Seb Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Nic dziwnego, że nie możesz znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 późne pantery nie miały zimmeritu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rewasiewicz Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 zimerit jest dedykowany do tego modelu mogę go jakoś przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 możesz go położyć jak chcesz ale szkopy na późnych panterach nie stosowali zimmeritu. Możesz go sprzedać albo zostawić do budowy wczesnej pantery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 zimerit jest dedykowany do tego modelu mogę go jakoś przerobić Najlepiej na zimmerit dla Mausa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Jestem nowicjuszem. Niebawem zabieram się za malowanie Pantery Ausf. A w zimowym kamuflażu. Podpowiecie jakim kolorem powinienem pomalować gąsienice (niestety gumowe, to tani model Tamiya) ? Na czarny matowy, czy coś innego? Przy okazji upewnię się też: koła powinienem pomalować tak, jakby miały gumowy bandaż na krawędziach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Ja maluje gąsienice farbą Gunze C061 - Burnt Iron Potem wszystkie wytarte/wystające elementy rozjaśniam gunnmetalem. Do tego robię im lekko rzdzawy wash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Kup farbę track primer albo coś w tym kolorze. Chyba ze robisz złomka, to maluj na rdzawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 Okb grigorow kupowal juz ktos tutaj modele bo chce sie dowiedziec czy to zetelna firma i jak z jakoscia wykonania.interesuje mnie glownie amx 50 100.ewentualnie szukam t54 z blaszkami w 1:72 lub isa 3 co polecacie.to moj pierwszy czolg w statkach wiem co i jak a czolgi to nauka odnowa.dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 T-54 i IS-3 w 1:72 robi Trumpeter, całkiem fajne modele, polecam. Słownik ortograficzny też polecam... Albo przynajmniej wymianę klawiatury żeby się Alt i Shift nie zacinały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 T-54 i IS-3 w 1:72 robi Trumpeter, całkiem fajne modele, polecam. Słownik ortograficzny też polecam... Albo przynajmniej wymianę klawiatury żeby się Alt i Shift nie zacinały. od dziecka w irlandi dlatego słabo z pisownią tym bardziej na telefonie.A czy kupował ktoś z tej firmy modele okb grigorov? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Jakimi kolorami farb olejnych najlepiej zrobić fading (biedronkę) na pojeździe w kolorze pustynnym? - biały - żółty - ochra coś jeszcze? Nie chcę go za mocno przyciemnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Powinny być ok. Myślę że można też dodać jasno szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Ja używam zestawu AK120 "OIF& OEF Weathering set for modern US vehicles " ale ja tylko pustynne . Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Mam ten zestaw zamówiony (z myślą o abramsie m1a2 Tusk2), tylko chciałem już dziś zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Ooo to dobry zakup wymalowałem już 4 pojazdy i nic prawie nie ubyło , polecam. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Tylko na abramsa muszę jeszcze poczekać aż się ren nowy meng pojawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rewasiewicz Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 jaka farba vallejo na Merkawe Mk I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 Witam mam taki problem z Friulami. Wiem żeby pokryć je rdzą, moczycie je w mieszaninie octu i domestosa. Mieszkam w Anglii i tu nabyłem takie coś. Wymieszałem z octem. Ciecz nabrała koloru rdzy, ale właśnie tylko ciecz. W5 jest dość gęsty i przy drugiej próbie miałem wręcz rdzawe błoto. Natomiast gąski wyglądają tak. Co nie tak, wydawało mi się że domestos jest na bazie wybielacza (bleach) tak jak W5 i że to będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 Jesli mikstura kolor zmienila przed kompiela to dziwne. Widac blicz bliczowi nie rowny. Ja zawsze uzywam domestos i polski ocet. Czasem bardzo szybko lapie a czasem trzeba moczyc dluzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 Ten środek najlepiej jak widać nadaje się do mycia kibli, a ocet do meduzy z lornetą , a nie lepiej kupić sobie dedykowany szuwaks do rdzewienia gąsienic np. do Miga o taki: http://www.m-zone.pl/burnishing-fluid.html ( to wcale nie jest reklama sklepu ) Kupiłem wytrawiłem sobie 2 komplety gąsienic ze Spade Ace Models (w Polsce nie osiągalnych), i mogę polecić z czystym sumieniem. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 Kolor pochodzi od gąsienic, rdza schodzi z gąsienic, jakby W5 ją zmywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 Mnie po kompieli też mikstura zmienia kolor i jak dłużej gąsienice leżą w tym ustrojstwie to też zaczyna złazić. Adams M1A1 masz jakieś fotki jak gąsienice wyglądają po takiej kompoeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 Kończę dioramę to zrobię i wrzucę .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Który zestaw luf będzie najlepszy do tego zestawu? Na rynku są RB, Lion Marc pewno Aber. Tylko żeby nie trzeba było blach tam przyklejać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi