slamacek Napisano 3 Stycznia 2017 Napisano 3 Stycznia 2017 A ktoś wytłumaczyć może biednemu żuczkowi jaka jest różnica między Procon boyem Double action (np. PS267) a też double action tyle, że Platinum - np. PS270. Proszę ;)
Gość Atlis Napisano 3 Stycznia 2017 Napisano 3 Stycznia 2017 Chociażby taka, że PS-270 jest wyposażony w wbudowany MAC.
kjp_a_man Napisano 3 Stycznia 2017 Napisano 3 Stycznia 2017 (edytowane) … jaka jest różnica między Procon boyem Double action (np. PS267) a też double action tyle, że Platinum - np. PS270. … PS-267 PS-270 Edytowane 3 Stycznia 2017 przez Gość
slamacek Napisano 3 Stycznia 2017 Napisano 3 Stycznia 2017 Czyli możliwość sterowania ciśnieniem (to ten zaworek pod zbiornikiem?)
jaxiu Napisano 3 Stycznia 2017 Napisano 3 Stycznia 2017 Czyli możliwość sterowania ciśnieniem (to ten zaworek pod zbiornikiem?) Bardziej przepływu niż ciśnienia, ale z grubsza tak.
Bartas89 Napisano 5 Stycznia 2017 Napisano 5 Stycznia 2017 Czy aerograf H&S Ultra mogę czyścic nitro?
Gość Atlis Napisano 5 Stycznia 2017 Napisano 5 Stycznia 2017 Jasne. I najlepiej zanurzyć na całą noc w myjce ultradźwiękowej.
Bengal Napisano 5 Stycznia 2017 Napisano 5 Stycznia 2017 Cooper co to jest HCI? https://pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_solny
cooper69 Napisano 5 Stycznia 2017 Napisano 5 Stycznia 2017 Cooper co to jest HCI? Może na prawdę zacznij używać wyszukiwarki zanim zaczynasz pytać o rzeczy, które należy wiedzieć... http://www.fine-art.com.pl/webpage/najczesciej-zadawane-pytania.html Aerograf kupiłeś pewnie u nich ale już podstawowych zaleceń nie zdążyłeś :(
Jajnik Napisano 5 Stycznia 2017 Napisano 5 Stycznia 2017 Pytanie do użytkowników kompresora AS-186 + butla 3L. Czy jest głośny i na ile minut malowania mniej więcej starcza 1 nabita butla?
Gość Atlis Napisano 5 Stycznia 2017 Napisano 5 Stycznia 2017 To zależy gdzie z nim będziesz pracować. Co do butli - kompresor utrzymuje w butli stałe ciśnienie, zależy od tego jak i czym będziesz malować. Może być, że pomalujesz kilka elementów bez tego, by się włączył i może być, że raz naciśniesz spust i się włączy.
Strashaq Napisano 5 Stycznia 2017 Napisano 5 Stycznia 2017 @jajnik kupiłem ten kompresor przez licznych tu na forum użytkowników zachwalany. Wczoraj przyszedł i pierwsze wrażenie.... fajne maleństwo. Kolejny etap to włączenie i tutaj drugi raz zaskoczenie. Jakie to ciche. Mam mieszkanie w bloku. 52m2. Dzieciaki spaly jak o 23 to włączyłem i bloga cisza. Naprawdę jest na tyle cichy że praca w mieszkaniu w bloku nie sprawi nikomu dyskomfortu.
Solo Napisano 5 Stycznia 2017 Napisano 5 Stycznia 2017 U mnie przy intensywnym malowaniu włączał się co kilkadziesiąt sekund. Czy jest głośny? Dla mnie nie, takie terkotanie, raczej mi nie przeszkadzało.
Bartas89 Napisano 5 Stycznia 2017 Napisano 5 Stycznia 2017 Cooper aerograf kupiłem w sklepie MojeHobby, a nie tam, także nie miałem co czytać.
kjp_a_man Napisano 5 Stycznia 2017 Napisano 5 Stycznia 2017 Cooper aerograf kupiłem w sklepie MojeHobby, a nie tam, także nie miałem co czytać. Tu też pewnie nie masz nic do czytania.
cooper69 Napisano 5 Stycznia 2017 Napisano 5 Stycznia 2017 Cooper aerograf kupiłem w sklepie MojeHobby, a nie tam, także nie miałem co czytać. Co ni usprawiedliwia totalnego braku własnej inicjatywy w podstawowych sprawach i braku chęci z używania funkcji szukaj.
Jajnik Napisano 5 Stycznia 2017 Napisano 5 Stycznia 2017 Dziękuję za odpowiedzi i opinie W takim razie pewnie wybór padnie na: - kompresor + butla AS-186 - aerograf TG-180 z dyszami 0,2 i 0,3
emdzi2000 Napisano 9 Stycznia 2017 Napisano 9 Stycznia 2017 Witam, Mam do Was pytanie o areograf. Do tej pory używałem zestawu As186 + k130k o ile kompresor jest spoko (przynajmniej dla mnie) o tyle k130 mnie wykończy...dobry bo tani był .. i tutaj pytanie co byście polecili jako następny krok po tym areografie? Najlepiej maluje mi się na 0,2mm przy około 1,5-2 bary... fajnie jakby zbiorniczek był podobnej pojemności co tutaj w k130 (łaty do czyszczenia) i musi mieć dekielek. Jeśli chodzi o budżet to Harder & Steenbeck Ultra jest bardzo na granicy budżetu (300pln)... czy coś ciekawego poniżej tej ceny? i pytanie czy te zestawy różnią się tylko dodatkową dysza 0,4mm i zbiorniczkiem 5ml? http://www.fine-art.com.pl/aerograf-ultra.html http://www.fine-art.com.pl/aerograf-ultra-2w1-zestaw-dyszy-0-2-0-4mm.html czy oba zestawy mają etui na areograf? oraz czy wiecie moze czy sa wieczka na zbiorniczkach? czy w przypadku tych areografów potrzebna będzie jakaś przejściówka do wężyka który jest w zestawach z k130k?
Gość Atlis Napisano 9 Stycznia 2017 Napisano 9 Stycznia 2017 Cześć emdzi, za nim ktoś z kolegów podejmie się doradzić Ci jakiś wypasiony sprzęt poniżej 300zł, koniecznie z dekielkiem, możesz konkretniej opisać swój problem K130K? No i jeszcze jedna sprawa - aerograf, nie areograf.
Marak Napisano 9 Stycznia 2017 Napisano 9 Stycznia 2017 ...i pytanie czy te zestawy różnią się tylko dodatkową dysza 0,4mm i zbiorniczkiem 5ml?http://www.fine-art.com.pl/aerograf-ultra.html http://www.fine-art.com.pl/aerograf-ultra-2w1-zestaw-dyszy-0-2-0-4mm.html czy oba zestawy mają etui na areograf? oraz czy wiecie moze czy sa wieczka na zbiorniczkach? czy w przypadku tych areografów potrzebna będzie jakaś przejściówka do wężyka który jest w zestawach z k130k? Nie wiem jak jest sprzedawany "solo" - myślę, że jakieś pudełko jest. "2w1" jest sprzedawany dokładnie tak jak na zdjęciu. Różnic w budowie nie ma. Jest dodatkowa dysza z iglicą, zbiorniczek i końcówka do szybkozłączki. Jeśli masz mały budżet to możesz wziąć "solo", a dodatkowe elementy dokupisz później. Różnica w cenie nie jest duża. Dla obu aerografów dekielki trzeba dokupić za dodatkową kasą. Wężyk będzie pasował. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś w tym sklepie można było powalczyć o niższą cenę.
Solo Napisano 9 Stycznia 2017 Napisano 9 Stycznia 2017 Kup Ultrę, nie pożałujesz bo to znakomity aerograf. Kup 2w1 o ile potrzebujesz dyszę 0,4 mm ale moim zdaniem raczej nie. Ja 0,4 używam praktycznie tylko do kładzenia podkładu. Dekielek nie jest niezbędny ale poprawia bezpieczeństwo malowania. No i nie maluj 2 barami chyba że malujesz płot. Do modeli używaj jednak ciśnienia 1 bara albo i niższe.
Rekomendowane odpowiedzi