Micz Napisano 17 Grudnia 2021 Share Napisano 17 Grudnia 2021 (edytowane) Model w wersji expert set dziś zakupiłem, cena - 79zł w sklepie stacjonarnym. W ruch poszła lustrzanka i porobiłem trochę zbliżeń na detale oraz porównanie z innymi modelami, które posiadam (P-51D Airfix, F-51D Italeri, P-51D Eduard 1/48). A tu zdjęcia porównawcze: Ps. Niektóre zdjęcia porozjaśniam i podmienię, bo widzę, że ciemne wyszły (EDIT) Już wszystko powinno być ok. Edytowane 17 Grudnia 2021 przez Micz 4 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 17 Grudnia 2021 Share Napisano 17 Grudnia 2021 Więcej światła Jakbyś zrobił fotkę górnej pow. skrzydła, nad komorami podwozia, tam widziano wciągi i zapadliska. Popatrz na recenzję KFS, gdzie dobrze to wyszło w bocznym oświetleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 17 Grudnia 2021 Share Napisano 17 Grudnia 2021 Dziś przyleciał,nawet nie miałem czasu rozpakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micz Napisano 17 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2021 (edytowane) 13 minut temu, letalin napisał: Więcej światła Jakbyś zrobił fotkę górnej pow. skrzydła, nad komorami podwozia, tam widziano wciągi i zapadliska. Popatrz na recenzję KFS, gdzie dobrze to wyszło w bocznym oświetleniu. U mnie nie ma wciągów na górnej powierzchni, są tylko na dolnej. Edytowane 17 Grudnia 2021 przez Micz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 17 Grudnia 2021 Share Napisano 17 Grudnia 2021 To będzie najgorętszy wątek w historii Modelworka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 17 Grudnia 2021 Share Napisano 17 Grudnia 2021 Wypuścić lwy ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 A tu góra urodziła ...mysz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 No, a teraz na plasterki !!111! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsynth Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 3 godziny temu, caughtinthemiddle napisał: No, a teraz na plasterki !!111! Krój, nie krępuj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 19 Grudnia 2021 Share Napisano 19 Grudnia 2021 Jak dla mnie ten Mustang jest spoko. Nie ma w nim nic z czym nie poradzi sobie nawet początkujący modelarzy. Jeśli składalność będzie na podobnym poziomie to naprawdę nie ma co marudzić. Do tego cenowo wypada na poziomie obecnie "normalnym" dla nowych produkcji. Następny pewnie będzie jakiś Malcolm Hood albo i nawet F-6C 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 Warto zwrócić uwagę, że Arma pozyskała zgodę na produkcję tej miniaturki. Nie znam się na tym, może ktoś wyjaśnić o co chodzi ? W przypadku Orlika przerwali prace, bo podobno Airbus nie wyraził zgody na produkcję tego modelu. Inne firmy też tak postępują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 6 minut temu, kopernik napisał: Inne firmy też tak postępują ? Tak.M.in. Eduard i Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 Warto odnotować, że przez tą licencję cena może być minimalnie wyższa, ale chwała im za to, że pozyskali licencję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 31 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Warto odnotować, że przez tą licencję cena może być minimalnie wyższa, ale chwała im za to, że pozyskali licencję. Powinna być licencja z wyłącznością, żeby Eduard nie mógł już robić Mustanga 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 Tyle innych wychodzi/wyszło bez licencji...i nikt nikogo ( nie słyszałem) po sądach nie ciągał...może to dla prestiżu??? Lub warunek uzyskania dostępu do fabrycznych planów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 Z samolotami to nie jest może tak widoczne, ale przy samochodach np. to bez licencji nie możesz użyć nazwy marki chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 2 minuty temu, myszaty napisał: Tyle innych wychodzi/wyszło bez licencji...i nikt nikogo ( nie słyszałem) po sądach nie ciągał...może to dla prestiżu??? Lub warunek uzyskania dostępu do fabrycznych planów??? I dlatego mamy modele źle zwymiarowane, czasami o dziwnych krztaltach. Licencja to pewnie nie tylko znaczek na pudełku którym można się pochwalić, ale pewnie dostęp do dokumentacji i wparcie merytoryczne od oryginalnego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 Teraz, Moses napisał: ale pewnie dostęp do dokumentacji i wparcie merytoryczne od oryginalnego producenta. Fajnie, tylko dlaczego się tak słabo chwalą...ja bym to wyeksponował bardziej, zawsze to wartość dodana, podobno lubieją marketing? Cjyba że to tylko znaczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 (edytowane) Ciekawe, na PZL P 11; P 7; Hurricane; Jaka i Fokkera też mieli licencję ? Edytowane 20 Grudnia 2021 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 To ze na jedno mają licencję nie xnaczy że na inne muszą mieć. 25 minut temu, myszaty napisał: Fajnie, tylko dlaczego się tak słabo chwalą...ja bym to wyeksponował bardziej, zawsze to wartość dodana, podobno lubieją marketing? Cjyba że to tylko znaczek? To już pytanie do chłopaków z Army. Z drugiej strony, czy zIraleri chwaliło się że ich F-35 jest licencjonowany? Dla modelarzy raczej To nie ma znaczenia, I w tej chwili jest to chyba zwykle przypierdzielanie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Moses napisał: jest to chyba zwykle przypierdzielanie się Ty już wszędzie węszysz spisek.... ochłoń przyjacielu..... 1 godzinę temu, Moses napisał: To już pytanie do chłopaków z Army. Nie znam ,,chłopaków z army" , to coś jak ,,chłopcy z ferajny"???Dla mnie to tylko firma... Czy ma znaczenie? Nie wiem, zastanawia mnie to po prostu, chcą czy muszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Grudnia 2021 Super Moderator Share Napisano 21 Grudnia 2021 Klasyk i proza życia, któryś papuga ścierwojad wpadł na pomysł że jak ktoś napisze na pudełku Opel to można kase wyrwać, wiadomo z małego niewiele wyciśniesz ale np. z Tamiya... GM się postarał i tak nie ma Opel Blitz tylko german light truck, nie ma Opel Olimpia tylko german light car itd. Bardziej normalni mają darmową reklamę marki w modelach, a pazerni... jak zawsze ciekawe czy grupa PSA zmieni podejście 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 6 godzin temu, myszaty napisał: Ty już wszędzie węszysz spisek... Bynajmniej spokojny i wyluzowany jak nigdy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 @Greif I takie tłumaczenie mi wystarcza, bo ewidentnie coś musiało być na rzeczy, skoro znaczek jest , ale nikt tego faktu bezpośrednio nie wykorzystuje w promocji produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 (edytowane) 7 godzin temu, Greif napisał: Bardziej normalni mają darmową reklamę marki w modelach Kiedyś w necie znalazłem takie stwierdzenie dające dużo do myślenia . Jakim trzeba być naiwnym by płacić za samochód który jest potem Twoją własnością a jednocześnie nie brać pieniędzy za robienie im darmowej reklamy poprzez umieszczone loga firm ? Nikt się nad tym nie zastanawia ale ...? Hello Edytowane 21 Grudnia 2021 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi