slamacek Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 A ktoś wytłumaczyć może biednemu żuczkowi jaka jest różnica między Procon boyem Double action (np. PS267) a też double action tyle, że Platinum - np. PS270. Proszę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Chociażby taka, że PS-270 jest wyposażony w wbudowany MAC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 (edytowane) … jaka jest różnica między Procon boyem Double action (np. PS267) a też double action tyle, że Platinum - np. PS270. … PS-267 PS-270 Edytowane 3 Stycznia 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Czyli możliwość sterowania ciśnieniem (to ten zaworek pod zbiornikiem?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Czyli możliwość sterowania ciśnieniem (to ten zaworek pod zbiornikiem?) Bardziej przepływu niż ciśnienia, ale z grubsza tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Ok - wiem więcej, dziękuję bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Czy aerograf H&S Ultra mogę czyścic nitro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Jasne. I najlepiej zanurzyć na całą noc w myjce ultradźwiękowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 HCl załatwi sprawę do czysta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Cooper co to jest HCI? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Cooper co to jest HCI? https://pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_solny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Cooper co to jest HCI? Może na prawdę zacznij używać wyszukiwarki zanim zaczynasz pytać o rzeczy, które należy wiedzieć... http://www.fine-art.com.pl/webpage/najczesciej-zadawane-pytania.html Aerograf kupiłeś pewnie u nich ale już podstawowych zaleceń nie zdążyłeś :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jajnik Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Pytanie do użytkowników kompresora AS-186 + butla 3L. Czy jest głośny i na ile minut malowania mniej więcej starcza 1 nabita butla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 To zależy gdzie z nim będziesz pracować. Co do butli - kompresor utrzymuje w butli stałe ciśnienie, zależy od tego jak i czym będziesz malować. Może być, że pomalujesz kilka elementów bez tego, by się włączył i może być, że raz naciśniesz spust i się włączy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strashaq Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 @jajnik kupiłem ten kompresor przez licznych tu na forum użytkowników zachwalany. Wczoraj przyszedł i pierwsze wrażenie.... fajne maleństwo. Kolejny etap to włączenie i tutaj drugi raz zaskoczenie. Jakie to ciche. Mam mieszkanie w bloku. 52m2. Dzieciaki spaly jak o 23 to włączyłem i bloga cisza. Naprawdę jest na tyle cichy że praca w mieszkaniu w bloku nie sprawi nikomu dyskomfortu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 U mnie przy intensywnym malowaniu włączał się co kilkadziesiąt sekund. Czy jest głośny? Dla mnie nie, takie terkotanie, raczej mi nie przeszkadzało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Cooper aerograf kupiłem w sklepie MojeHobby, a nie tam, także nie miałem co czytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Cooper aerograf kupiłem w sklepie MojeHobby, a nie tam, także nie miałem co czytać. Tu też pewnie nie masz nic do czytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Cooper aerograf kupiłem w sklepie MojeHobby, a nie tam, także nie miałem co czytać. Co ni usprawiedliwia totalnego braku własnej inicjatywy w podstawowych sprawach i braku chęci z używania funkcji szukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jajnik Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Dziękuję za odpowiedzi i opinie W takim razie pewnie wybór padnie na: - kompresor + butla AS-186 - aerograf TG-180 z dyszami 0,2 i 0,3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emdzi2000 Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 Witam, Mam do Was pytanie o areograf. Do tej pory używałem zestawu As186 + k130k o ile kompresor jest spoko (przynajmniej dla mnie) o tyle k130 mnie wykończy...dobry bo tani był .. i tutaj pytanie co byście polecili jako następny krok po tym areografie? Najlepiej maluje mi się na 0,2mm przy około 1,5-2 bary... fajnie jakby zbiorniczek był podobnej pojemności co tutaj w k130 (łaty do czyszczenia) i musi mieć dekielek. Jeśli chodzi o budżet to Harder & Steenbeck Ultra jest bardzo na granicy budżetu (300pln)... czy coś ciekawego poniżej tej ceny? i pytanie czy te zestawy różnią się tylko dodatkową dysza 0,4mm i zbiorniczkiem 5ml? http://www.fine-art.com.pl/aerograf-ultra.html http://www.fine-art.com.pl/aerograf-ultra-2w1-zestaw-dyszy-0-2-0-4mm.html czy oba zestawy mają etui na areograf? oraz czy wiecie moze czy sa wieczka na zbiorniczkach? czy w przypadku tych areografów potrzebna będzie jakaś przejściówka do wężyka który jest w zestawach z k130k? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 Cześć emdzi, za nim ktoś z kolegów podejmie się doradzić Ci jakiś wypasiony sprzęt poniżej 300zł, koniecznie z dekielkiem, możesz konkretniej opisać swój problem K130K? No i jeszcze jedna sprawa - aerograf, nie areograf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 ...i pytanie czy te zestawy różnią się tylko dodatkową dysza 0,4mm i zbiorniczkiem 5ml?http://www.fine-art.com.pl/aerograf-ultra.html http://www.fine-art.com.pl/aerograf-ultra-2w1-zestaw-dyszy-0-2-0-4mm.html czy oba zestawy mają etui na areograf? oraz czy wiecie moze czy sa wieczka na zbiorniczkach? czy w przypadku tych areografów potrzebna będzie jakaś przejściówka do wężyka który jest w zestawach z k130k? Nie wiem jak jest sprzedawany "solo" - myślę, że jakieś pudełko jest. "2w1" jest sprzedawany dokładnie tak jak na zdjęciu. Różnic w budowie nie ma. Jest dodatkowa dysza z iglicą, zbiorniczek i końcówka do szybkozłączki. Jeśli masz mały budżet to możesz wziąć "solo", a dodatkowe elementy dokupisz później. Różnica w cenie nie jest duża. Dla obu aerografów dekielki trzeba dokupić za dodatkową kasą. Wężyk będzie pasował. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś w tym sklepie można było powalczyć o niższą cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 Sama Ultra też ma ładne pudełko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 Kup Ultrę, nie pożałujesz bo to znakomity aerograf. Kup 2w1 o ile potrzebujesz dyszę 0,4 mm ale moim zdaniem raczej nie. Ja 0,4 używam praktycznie tylko do kładzenia podkładu. Dekielek nie jest niezbędny ale poprawia bezpieczeństwo malowania. No i nie maluj 2 barami chyba że malujesz płot. Do modeli używaj jednak ciśnienia 1 bara albo i niższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi