kopernik Napisano 8 Grudnia 2024 Share Napisano 8 Grudnia 2024 2 godziny temu, letalin napisał: P-38 wolałbym z Army IBG ponituje go dziurkami i będzie nie taki jak chcę. Oj, ciągnie do Army, ciągnie. Tu nawet modelu nie znamy, ale many info o nitowaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 8 Grudnia 2024 Share Napisano 8 Grudnia 2024 110 dzienny ,nocny ,północny,iracki ,afrykański, dwa w jednym do ciągania szybowców,..no pudełek w pytę i wersji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 8 Grudnia 2024 Share Napisano 8 Grudnia 2024 3 minuty temu, em napisał: 110 dzienny ,nocny ,północny,iracki ,afrykański, dwa w jednym do ciągania szybowców,..no pudełek w pytę i wersji Nawet tak egzotyczny jak Iracki i to z 1940r ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 8 Grudnia 2024 Share Napisano 8 Grudnia 2024 Z Ju 88 tak samo, wersji tyle, że można bez problemu mnożyć kolejne pudełka. A i zdobyczne też by się znalazły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzin Napisano 8 Grudnia 2024 Share Napisano 8 Grudnia 2024 30 minut temu, em napisał: 110 dzienny ,nocny ,północny,iracki ,afrykański, dwa w jednym do ciągania szybowców,..no pudełek w pytę i wersji Z dostępnym Eduardem we wszystkich wersjach i za stosunkowo małe pieniądze? Poważnie wątpię. Ju-88 chyba podobnie. Jeśli nie P-38 (może artbox IAR-80 to taka mała zajawka?), to Do-217. Tak typuję 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 8 Grudnia 2024 Share Napisano 8 Grudnia 2024 51 minut temu, kopernik napisał: Oj, ciągnie do Army, ciągnie. Tu nawet modelu nie znamy, ale many info o nitowaniu Jest jeszcze jeden argument, dlaczego wolałbym P-38 z AH: prostota. Przy skomplikowanej geometrii tego samolotu może to być duża zaleta, chociaż pewnie każdy ewentualny producent 1/72 Lightninga zainspiruje się Tamiyą 1/48, zamiast wymyślać swoje rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano 8 Grudnia 2024 Share Napisano 8 Grudnia 2024 (edytowane) 5 minut temu, letalin napisał: Jest jeszcze jeden argument, dlaczego wolałbym P-38 z AH: prostota. Oby nie nadmierna, oby nie nadmierna Ale to wątek o IBG. Kwestię Lightninga Army może warto przenieść do wątku Army? Edytowane 8 Grudnia 2024 przez Skawinski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 8 Grudnia 2024 Share Napisano 8 Grudnia 2024 40 minut temu, Andzin napisał: Z dostępnym Eduardem we wszystkich wersjach i za stosunkowo małe pieniądze? Poważnie wątpię. Ju-88 chyba podobnie. Jeśli nie P-38 (może artbox IAR-80 to taka mała zajawka?), to Do-217. Tak typuję Że dwie strony temu pisałem o P-38, jednak czy jest tak popularny jak samoloty faszystowskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 9 Grudnia 2024 Share Napisano 9 Grudnia 2024 Godzinę temu, Skawinski napisał: Oby nie nadmierna, oby nie nadmierna Ale to wątek o IBG. Kwestię Lightninga Army może warto przenieść do wątku Army? Nadmierna komplikacja, czy nadmierna prostota w ocenie modelarzy, to zbiory częściowo nakładające się Ludzie mają bardzo różne preferencje. Producenci natomiast zawsze produkują racjonalnie zaprojektowane zestawy, w swoim przekonaniu. Nie ma kwestii Lightninga 1/72 AH, ani IBG, ani nawet Tamiyi. Żaden wątek nie pasuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 9 Grudnia 2024 Share Napisano 9 Grudnia 2024 Pozwolę sobie dołączyć do sympatycznego gdybania, mój typ: Me-262, bo - Niemiec, więc się sprzeda - 2 silniki, pierwsza połowa lat 40stych - ani duży a mały, na pewno może się zmieścić na 1 ramce - niby coś tam jest na rynku ale same pokraki, nic na miarę choćby Tamki w 48 (rynek spamują: wiecznie wznawiany stareńki Heller - ostatnio pod szyldem KP, stary Revel z dużymi babolami, nowsze Academy - biedne w detal i z dużymi babolami, czy Airfix - poprawny brylowo ale wygląda jak ulepiony z plasteliny z detalem rytym gwoździem ) - kontynuacja do FW-190D; fajnie by było dostać Schwabla w podobnym standardzie Pożyjemy, zobaczymy, nadzieja umiera ostatnia Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 9 Grudnia 2024 Share Napisano 9 Grudnia 2024 2 minuty temu, wuwumaster napisał: Pozwolę sobie dołączyć do sympatycznego gdybania, mój typ: Me-262, bo ...jest też nieskończoność wersji i malowań do wypuszczenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 9 Grudnia 2024 Share Napisano 9 Grudnia 2024 5 minut temu, HKK napisał: ...jest też nieskończoność wersji i malowań do wypuszczenia Dzięki, fakt trochę odmian i malowanek jest (dzienne/nocne/trofiejne), a jak do tego dołożyć wczesne wersje albo późne wynalazki / koncepcje Luft'46 to robi się całkiem bogato Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 9 Grudnia 2024 Share Napisano 9 Grudnia 2024 Z zaciekawieniem zerkam w temat nie mając swoich typów, i mimo ze marzy mi się w nowym fantastycznym wydaniu zarówno Me-262 jak i P-38 , to w mojej nomenklaturze w żaden możliwy sposób nie wpisują się do pierwszej wskazówki ""LARGE PLANE" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 9 Grudnia 2024 Share Napisano 9 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Dzejo napisał: w mojej nomenklaturze w żaden możliwy sposób nie wpisują się do pierwszej wskazówki ""LARGE PLANE" I ja się tym zgadzam (niestety). Ale mimo pewnej ostrożności w zabieraniu głosu, też mam jakieś oczekiwania: stawiam na niemiecki, typu Ju-188 (nie ma nic dobrego obecnie po Hasegawie, ale nie jestem pewny czy nie gorzej z wersjami i malowaniami) lub D-217 (a wersja nocna N to chyba po starej Itelerce nie do zdobycia. Będzie, co będzie - na pewno oprócz dostępności dokumentacji zrobili research biznesowy, co się najlepiej sprzeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 9 Grudnia 2024 Share Napisano 9 Grudnia 2024 Nikt nie chce Dorniera Do-335 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 Grudnia 2024 Share Napisano 10 Grudnia 2024 15 godzin temu, kopernik napisał: Nikt nie chce Dorniera Do-335 Bo wszyscy chcą Tu-2 Nawet IBG chce tylko nie chce się do tego przyznać A tak na poważnie - biorąc pod uwagę fakt, że IBG lubi coś tam przepakować w swoje pudełka i dorzucić garść żywic to bym się spodziewał jakiegoś przepaka a nie jakieś absolutnej nowości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser111 Napisano 10 Grudnia 2024 Share Napisano 10 Grudnia 2024 7 minut temu, abtb napisał: Bo wszyscy chcą Tu-2 Nawet IBG chce tylko nie chce się do tego przyznać A tak na poważnie - biorąc pod uwagę fakt, że IBG lubi coś tam przepakować w swoje pudełka i dorzucić garść żywic to bym się spodziewał jakiegoś przepaka a nie jakieś absolutnej nowości. Całkowicie nowy model ma być, więc przepak odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 10 Grudnia 2024 Share Napisano 10 Grudnia 2024 28 minut temu, abtb napisał: A tak na poważnie - biorąc pod uwagę fakt, że IBG lubi coś tam przepakować w swoje pudełka i dorzucić garść żywic to bym się spodziewał jakiegoś przepaka a nie jakieś absolutnej nowości. "100% new moulds!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Grudnia 2024 Share Napisano 10 Grudnia 2024 (edytowane) - Edytowane 16 Stycznia przez Xmen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 10 Grudnia 2024 Share Napisano 10 Grudnia 2024 Tu-2 jest fotogeniczny, ale ja jeszcze ICM nie poskładałem:) Poza tym AH zrobi na pewno Tu-2 i będzie lepszy:)))) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 10 Grudnia 2024 Share Napisano 10 Grudnia 2024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 10 Grudnia 2024 Share Napisano 10 Grudnia 2024 2 godziny temu, letalin napisał: Poza tym AH zrobi na pewno Tu-2 i będzie lepszy: Chyba z plasteliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 10 Grudnia 2024 Share Napisano 10 Grudnia 2024 Do-217 jednak bym obstawiał , najlepiej w wersji myśliwskiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 10 Grudnia 2024 Share Napisano 10 Grudnia 2024 (edytowane) Ło matko, znowu niemniec. Byle nie He-219... mam rozgrzebanego Dragona plus kilogram dodatków Edytowane 10 Grudnia 2024 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 10 Grudnia 2024 Share Napisano 10 Grudnia 2024 A G4M Betty? Stawiam na Betty. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi