Kamil K. Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 (edytowane) Cześć, Nic już więcej nie wymyślę - model gotowy. Flak 37 ze starego, dobrego Dragona. Przedstawia działo wykorzystywane przez 7. Korpus Północnodalmatyński Armii Serbskiej Krajiny. Tu warsztat z garścią myślę, że ciekawego info o 88 w Jugosławii i konfliktach po jej rozbiciu: Pozdrowienia! Edytowane 15 Maja 2023 przez Kamil K. 32 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 Świetny/doskonały, podoba mi się :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 Rewelacyjny. Jak zwykle zresztą. Zdziwiłbym się gdyby było inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 Przepiękna praca. Gratuluję, podziwiam - Super sprawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 Diabelska maszyna z piekła rodem,..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 15 Maja 2023 Autor Share Napisano 15 Maja 2023 Dziękuję bardzo! Cieszę się, że się podoba, tym bardziej, że nie jest to mój półkowy faworyt wśród zrobionych dotąd modeli - pomalować takie wielkie działo pełne zakamarków to trochę co innego niż czołg, ale najważniejsze, że po 2 latach projekt został sfinalizowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 (edytowane) Mam rozumieć że ciągle jeszcze dostępna była amunicji do tego działa? To powojenna produkcja czy jeszcze wojenne zapasy? Edytowane 15 Maja 2023 przez martinello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 15 Maja 2023 Autor Share Napisano 15 Maja 2023 Czym strzelało to konkretne działo to nie wiem Ale z tego co pamiętam z jakiegoś ichniego wojskowego podręcznika to bodaj w latach 60-tych wyprodukowali sobie serię iluś tysięcy pocisków 88-mm z myślą o działach obrony wybrzeża, do których w większości zaliczały się Flaki. Nie jestem też pewny, czy nie modernizowali istniejących zapasów z czasów wojny - musiałbym sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 Do artylerii samej w sobie jakoś nigdy nie miałem zapału, ale nie sposób nie docenić efektownego malowania i wszystkich zaaplikowanych efektów, w szczególności rdzy, którą masz opanowaną na poziomie mistrzowskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 Piękne działo i super wykonanie. Faktycznie rdza i rdzawe naloty są wykonane iście mistrzowsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 15 Maja 2023 Autor Share Napisano 15 Maja 2023 3 godziny temu, TAW napisał: Do artylerii samej w sobie jakoś nigdy nie miałem zapału, ale nie sposób nie docenić efektownego malowania i wszystkich zaaplikowanych efektów, w szczególności rdzy, którą masz opanowaną na poziomie mistrzowskim. No artyleria to dziwny kawałek chleba. Dzięki! 1 godzinę temu, SFModel napisał: Piękne działo i super wykonanie. Faktycznie rdza i rdzawe naloty są wykonane iście mistrzowsko. Dzięki! Z tą rdzą to jednak bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 4 godziny temu, Kamil K. napisał: Dziękuję bardzo! Cieszę się, że się podoba, tym bardziej, że nie jest to mój półkowy faworyt wśród zrobionych dotąd modeli - pomalować takie wielkie działo pełne zakamarków to trochę co innego niż czołg, ale najważniejsze, że po 2 latach projekt został sfinalizowany. Przy okazji pytanie: Na 14 str. Twojego poradnika pt: "Miniporadnik modelarski pojazdy z Bośni" w sekcji "Malowanie" ZSU-57 2 jest mowa o innym, wcześniejszym poradniku dotyczącym malowania, gdzie go można zlaleźć ? Stanałem przed wyzwaniem pomalowania gaz-a tigra z zardzewiałymi płytami dopancerzenia , podpatruję i szukam natchnienia, wiedzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 15 Maja 2023 Autor Share Napisano 15 Maja 2023 6 minut temu, chorąży napisał: Przy okazji pytanie: Na 14 str. Twojego poradnika pt: "Miniporadnik modelarski pojazdy z Bośni" w sekcji "Malowanie" ZSU-57 2 jest mowa o innym, wcześniejszym poradniku dotyczącym malowania, gdzie go można zlaleźć ? Stanałem przed wyzwaniem pomalowania gaz-a tigra z zardzewiałymi płytami dopancerzenia , podpatruję i szukam natchnienia, wiedzy... Tam jest link na dole. http://afvsinminiature.blogspot.com/2017/04/t-72b-mod-1989-painting-step-by-step.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 Świetny model jak zwykle. Bardzo mi się podoba Twój styl malowania i brudzenia. Dla mnie topka! Gratulacje kolejnej świetnej pracy w bałkańskiej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 Armata jak armata, wymiata, poziom jak zwykle bardzo wysoki. Ale to pobocze, aż mi się Chorwacja przypomniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 Niezwykle plastyczna praca, nic dodać, nic ująć. Czysta przyjemność dla ócz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 Świetna praca i świetne rdzewienia (czemu dałem już wyraz w warsztacie)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 Brawo, jest co podziwiać. Co następne w planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 15 Maja 2023 Autor Share Napisano 15 Maja 2023 Dziękuję jeszcze raz! 27 minut temu, michal0281 napisał: Brawo, jest co podziwiać. Co następne w planach? Kolejny T-34-85, a potem chyba symultaniczne malowanie razem z Delije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 genialna praca , moje gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Maja 2023 Share Napisano 16 Maja 2023 Super gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 (edytowane) Kolejny przepiękny model w Twoim wykonaniu . Wszystkie szczegóły przemyślane i pięknie wykonane. Brawo. Edytowane 19 Maja 2023 przez Rack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 20 Maja 2023 Autor Share Napisano 20 Maja 2023 Dziękuję bardzo jeszcze raz wszystkim i każdemu z osobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 (edytowane) wygląda jak na tym filmie co je wypatrzyliśmy Edytowane 21 Maja 2023 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi