MAREK74 Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Witam, przedstawiam ostatnio ukończony model. Malowany głównie MrHobby seria H i na to lakier bezbarwny Microscale. Dodałem blaszki Eduarda do kokpitu i komór podwozia oraz żywiczną dyszę silnika. ACMI z przerobionego Sidewindera. Od siebie kilka elementów dodatkowych w kokpicie i komorach podwozia. Kalkomanie Twobobs. Travel pod i drabinka "pożyczone" z zestawu Hasegawy. Oryginał był bardzo czysty i wszelkie wykonane przeze mnie brudzenie jest bardzo oszczędne (być może nawet za mocne). Na zdjęciach tego samolotu owiewka ma niebieskawy odcień i chciałem coś podobnego uzyskać, choć na zdjęciach modelu efekt wygląda na przesadzony. Zapraszam do oglądania i komentowania. 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Nie znam się więc mi się podoba. Elegancki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.J.89763 Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Podoba się. Bardzo ładnie wykonany model 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Ładnie i czysto, mam tylko zastrzeżenie do tej turkusowej owiewki, dlaczego tak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamsky Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzugaj Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Bardzo ladny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Ładny, czysty. Mi się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Podoba się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tlb Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Jest na co popatrzeć. Gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Mnie również się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mates Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Całość całkiem spoko, ale owiewka psuje odbiór. W Tamkowych F-16 owiewka jest świetnie na wcisk bez problemu. Może idzie to jeszcze poprawić? Chociaż ja bym się nie bawił żadne kolorowanie owiewki - w rzeczywistości praktycznie nie widać różnicy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAREK74 Posted December 14, 2019 Author Share Posted December 14, 2019 (edited) Przejrzałem jeszcze raz zdjęcia samolotu i modelu oraz sam model, no i przyznaję, że trochę przesadziłem z tą owiewką. Chciałem zbliżyć się do takiego efektu: Na dużo nie mogłem sobie pozwolić na tym etapie ale postanowiłem lekko ją poprawić: Edited December 14, 2019 by MAREK74 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
januszek Posted December 16, 2019 Share Posted December 16, 2019 Dzień dobry panu mam na imie Janusz Orzechowski jestem byłym oficerem lotnictwa ma kilka modeli do wykonania skala 1/48 na zamówienie oczywiście odpłatnie. Czy może pan by sie podjał lub kogos polecił. Proszę o pilny kontakt 664 700 310. Jestem z Radomia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smialus Posted December 21, 2019 Share Posted December 21, 2019 (edited) Ta barwa która widzisz to można porównać do antyrefleksu jakiego się używa do szkieł w okularach. Nie masz w zestawie dodatkowej osłony, zamieniłbym na tą dymioną i po sprawie. Bo ogólnie bardzo fajnie zrobiona szesnastka. Edited December 21, 2019 by smialus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAREK74 Posted December 21, 2019 Author Share Posted December 21, 2019 (edited) Nie będę polemizował, kolor osłony idealny nie jest. Zwróć jednak uwagę na inne osłony z pierwszego zdjęcia z poprzedniego mojego postu, w tle widać "typowe" zadymione owiewki. Na zdjęciach tego samolotu według mojej oceny nie jest to to "typowe" zadymienie. Mam w zestawie dodatkową osłonę ale jak patrze na model na półce i jak to wygląda to raczej nie będę wymieniał, a i na dalsze poprawki jestem za słaby - spore ryzyko popsucia. Tu jeszcze dwa zdjęcia: Dziękuję wszystkim za uwagi i komentarze. Mam jeszcze dwa modele f-16, ale je chciałbym mieć w polskim malowaniu. Tam mam nadzieję nie będzie wspomnianego wyżej problemu. Edited December 21, 2019 by MAREK74 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rymulus Posted December 21, 2019 Share Posted December 21, 2019 Fajna ta szesnastka. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts