piotrkur Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 To są trzy (3) różne modele,.. jak widać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 (edytowane) W dniu 29.12.2021 o 18:35, Dr_Koperson napisał: Cześć, jestem tu nowy więc nie bijcie od razu jeżeli pytam nie tu albo pytam o coś co już było nie raz poruszane ale jakoś nie mogę tego znaleźć. Do modeli wracam po bardzo długim czasie ale chcę to zrobić o level wyżej. Właśnie zabieram się za składanie lodówkowca. Skleiłem dwa modele w skali 1:72 (T-80B, Leopard 1A2) które będą służyły do "treningów" aerografu. Na początek kupiłem Panther ausf. A 1:35 od Tamiyi, do tego zimmerit od Zvezdy i lufa od abera. Chce ją pomalować tak: I tu moje pytanie. Jak dobrać kolory farb do tego kamuflażu? Macie na to jakiś sposób żebym wiedział na przyszłość jak to znaleźć? Coś z tego zestawu od AK https://www.mojehobby.pl/products/AK-11654-1945-PANZER-COLORS-SET.html 11309 AK 11309 RAL 6003 OLIVGRÜN OPT.1 11318 AK 11318 RAL 7028 Dunkelgelb (Initial) 11319 AK 11319 RAL 7028 Dunkelgelb Ausgabe 1944 11328 AK 11328 RAL 8012 Rotbraun 11330 AK 11330 RAL 8017 Rotbraun Edytowane 15 Maja 2022 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 2 godziny temu, Dr_Koperson napisał: Cześć, jestem tu nowy więc nie bijcie od razu jeżeli pytam nie tu albo pytam o coś co już było nie raz poruszane ale jakoś nie mogę tego znaleźć. Do modeli wracam po bardzo długim czasie ale chcę to zrobić o level wyżej. Właśnie zabieram się za składanie lodówkowca. Skleiłem dwa modele w skali 1:72 (T-80B, Leopard 1A2) które będą służyły do "treningów" aerografu. Na początek kupiłem Panther ausf. A 1:35 od Tamiyi, do tego zimmerit od Zvezdy i lufa od abera. Chce ją pomalować tak: I tu moje pytanie. Jak dobrać kolory farb do tego kamuflażu? Macie na to jakiś sposób żebym wiedział na przyszłość jak to znaleźć? Podstawy masz tu: https://agtom.eu/content/25-wstep-wybor-kolorow Tabela kolorów https://agtom.eu/content/35-tabele-kolorow-czolgi Oryginalne puszki z pigmentami: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 4 godziny temu, Dr_Koperson napisał: A to sory Dokładnie, pisałem to do niego a nie do ciebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 Farby A.mig mieszać z wodą czy coś innego pod areo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 Pytanie do "Sheramnocholików"-co to za pojazd i czy są kalki do niego?Prawdopodobnie "Polak" z Holandii.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 M4A1 76mm z mokrymi komorami ammunicyjnymi. Wypunktowany prawdopodobnie w Holandii bo z podpisem jak zawsze co autor to inny podpis, podobno polski i przypisywany wszystkim trzem pułkom pancernym od Mączka pozdrawiam OLO. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) W dniu 6.01.2022 o 11:48, Krzysiek12 napisał: Farby A.mig mieszać z wodą czy coś innego pod areo Akryle najlepiej rozcieńcza się najtańszą wódką- czystą: Edytowane 15 Maja 2022 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) 11 godzin temu, robertmodelarz napisał: Akryle najlepiej rozcieńcza się najtańszą wódką- czystą: O mój boże studia mi się przypomniały. Najochydniejsza wóda jaką w życiu piłem. Edytowane 7 Stycznia 2022 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) W dniu 7.01.2022 o 20:43, patrykd napisał: O mój boże studia mi się przypomniały. Najochydniejsza wóda jaką w życiu piłem. Finlandii w ten sposób się nie marnuje.... Ta też do rozcieńczania jest niezła: Edytowane 15 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 4 minuty temu, robertmodelarz napisał: Finlandii w ten sposób się nie marnuje.... Ta też do rozcieńczania jest niezła: Ten rarytasik też ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 10 minut temu, Evildead napisał: Ten rarytasik też ciekawy Jak to mawiał "Szwagier na YT: "A niedobra ta Starogardzka! Jaka ciepła, o kur..." 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) Jak na czapce nosiłem jeszcze orzełka bez korony.....Po tym to dopiero głowa bolała.... Edytowane 15 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 2 minuty temu, Gregory napisał: Jak to mawiał "Szwagier na YT: "A niedobra ta Starogardzka! Jaka ciepła, o kur..." O żeś mi przypomniał picie w plenerze swego czasu ,piękna śnieżna aura, ognisko, czasem wyrzygana kiełbasa z ogniska odbijajacą się na śniegu, teraz durnie fotki by robili i na fejsunia .... piliśmy z kolegami zazwyczaj ciepłą a jak ohydna , ale swój urok czasów miała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 13 minut temu, bulik58 napisał: Przez chwile zwatpilem czy jestem na stronie sklepu monopolowego czy Modelworku, az okulary musialem przetrzec z wrazenia Ludzie też pić muszą , nie tylko klej wąchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 Dobry wieczór, Ci, którzy mnie znają wiedzą, że zawsze powtarzałem, żę modelarstwo to jest ciężki kawałek chleba i bez rozpuszczalnika się nie da. Pozdrawiam Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) Po pierwsze, to jaki macie sprawdzony kolor zielony dla pojazdów (L)WP? Wiecie może co to za wersja Sd.Kfz 251/10 ?? Czy ktoś się może orientuje z jakiej jednostki (L)WP pochodził? Oraz co to za Sd.Kfz? i jeszcze co to za drezyna: Edytowane 7 Stycznia 2022 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) 49 minut temu, robertmodelarz napisał: Najbardziej ożywcza była Stołowa . Jeszcze Czysta chociaż tej już nie pamiętam z nalepki . Lodowa to już była widziwiana . Wiecie jak teraz nauczyć kogoś ułamków ( gdy szkoła pod górkę ) ? Zaczynamy od trzech czwartych , na 40% załapie . Edytowane 7 Stycznia 2022 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 Jarzębiak to było to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 Ta drezyna to o ile pamiętam Stayer, Używana przez SOK opisana była w czasopiśmie Militaria( )nr.1 ale nie te od Kagero ale od Feniksa. Było sporo zdjęć. Był tez model vacu w 1/35 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 Sdkfz 251/1 ausf. D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 1 godzinę temu, Kolekcjoner WP napisał: ... Wiecie może co to za wersja Sd.Kfz 251/10 ?? Czy ktoś się może orientuje z jakiej jednostki (L)WP pochodził? Sd.Kfz. 250/10 (alt) 13 Pułk Artylerii Samobieżnej kwiecień- maj 1945 Niemcy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 8 Stycznia 2022 Share Napisano 8 Stycznia 2022 7 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Po pierwsze, to jaki macie sprawdzony kolor zielony dla pojazdów (L)WP? Wszystkie pojazdy były koloru zielonego, odcień prawdopodobnie 4 BO. Tylko drezyna wydaję się być jaśniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 8 Stycznia 2022 Share Napisano 8 Stycznia 2022 9 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Po pierwsze, to jaki macie sprawdzony kolor zielony dla pojazdów (L)WP? Wiecie może co to za wersja Sd.Kfz 251/10 ?? Czy ktoś się może orientuje z jakiej jednostki (L)WP pochodził? Oraz co to za Sd.Kfz? i jeszcze co to za drezyna: Pierwszy to SD.Kfz 250/10 z 13 Pułku Artylerii Samobieżnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 8 Stycznia 2022 Share Napisano 8 Stycznia 2022 Ten Sd.Kfz. 250/10 (alt) 13 PAS. Zdobyli i używali zwiadowcy tego pułku. Pojazd był używany od marca do maja 1945, Dalsze losy nie są znane. Na koniec, ciekawostka, nasz "trafiejny" Stug.III. Ausf. G. Front Wschodni. Pojazd porzucony. Stug został prawdopodobnie przemalowany na zielono, białe plamy z boku nadbudówki to prawdopodobnie za malowane oznaczenia ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi