Moses Napisano 6 Grudnia 2021 Share Napisano 6 Grudnia 2021 I szpachla akrylowa.Podobno nie kruszy się przy trasowaniu linii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 6 Grudnia 2021 Share Napisano 6 Grudnia 2021 Godzinę temu, Moses napisał: I szpachla akrylowa.Podobno nie kruszy się przy trasowaniu linii Polecisz coś oprócz CA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Grudnia 2021 Share Napisano 6 Grudnia 2021 Mieszankę nitro i resztek wyprasek Żadna szpachla będzie miała takiej twardości aby nie kruszyć się, nawet szara Tamiya która niby ma byc super twarda potrafi płatami odskoczyć. Więc nie ma co wyważać otwartych drzwi tylko zalewać CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 6 Grudnia 2021 Share Napisano 6 Grudnia 2021 Czytasz co się pisze? 7 minut temu, marek d napisał: Polecisz coś oprócz CA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Grudnia 2021 Share Napisano 6 Grudnia 2021 Czytam i odpowiadam, nie ma nic równie twardego i dobrego do obróbki jak CA. Ew jak wspomniałem w pierwszym zdaniu płynny plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 6 Grudnia 2021 Share Napisano 6 Grudnia 2021 (edytowane) Rozczarowałeś mnie, wszystko znam. Myślałem że masz jakiś inny sposób, przynajmniej takie sprawiasz wrażenie. Miłego dnia. Edytowane 6 Grudnia 2021 przez marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Grudnia 2021 Share Napisano 6 Grudnia 2021 No właśnie bazuje na sprawdzonych rozwiązaniach, nie staram się robić jakiejś rewolucji w modelarstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Grudnia 2021 Share Napisano 6 Grudnia 2021 Oho, fajna dyskusja przy poniedziałku się zaczyna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 Aktualizacja stanu projektu na dzień 07.12.2021: Ukończone: 13 W budowie: 17 Do tego dochodzi kilka porzuconych projektów. Statystyka sklejonych modeli: Samoloty: · Messerschmitt Bf-109G-6R6/trop · Suchoj Su-22M4R · RWD-5 · Shenyang F-6 (Mig-19s) · Dassault Mirage III E/S · Fairey Fulmar Mk.II · Dassault Rafale A · Suchoj Su-22UM3K · Jakowlew Jak-3 · McDonnell AV-8B Harrier Breguet Bre 690 Śmigłowce: · Mil Mi-4A · Eurocopter EC 665 Kangaroo Tiger 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 Ktos ma w planach budowę tych modeli? Wiadomo jakiej firmy to są wypraski ze taka wysoka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 W dniu 6.12.2021 o 09:14, Moses napisał: No właśnie bazuje na sprawdzonych rozwiązaniach, nie staram się robić jakiejś rewolucji w modelarstwie. Te sprawdzone rozwiązania też kiedyś ktoś wymyślił jako pierwsze... jak wikol z ak... Już widzę tekst: CA jako szpachla? porąbało cię???? a potem: łał, to działa !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 4 minuty temu, DamianosPL napisał: Ktos ma w planach budowę tych modeli? Wiadomo jakiej firmy to są wypraski ze taka wysoka cena? Cena jest adekwatna do jakości.Wypraski Italeri plus kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 Ja to tylko posłowiem że oryginalny Italeri kosztuje 20 zł mnie, a kalkomanie w tych MC są tragicznie spartolone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 17 minut temu, Moses napisał: Ja to tylko posłowiem że oryginalny Italeri kosztuje 20 zł mnie, a kalkomanie w tych MC są tragicznie spartolone Tylko że to o czym Piszesz jest nie ważne.Liczy się to że te modele wydała polska firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 37 minut temu, Moses napisał: Ja to tylko posłowiem że oryginalny Italeri kosztuje 20zł mnie a innych??? jeszcze ze dwa posty i będą italeri za darmo dawać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 mniej miało być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 Ok, złapałem, z tym że to cały czas jeszcze starsze dostawy, ciekawe jak będzie się kształtować cena po nowych kursach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 Jestem ciekaw kalkomanii do tych nowych w ofercie Mister Crafta modeli ? Czy są one wreszcie porządne czy nadal tak samo rwiące się pod wpływem wody ? Robię teraz tego F-16A w projekcie Sklejamy modele Mister Crafta i z obawy, że będą się rozłazić kupiłem zestaw kalkomanii z Model Makera, który powinien być już taki jak należy. Szkoda, że same kalkomanie z zestawu, który teraz jest na warsztacie są całkiem ładnie wydrukowane ale co mi z tego skoro ich zachowanie się pod wpływem wody może okazać się dla nich zwyczajnie destrukcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 Bardzo mnie zainteresował ten projekt. Zainspirowany pracą kolegi MayonesEXG7, Zamówiłem model. Oczywiście Mustanga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 (edytowane) My ludzie, chyba się nigdy nie nauczymy słuchania innych "ludziów". Np. Mirek: nie kupuj tego modelu bo jest do d..y, nie ma symetrii, ma wypukłe linie a kalki, Ło panie, nawet nie pytaj Stefek: Mirek, nie gadaj. Kupię i zobaczę Edytowane 8 Grudnia 2021 przez tlb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 10 minut temu, tlb napisał: Mirek: nie kupuj tego modelu bo jest do d..y, nie ma symetrii, ma wypukłe linie a kalki, Ło panie, nawet nie pytaj O jakim modelu mówisz? Możesz rozwinąć tę myśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 Niestety dawne naleciałości w narodzie trzymają się mocno, nie ważna jakość, ważne aby było jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 to tak ogólnie, teraz szczegółowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 7 minut temu, marek d napisał: to tak ogólnie, teraz szczegółowo. Każdy z nas, zna kilka modeli, które nie powinny wyjść niegdy z taśmy produkcyjnej/drukarni. Dotyczy to plastiku i kartonu. Podejrzewam również, że część z nas znalazła się w przykolorowanej przez mnie sytuacji, będąc Stefkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 (edytowane) Cytat Podejrzewam również, że część z nas znalazła się w przykolorowanej przez mnie sytuacji, będąc Stefkiem. Ubliżasz mi, nie wiem dlaczego. Ja nikogo nie obrażałem, nie nazywałem miszczem czy januszem modelarstwa i nie mówię co ma budować lub na co wydać swoją kasę jeżeli ktoś nie wyraził takiego życzenia. Edytowane 8 Grudnia 2021 przez marek d 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi