em Napisano 6 Stycznia 2020 Share Napisano 6 Stycznia 2020 4 godziny temu, kowal76 napisał: Na zdjęciach widać, że kolor spodu jest bardziej niebieski. W instrukcji jest podany kolor H 417 RLM 76, który wpada bardziej w szary niż niebieski ?. Musze poszukać zdjęcia oryginału 784 :). Niemce piszą że kolory używane , ich nazwy ,na samolotach i śmigłowcach NVA brzmią podobnie do tych z palety RAL.Poszukaj tabelki RAL ,weż nazwy z samolotu i wybierz te które Ci najbardziej pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2020 19 godzin temu, em napisał: Niemce piszą że kolory używane , ich nazwy ,na samolotach i śmigłowcach NVA brzmią podobnie do tych z palety RAL.Poszukaj tabelki RAL ,weż nazwy z samolotu i wybierz te które Ci najbardziej pasują. Oki, dziękuję za wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2020 Koła zlepione 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2020 Przykleiłem przednią część owiewki i tu trzeba było użyć trochę szpachli. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 15 Stycznia 2020 Share Napisano 15 Stycznia 2020 Śliczna robota przyglądam się z uwagą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 15 Stycznia 2020 Share Napisano 15 Stycznia 2020 W dniu 6.01.2020 o 18:33, Grzes napisał: Jeszcze jedno fantastyczne zdjątko z czasów potęgi lotnictwa NRD Ciekawe zdjęcie. Na dodatek każdy ma inny układ plam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2020 Prośba o zamknięcie wątku. Niestety model uległ nieodwracalnemu uszkodzeniu :(. Będzie następny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 Grześku, co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2020 MiG został rozdeptany po wcześniejszym upadku z regału. Jak moje 115 kg nadepnęło na niego, to nie było co zbierać :(. Trochę się załamałem, ale to tylko model i zrobię kolejny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 6 godzin temu, kowal76 napisał: Prośba o zamknięcie wątku. Oj tam, zaraz tak brutalnie. Może wystarczy chwilowo zawiesić. Jak będziesz robił drugiego to się odwiesi i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 6 godzin temu, kowal76 napisał: MiG został rozdeptany Szczere wyrazy. Następny będzie lepszy, albo gorszy. Ale będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2020 47 minut temu, Solo napisał: Szczere wyrazy. Następny będzie lepszy, albo gorszy. Ale będzie. Zapewne tak będzie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 Szkoda, że MiG uległ katastrofie. Ja dzisiaj przy swoim PFMie spier.... oszklenie. Raczej będzie do złomowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 Zlitujcie się! Co za plaga jakaś... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 2 godziny temu, mig napisał: Szkoda, że MiG uległ katastrofie. Ja dzisiaj przy swoim PFMie spier.... oszklenie. Raczej będzie do złomowania. To raczej nie powód aby złomowania, napisz maila do Edwarda czy mogą Ci pomóc z nowym szkiełkiem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Grzes napisał: Zlitujcie się! Lituję się Jak widać u mnie wszystko w porządku. More info w stosownych warsztatach 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 Dobrze. że trzymasz rękę na pulsie Bo strach było wchodzić na forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 3 godziny temu, mig napisał: Szkoda, że MiG uległ katastrofie. Ja dzisiaj przy swoim PFMie spier.... oszklenie. Raczej będzie do złomowania. Może bym mógł pomóc.Mam zbędne elementy oszklenia w modelu MF z zestawu RC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 20 Stycznia 2020 Share Napisano 20 Stycznia 2020 15 godzin temu, Grzes napisał: Zlitujcie się! To i ja się zlituje i podtrzymam na duchu :-) Roboty nad MiGiem właśnie zostały odwieszone :) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 20 Stycznia 2020 Share Napisano 20 Stycznia 2020 13 godzin temu, abtb napisał: Lituję się Jak widać u mnie wszystko w porządku. More info w stosownych warsztatach Uważaj na monitor, stoi niebezpiecznie blisko, nie wiem ile cali, ale trzy z czterech są na bank w strefie upadku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Stycznia 2020 Share Napisano 20 Stycznia 2020 14 minut temu, Hubert Kendziorek napisał: Uważaj na monitor, stoi niebezpiecznie blisko, nie wiem ile cali, ale trzy z czterech są na bank w strefie upadku Jestem czujny, w strefie upadku MiG-acze znajdowały się tylko przez moment, na czas zrobienia zdjęcia. A tak to trzymam w bunkrze przeciwatomowym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Stycznia 2020 Share Napisano 20 Stycznia 2020 21 godzin temu, Moses napisał: To raczej nie powód aby złomowania, napisz maila do Edwarda czy mogą Ci pomóc z nowym szkiełkiem, Eduard nie pomoże bo MiG to wersja PFM ze Zvezdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Stycznia 2020 Share Napisano 20 Stycznia 2020 5 godzin temu, mig napisał: Eduard nie pomoże bo MiG to wersja PFM ze Zvezdy. Wątki mi się porypaly. Napisz do Zvezdy, powinni pomoc. Chyba Solo załatwiał od nich owiewke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 20 Stycznia 2020 Share Napisano 20 Stycznia 2020 12 godzin temu, abtb napisał: ... A tak to trzymam w bunkrze przeciwatomowym Dobrze, że nie w module z UNIHOUSE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Stycznia 2020 Share Napisano 20 Stycznia 2020 19 minut temu, Moses napisał: Wątki mi się porypaly. Napisz do Zvezdy, powinni pomoc. Chyba Solo załatwiał od nich owiewke Przysłali mi, tylko trzeba pisać bodajże do Zvezdy w Austrii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi