Tomek Mroczkowski Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Znaki priorytetu drogowego chyba kiedyś w 35 widziałem, ale nie dam ręki uciąć. Ktoś coś wie na ten temat? Ewentualnie gdzie to dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 W zestawach z kalkami Ynot -na jadarze dostępne o proszę : http://www.jadarhobby.pl/ynot-poland-m-41.html?osCsid=9b898b72fe3bbbae483d12cd1d55e7ed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 O właśnie Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Witajcie ! Ostatnio zauważyłem, że gąsienice w Panterach i Jagdpanterach posiadają różną prawą i lewą taśmę. Niestety zarówno Dragon ( Magic Tracks ) i Friulmodel ( zdjęcie poniżej ) fundują nam niepoprawny , bo taki sam układ na prawej i lewej taśmie ( czerwonym zaznaczyłem miejsca, gdzie wyraźnie widać, ze układ wycięć w ogniwie jest taki sam na prawej i lewej taśmie - to Friulmodel ): Tylko trudno dostępny, żywiczny, klikowy "Anvil-Tracks' jest poprawny ( odwrotnie ułożony wzór na gąsienicach ) : Choć nie jestem do końca przekonany o tej niepoprawności. Przecież wystarczy odwrócić taśmy Dragona czy Friule. Czy tak ? Jak sądzicie ? Bronco zapowiada gąski ruchome do Panter, Jagdpanter późnych. Ciekawe jakie będą. Pozdrawiam Wszystkich ! Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 yyy, bijcie ale mi sie wydaje ze to co pokazales to po prostu odwrotnie zalozona jedna tasma, nic wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 mam pytanie ktore dotyczy Czołgu T-26 a dwuwierzowy....kto robi lufy metal i jakies blachy do tego draństwa?Proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Użytkownik "Strug" chyba jest obeznany z tym wozem. Nie wiem czy jest tutaj na forum ale na nPWM się pojawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szturmpancer Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Witam Dzisiaj trafiłem na Tiger I wczesny Tamyia 1:25. Jak oceniacie ten model warto go kupić, jest dość dobrze odwzorowany? Tyle co widziałem kolesi do zestawu to wiele pozostawione po odlaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Troll_90 Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Witam ! ! ! Mam pytanko wiecie może czy można kupić gdzieś w sklepie Bomb Tractor & Trailers (Airfix Stirling) ...???? Pozdrawiam, Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 A to problem popatrzeć po stronach sklepów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Ponieważ zamierzam w najbliższym czasie zaopatrzyć się w Sd.Kfz 222 z Tamki 1/48, chciałbym dokupić do niego metalowe lufy, o ile z Mg 34 nie mam problemu to jednak nie jestem pewny co do KwK 38. Czy ten zestaw będzie odpowiedni http://www.martola.com.pl/pl2041/produkty27724/2cm_flak_38_barrel_for_aa_flak_38_2cm_flakvierling . Wydaje mi się że tak, jednak wolę zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Witam! Zamierzam zrobić 2 modele czołgu 7TP. Od razu zwracam się z pytaniem: Czy te czołgi miały jednobarwne kamo, czy tylko trójbarwne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 W 99 przypadkach na 100 trójbarwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Jednobarwne w przypadku jeśli chcesz zrobić wersję fabryczną ("ciemna" zieleń), pozostałe warianty to kamuflaż trójbarwny. Jeśli masz jakieś pytania co do szczegółów wozu to pisz śmiało na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 I występowały jednobarwne egzemplarze obu typów czołgu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Tylko w przypadku jeśli chodzi o wozu prosto z produkcyjnej "linki". Jest film na YT u użytkownika Pathe1939, warto zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 (edytowane) Tylko że podobno we wrześniu '39 puszczono na front też nieprzemalowane na trójbarwne pojazdy, to miałeś na myśli, pisząc "prosto z produkcyjnej 'linki'"? Edytowane 18 Października 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 No tutaj wchodzimy na grunt dość grząski ... Powiem szczerze, że ja nie kojarzę zdjęć z wozami w gładkozielonym malowaniu z września, chociaż tutaj nie można mieć pewności. Powtarzana od dłuższego czasu plotka mówi, że wozy wykonane w czasie obrony W-wy z części przygotowanych już dla 9TP (a może z zamówionych jeszcze wcześniej kolejnych batalionów 7TP) były zielone, ale tutaj ... ciemność, ciemność widzę. Możesz zaryzykować, ale tak to jest w "wrześniowej braży" że nic na 100% ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 No to zaryzykuję 2-gie pytanie: Gdzie w Krakowie można kupić lufę ARMO do 7TP jednowieżowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 hmm... czy jeśli mój warsztat przeniesiono tutaj, to mam tu dawać zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Nie wiem czy znasz definicję warsztatu, bo ty zapewne zadałeś tylko pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 wczoraj zadałem pytanie, dziś zamierzałem dać pierwsze zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 hmm... czy jeśli mój warsztat przeniesiono tutaj, to mam tu dawać zdjęcia? Nie, nie dawaj tu zdjęć, wątek przeniosłem, gdyż Twój temat cech wątku warsztatowego nie przedstawia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebaTDS Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Mam dość pilne pytanie jaka jest różnica pomiędzy tymi zestawami? http://www.mojehobby.pl/trumpeter-00204-sa-2-guideline-missile-on-transport-trailer-p-1-186238.html http://www.martola.com.pl/pl629/produkty12245/CHN_Hq_2_Missile_with_Loading_Cabin I czy zestaw BigEd dedykowany do SA-2 będzie pasował do HQ-2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Mam pytanie , czy ktoś z was posiada zdjęcia lub rysunki koła zapasowego pojazdów serii sd kfz 231/232/263 (6 rad). Italka dała koło razem z tylną płytą i bez tylnego włazu ewakułacyjnego (skala 1/72). Pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi