MAREK74 Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 Witam, przedstawiam ostatnio ukończony model. Malowany głównie MrHobby seria H i na to lakier bezbarwny Microscale. Dodałem blaszki Eduarda do kokpitu i komór podwozia oraz żywiczną dyszę silnika. ACMI z przerobionego Sidewindera. Od siebie kilka elementów dodatkowych w kokpicie i komorach podwozia. Kalkomanie Twobobs. Travel pod i drabinka "pożyczone" z zestawu Hasegawy. Oryginał był bardzo czysty i wszelkie wykonane przeze mnie brudzenie jest bardzo oszczędne (być może nawet za mocne). Na zdjęciach tego samolotu owiewka ma niebieskawy odcień i chciałem coś podobnego uzyskać, choć na zdjęciach modelu efekt wygląda na przesadzony. Zapraszam do oglądania i komentowania. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 Nie znam się więc mi się podoba. Elegancki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 Podoba się. Bardzo ładnie wykonany model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 Ładnie i czysto, mam tylko zastrzeżenie do tej turkusowej owiewki, dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 Bardzo ladny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 Ładny, czysty. Mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 11 Grudnia 2019 Share Napisano 11 Grudnia 2019 Jest na co popatrzeć. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Grudnia 2019 Share Napisano 11 Grudnia 2019 Mnie również się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 11 Grudnia 2019 Share Napisano 11 Grudnia 2019 Całość całkiem spoko, ale owiewka psuje odbiór. W Tamkowych F-16 owiewka jest świetnie na wcisk bez problemu. Może idzie to jeszcze poprawić? Chociaż ja bym się nie bawił żadne kolorowanie owiewki - w rzeczywistości praktycznie nie widać różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 14 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2019 (edytowane) Przejrzałem jeszcze raz zdjęcia samolotu i modelu oraz sam model, no i przyznaję, że trochę przesadziłem z tą owiewką. Chciałem zbliżyć się do takiego efektu: Na dużo nie mogłem sobie pozwolić na tym etapie ale postanowiłem lekko ją poprawić: Edytowane 14 Grudnia 2019 przez MAREK74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszek Napisano 16 Grudnia 2019 Share Napisano 16 Grudnia 2019 Dzień dobry panu mam na imie Janusz Orzechowski jestem byłym oficerem lotnictwa ma kilka modeli do wykonania skala 1/48 na zamówienie oczywiście odpłatnie. Czy może pan by sie podjał lub kogos polecił. Proszę o pilny kontakt 664 700 310. Jestem z Radomia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 21 Grudnia 2019 Share Napisano 21 Grudnia 2019 (edytowane) Ta barwa która widzisz to można porównać do antyrefleksu jakiego się używa do szkieł w okularach. Nie masz w zestawie dodatkowej osłony, zamieniłbym na tą dymioną i po sprawie. Bo ogólnie bardzo fajnie zrobiona szesnastka. Edytowane 21 Grudnia 2019 przez smialus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 21 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2019 (edytowane) Nie będę polemizował, kolor osłony idealny nie jest. Zwróć jednak uwagę na inne osłony z pierwszego zdjęcia z poprzedniego mojego postu, w tle widać "typowe" zadymione owiewki. Na zdjęciach tego samolotu według mojej oceny nie jest to to "typowe" zadymienie. Mam w zestawie dodatkową osłonę ale jak patrze na model na półce i jak to wygląda to raczej nie będę wymieniał, a i na dalsze poprawki jestem za słaby - spore ryzyko popsucia. Tu jeszcze dwa zdjęcia: Dziękuję wszystkim za uwagi i komentarze. Mam jeszcze dwa modele f-16, ale je chciałbym mieć w polskim malowaniu. Tam mam nadzieję nie będzie wspomnianego wyżej problemu. Edytowane 21 Grudnia 2019 przez MAREK74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 21 Grudnia 2019 Share Napisano 21 Grudnia 2019 Fajna ta szesnastka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi