintydża to będzie tylko rozczarowanie i żal wydanego pewnie średnio większego hajsu...

(Dłubałem równolegle starego ,który mi się zawsze b podobał, i nowego.... stary to taki niekształtne kaszan że nie mogę na niego patrzyc... jak się przyglądałem Battlowi to niestety wykonanie na poziomie starego Defianta)

Ja czekam na clear prop, swoje zapewne będzie kosztować ale porządny materiał będzie.

15 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał:

Ja tam trzymam kciuki za Armę albo IBG, że kiedyś w przyszłości wydadzą właśnie Battle'a.

Może w 100( setną) rocznicę wybuchu II wojny ale pewnie się nie doczekam.😒

2 godziny temu, myszaty napisał:

O modelarze wątpiący!!!

info ze stronki Frromm-a:

Postępuje również FR0046 Fairey Battle, rozpoczęto frezowanie, układ wlewków znajduje się na dedykowanej stronie. Wydanie: najlepiej 03 lub 04 2023.

Ale ja chciałem vintage z Airfix, a nie nowy. Mam dwa niezaczęte MPMy ( jeden szkolny) i rozgrzebanego Airfixa, do którego posiałem podwozie. I po to potrzebny mi ten model 😁

• Haha 2

12 minut temu, BRAVO112 napisał:

to nie mozesz skopiowac tego podwozia z MPM?

Nie da rady, trochę inne i nie bardzo pasuję ( a samolot ten sam !!!), ponadto skopiować mogę tylko z żywicy, a to dość słaby element.

21 minut temu, kopernik napisał:

Nie da rady, trochę inne i nie bardzo pasuję ( a samolot ten sam !!!), ponadto skopiować mogę tylko z żywicy, a to dość słaby element.

To podwozie jest dosyć proste. Z pręcików dałoby się dorobić.

• Like 1

Gdyby zależało mi aż tak na skończeniu tego modelu, za wszelką cenę, pewnie bym dorobił. Ale mi zależy na sklejeniu go, tak jak Airfix go stworzył. Wyprodukowano sporo tych modeli, są przepaki, nawet nasze SK. Kiedyś trafię go w dobrej cenie. Wtedy, idąc za ciosem, może ruszę  MPMy.

8 minut temu, Wymysl napisał:

Czy Eduard ma może w planach zmniejszyć swoje Spitfire'y I, II, V do 1/72? Chodzą jakieś słuchy?

Na pewno kiedyś zrobią ale teraz to są skoncentrowani na "małych" messerach.Pierwszy Bf-109F ma być w tym roku.