Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MAREK74 Napisano 29 Stycznia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Share Napisano 29 Stycznia 2023 Czołem. Udało mi się doprowadzić do końca budowę i zamieszczam trochę zdjęć. Model znany, do najnowszych nie należy, ale stwierdziłem, że go trochę podpicuję. Kupiłem go z drugiej ręki z jakimiś klonami foteli marki nieznanej. Dokupiłem blaszki do płatowca, kokpitu i dysz, zestaw pitotek i aoa Mastera, kilka zestawów kalkomanii (zestawowe były w bardzo słabym stanie). Oryginalne dysze "pożeniłem" z częściami Academy. Dorobiłem i przerobiłem trochę rzeczy, między innymi sloty, i pylony. Pracy, czasu i pieniędzy to trochę wymagało i tak sobie myślę, że chyba lepszym rozwiązaniem było zaczekać na model Meng lub Zoukei Mura- no ale kto to wtedy wiedział... Malowany farbkami Mr. hobby seria H i C. Lakiery serii GX. Brudzenie olejami i tuszami Tamiya. Zapraszam do oglądania i komentowania. 55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 Przepięknie wygląda i bardzo mi się podoba. Widzę że muszę jeszcze dużo popracować nad moim warsztatem, aby choć trochę przybliżyć się do takiego efektu. Gratulacje ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 Bardzo ładny, szczególnie podoba mi się rejon ogona Patrząc na ilość stencili... podziwiam wytrwałość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 Świetny, Phantom to piękna maszyna jest . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 Świetny Phantom. Musiał zająć bardzo dużo czasu, wiem z doświadczenia po swoim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 Krótko mówiąc świetny model. Podoba mi się. Przygaszenie kalkomanii wyszło mu na zdrowie imho, bardzo staranny, symbolicznie pobrudzony. Schludny Phantom to dobre określenie. Widać po nim Twoje umiejętności i porządny warsztat. HASE to wciąż, mimo swojego wieku bardzo dobry model. Sam mam 2 sztuki (i jeden z Academy) i wcale nie zamierzam się ich pozbywać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sitof Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 W dniu 29.01.2023 o 12:30, MAREK74 napisał: Czołem. Udało mi się doprowadzić do końca budowę i zamieszczam trochę zdjęć. Model znany, do najnowszych nie należy, ale stwierdziłem, że go trochę podpicuję. Kupiłem go z drugiej ręki z jakimiś klonami foteli marki nieznanej. Dokupiłem blaszki do płatowca, kokpitu i dysz, zestaw pitotek i aoa Mastera, kilka zestawów kalkomanii (zestawowe były w bardzo słabym stanie). Oryginalne dysze "pożeniłem" z częściami Academy. Dorobiłem i przerobiłem trochę rzeczy, między innymi sloty, i pylony. Pracy, czasu i pieniędzy to trochę wymagało i tak sobie myślę, że chyba lepszym rozwiązaniem było zaczekać na model Meng lub Zoukei Mura- no ale kto to wtedy wiedział... Malowany farbkami Mr. hobby seria H i C. Lakiery serii GX. Brudzenie olejami i tuszami Tamiya. Zapraszam do oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sitof Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 3 minuty temu, Sitof napisał: PIĘKNY MODEL- gratuluję umiejętności!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 Bardzo mi się podoba ! Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 Porządna robota - naprawdę ładny model wyszedł. Ile czasu zajęło nakładanie oznaczeń i napisów eksploatacyjnych? Bo dużo tego widzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 Piękny, kawał dobrej roboty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 1 Lutego 2023 Share Napisano 1 Lutego 2023 Kawał pięknego modelu Bardzo mi się podoba. A że w swoim składziku mam Upiora to go chętnie w tym roku popełnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 5 Lutego 2023 Autor Share Napisano 5 Lutego 2023 Dziękuję wszystkim za komentarze. W dniu 29.01.2023 o 17:34, HK1885 napisał: HASE to wciąż, mimo swojego wieku bardzo dobry model. Sam mam 2 sztuki (i jeden z Academy) i wcale nie zamierzam się ich pozbywać. Tak, Hase to dobry model ale jednak ma kilka uproszczeń jak pylony, dysze, wnęki podwozia... Mam jeszcze Academy w wydaniu Eduarda z dodatkami i mam nadzieję, że ten pójdzie łatwiej... zobaczymy... W dniu 31.01.2023 o 19:54, tenzan napisał: Ile czasu zajęło nakładanie oznaczeń i napisów eksploatacyjnych? Coś tak, ze cztery czy pięć dni, bo korzystałem z kilku zestawów i trzech instrukcji i w wielu przypadkach trzeba się było bawić w detektywa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 Piękna praca gratulacje, bardzo przyjemnie się ogląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittt78 Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 można gdzieś relacje z budowy zobaczyć? jestem na etapie walki z F-4 i chętnie bym podpatrzył to i owo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 10 Lutego 2023 Autor Share Napisano 10 Lutego 2023 Warsztat F-4G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Ładny Duch. Phantomy są cudne, a już długi nos całkowicie mnie rozbraja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Wspaniale wygląda! Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 26 Lutego 2023 Share Napisano 26 Lutego 2023 Bardzo ładnie wyszedł, jedt na mojej liście 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 26 Lutego 2023 Share Napisano 26 Lutego 2023 No ładne cacko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xspace Napisano 5 Marca 2023 Share Napisano 5 Marca 2023 Piękny, wrażenie robi robi ilość stencili, pewnie trochę zeszło z ich nakładaniem ale efekt świetny ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Marca 2023 Share Napisano 5 Marca 2023 Brawo! Dla mnie bomba - super wyszedł! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 5 Marca 2023 Share Napisano 5 Marca 2023 Ładniutki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 8 Kwietnia Autor Share Napisano 8 Kwietnia Miło zostałem zaskoczony gdy drugiego dnia na XIII Festiwalu Kultury Modelarskiej w Olsztynie przy Phantomie pojawiła się informacja - model wyróżniony. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi