Super Moderator Greif Napisano 22 Października 2020 Super Moderator Share Napisano 22 Października 2020 Dlatego ja mam etap latających RC za sobą, co się wzniesie może spaść i prowokowanie na własne życzenie jakoś nie dla mnie mam 2 śmigłowce jeszcze do rozbicia więc czekam aż młody podrośnie a dzisiaj do kolekcji dołączył Lublinek na pływakach, co śmieszniej wykopany na Ebay w UK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Października 2020 Share Napisano 22 Października 2020 Ooo a tego Lublinka kto wypuścił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Października 2020 Super Moderator Share Napisano 22 Października 2020 Na opakowaniu stoi Janusz Makowski KOBYŁKA ul.Jezuicka 6 w okolicach lat 80+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 22 Października 2020 Share Napisano 22 Października 2020 Lublin raczej z lat 90 tych, zaraz po wydaniu blachę do niego puścił Part... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Października 2020 Super Moderator Share Napisano 22 Października 2020 @mysiek13to jest 1/72 z lat 80 Parta jeszcze nawet nie było ... wydany w późniejszych latach pod Aeroplast i Accura i coś koło 2000 roku była wydana blaszka pod reedycje tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Października 2020 Share Napisano 22 Października 2020 (edytowane) Akkurę to mam, myślałem że to coś bardziej finezyjnego, ale może chociaż mniej przeciwpancerny plastik i ,,detale" - bo ta akkura to twarda sztuka. Edytowane 22 Października 2020 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Października 2020 Autor Share Napisano 22 Października 2020 3 godziny temu, Greif napisał: dzisiaj do kolekcji dołączył Lublinek na pływakach, co śmieszniej wykopany na Ebay w UK Ze dwa miesiące temu obie wersja z blaszkami sprzedałem na All... w licytacji. Szału nie bylo poszły w okolicach 50 zł. Blaszki Parta do tych modeli to pierwsze nr w katalogu. Moje były jeszcze z pierwszym wzorem przywieszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Października 2020 Super Moderator Share Napisano 22 Października 2020 ja tak od czasu do czasu przekopuję Ebay w poszukiwaniach, czasem się trafi ceny podobne ale czasem ceny szybują w kosmos, np Lysander w 1/32 z Matchboxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 22 Października 2020 Share Napisano 22 Października 2020 1 godzinę temu, Greif napisał: Na opakowaniu stoi Janusz Makowski KOBYŁKA ul.Jezuicka 6 w okolicach lat 80+ To chyba raczej początek lat 90, przynajmniej w tym opakowaniu, bo pamiętam że wtedy był wysyp tych modeli w okolicznych sklepach i kioskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Października 2020 Share Napisano 22 Października 2020 15 minut temu, kopernik napisał: Ze dwa miesiące temu obie wersja z blaszkami sprzedałem na All... w licytacji. Szału nie bylo poszły w okolicach 50 zł. Blaszki Parta do tych modeli to pierwsze nr w katalogu. Moje były jeszcze z pierwszym wzorem przywieszki. no kurcze nawet mi nie mów...a na giełdzie w modelworku nie wrzucałeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Października 2020 Super Moderator Share Napisano 24 Października 2020 a do mnie F4U-4 zawita wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 25 Października 2020 Share Napisano 25 Października 2020 (edytowane) W dniu 10.09.2020 o 00:27, kopernik napisał: Wrzuć fotkę z tym co przyślą. Tym razem przysłali to co było na zdjęciu w sklepie. Jak na ponad 50 lat, to wygląda lepiej ode mnie Wrzucam też opis zasad montażu. Ma swój urok. Edytowane 25 Października 2020 przez letalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 25 Października 2020 Share Napisano 25 Października 2020 17 godzin temu, Greif napisał: a do mnie F4U-4 zawita wkrótce To jeden z moich "ulubienych" Matchboxów, tylko miałem edycję z chyba1974/5?roku. Boxarty wtedy byłu duuuuużo ładniejsze, większa dynamika(widać było start Corsaira z pokładu lotniskowca) i pudełko otwierało się z boku a z tyłu schematy malowania i okienko do podglądania zawartości w środku. Oczywiście w zależności od wielkości modelu 2, 3 lub 4 ramki z częściami w różnych kolorach. Do tej pory uważam boxarty Matchboxa za jedne z najlepszych, dla przykładu: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 25 Października 2020 Share Napisano 25 Października 2020 Nawet album z tymi boxartami został wydany. Autor to (jeśli się nie mylę: Roy Huxley (?) Dla mnie chyba najlepszy to B-25J Mitchell: Niestety, później poprawność polityczna zaczęła zmieniać wszystkie box arty i dzisiaj nie uwidzisz prawie żadnego z samolotem w sytuacji bojowej (ogień z km, palący się samolot przeciwnika, bombardowanie itp.). Mimo wszystko szkoda... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 25 Października 2020 Share Napisano 25 Października 2020 Miałem takiego Mitchell-a z Italeri ( artbox w "pokojowej" szacie graficznej). Orientujecie się może czy to były te same wypraski? PS. Oczywiście zrobiony w wersji "artyleryjskiej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Października 2020 Super Moderator Share Napisano 25 Października 2020 Ba, stara szkoła boxartu potem pseudopoprawność A ja dzisiaj wyłowiłem kolejny vintage wersja "hardcore" kto pamięta czasy vacu wie o czym mowa tadam : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Października 2020 Share Napisano 26 Października 2020 (edytowane) Och, miałem tego Suma! Sklejony i pomalowany jakąś zwykłą zielenią "ftalową ogólnego stosowania" To był czas, gdy jakoś nie zwracałem uwagi na skalę. Większość modeli miałem 1:72 i się zastanawiałem, że ten był taki wielki Edytowane 26 Października 2020 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Października 2020 Share Napisano 26 Października 2020 Sum hardcore? Przecież to najlepszy vacu jaki powstał, nie wiem czy na świecie ale na pewno polski. Kto kleił, sorki...kto próbował skleić Wilgę, Orlika czy np. Jaka-18 ten wie co to hardcore. Sum był jak najbardziej sklejalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Października 2020 Share Napisano 26 Października 2020 11 godzin temu, JJ62 napisał: Niestety, później poprawność polityczna zaczęła zmieniać wszystkie box arty i dzisiaj nie uwidzisz prawie żadnego z samolotem w sytuacji bojowej (ogień z km, palący się samolot przeciwnika, bombardowanie itp.). No to nasze IBG chyba nie zna przepisów o poprawności politycznej. Kobuz grzeje z wszystkich luf aż miło patrzeć, P-11a to samo+spadający płonący szkopski bombowiec a nasz Łosiu wali bomby nie przymierzając jak B-29 nad Japonią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 26 Października 2020 Share Napisano 26 Października 2020 (edytowane) Jestem dosyć młody więc dla mnie tamte czasy to prehistoria ale marzy mi się orlik i iryda jakiejkolwiek były jakości Edytowane 26 Października 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Października 2020 Share Napisano 26 Października 2020 Orliki z Ardpolu(żywiczne chyba) były niedawno na alle.... Irydka zresztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 26 Października 2020 Autor Share Napisano 26 Października 2020 1 godzinę temu, fanpancerki napisał: Jestem dosyć młody więc dla mnie tamte czasy to prehistoria ale marzy mi się orlik i iryda jakiejkolwiek były jakości Jak jesteś desperatem to w chwili obecnej można zasilić kolekcję żywicami. Częściej pojawia się vaku, tańsze i też dla fanatyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 26 Października 2020 Share Napisano 26 Października 2020 No właśnie co do żywicy to nie za bardzo ze względu na cenę i pył aczkolwiek nigdy się w to nie bawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 26 Października 2020 Share Napisano 26 Października 2020 (edytowane) Może spróbuje ale ta cena. Edytowane 26 Października 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 26 Października 2020 Share Napisano 26 Października 2020 Żywica jest spoko - da się to ogarnąć - a od kiedy jest rozklejacz od Wamoda, to nawet ręce mi się mniej trzęsą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi