bazylms Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 Tak wygląda próba wyblakłej farby. I tak jeszcze poprawię to olejami, ale wydaje mi się, że chyba nie wyszło najgorzej. Zresztą ocenicie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Mało co widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Witam. Słabe to cieniowanie. Jest mała różnica między kolorami. Spróbuj dołożyć jeszcze jeden jaśniejszy kolor. Ogólnie model ładnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Gdzie trzeba to coś widać. Możesz rozjaśnić ale nie przesadź. Ja bym tak zostawił. Później olejami przetrzesz i będzie git . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Dzięki za opinie. Na razie jednak nie będę bardziej rozjaśniał bo jak pomaluję brązowe plamy to mogłoby się okazaż że głupawo wygląda to rozjaśnianie - w końcu ma to być kamo. Tak więc teraz zaczynam proces maskowania i niech się dzieje co chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Możesz zawsze spróbować postshading jak już zrobisz kamo. Może to być odrobinę ryzykowne z racji bardzo jasnego tego piaskowego, ale ja bym spróbował. Na razie jest git, zobaczymy jak dalej Ci pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Nie wiem czy z cieniowaniem można przesadzić. Zazwyczaj kiedy wydaję się że jest w porządku to efekt jest za słaby a dopiero kiedy wydaję się że efekt jest za mocny to wtedy jest OK ;) Ten efekt który osiągnąłeś zniknie po washu filtrach itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2012 Chłopaki mam problem. Dla testu zamaskowałem kawałek spodu wanny masą Blur tac. No i po jakimś czasie jak ją zdjąłem to pozostały na farbę jakby mokre/tłuste plamy. Ta masą jest jasnoniebieska. Jak mam zabezpieczyć farbę, albo czy to jakoś zejdzie bo tak jak teraz to nie bardzo chciałbym ryzykować zniszczenie powłoki. Poradzicie coś bo robota stoi. Może warstwa sido? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Krzysiek powinno bez problemu zejść zwykłą benzynką ekstrakcyjną lub podobnym medium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2012 Dzięki PIotr. Już przetestowane i działa ok. Użyłem rozpuszczalnika do olejów. Dziś cały dzień maskowałem drania. Jutro mam nadzieję mu plamy domalować. Zdjęcieśsrednie bo robione na szybko, a tak brzydal wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 Dziś cały dzień maskowałem drania. Fajnie co nie ? Kilka (albo nawet kilkanaście) godzin maskowania, a potem pół godziny malowania. Pół biedy jak jeszcze masz dokładny schemat malowania, ale jeśli budujesz konkretną maszynę na podstawie jednego lub kilku nie dokładnych zdjęć, to wtedy nie jest już tak różowo. Ja po Shermanie płaczę do dziś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 Czekam niecierpliwie na efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 No sam jestem ciekaw jak Ci to wyjdzie... wszystko starannie zamaskowane wiec i efekt powinien być na poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 Ale go ładnie oblepiłeś . Ciekaw jestem jak wyjdzie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2012 Sam byłem ciekaw jak wyjdzie. I aby was więcej w niepewności nie trzymać daję foty. Mnie sie podoba. Na łączeniach i tak jeszcze będą białe i czarne pasy. Jak najlepiej je zrobić - pędzlem czy pisakami? Oczywiście z metalowych luf zlazła farba przy ściąganiu maskowania, ale to domaluję. Ciekawe, bo dawałem podkład. Aha i pamiętajcie że to moje pierwsze kamo z maskowaniem (na Tygrysie dawałem z ręki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 (edytowane) No i piknie Panie. Teraz najtrudniejsze przed tobą. Niejeden na tych pasach sobie"zęby połamał" Nie malowałem jeszcze nic podobnego to Ci nie doradzę. Powodzenia. Co do złażenia farby z metalu to ja dawałem nawet podkład samochodowy z utwardzaczem a i tak mi farba odeszła na lufie. Są dostępne takie cienkie taśmy maskujące i ładnie się układają na takich zawijasach; http://motobajery.pl/cienkoliniowa-tasma-maskujaca-niebieska-471-3mmx33m-p-2339.html Edytowane 24 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 Super.Te paski czarno biale-no zagwozdka...Nie wiem,ja bym maski z tasmy chyba cial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 Ja tam bym nie ryzykował żadnymi pisakami. Pędzelek 00 w dłoń, odpowiednio rozcieńczone farbki oraz dużo czasu i cierpliwości, jak przy malowaniu gumowych bandaży na kołach, i powinno wyjść dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 Tomek ma racje ,żadnych pisaków bo zepsujesz ,wyszło to kamo na prawde ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Można się było domyśleć że po takim maskowaniu wyjdzie coś takiego... fachowa robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Wygląda obłędnie. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Zrobiłeś kawał dobrej roboty Gratulacje A co do tych czarnych pasków na kamo... Ja też bym je zrobił pędzelkiem. Pisak po jakimś czasie może wyblaknąć lub zmienić kolor na fioletowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Świetnie wygląda ciekawi mnie jak wyjdą Ci te pasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Pięknie Ci to wyszło . Ciekaw jestem jak sobie poradzisz z tymi paskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi