Moses Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 Niestety nie tylko Italerii. Revell pakuje innych producentow, ew odgrzewaja kotlety, nowosci w hasegawie to non stop te same zestawy z nowymi kalkami. Marność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 Dlatego na rynku coraz więcej małych firm z Dalekiego Wschodu (ale nie tylko), które mają coraz ciekawszą ofertę, nie tylko w 72. Dawni giganci niestety od dłuższego czasu odchodzą już w cień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 Z drugiej strony pojawiają się producenci z Polski i wydają nowe modele w 72. Czesi cały czas wydaja coraz to ciekawsze modele (patrz Valom, Sword, Special Hobby- np. Mirage F-1, i Viggen(specialnie podaje wspolczesne lotnictwo odrzutowe bo to zawsze rzadkosc,...) Airfix cały czas coś nowego w 1:72 proponuje. ps. w sumie italeri wznawia te modele których na rynku już nie ma(B-66,KA-6A) więc bardzo dobrze. Więc.... - o co chodzi? Jesienna deprecha? Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 W sumie Sword mi zrobił dobrze z ostatnimi premierami (furie, chociaż zabrokło mi do szcześcia aby 3M miało też kalki USMC), Italerka z Tankerem i jeszcze z odpowiednimi kalkami też mi nieźle dogodziła, bo szukałem tego modelu na rynku w tórnym ale słabo z tym, także masz rację nie powinienem narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 Właśnie. Fajnie jakby wreszcie wznowili SR-71. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 SR-71 jest stale dostępny w ofercie Hasegawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 13 Grudnia 2017 Share Napisano 13 Grudnia 2017 Ja tam nie narzekam - fajnych premier jest całkiem sporo. Szczególnie od Special Hobby, Trumpetera czy Academy. Po prostu byłem ciekaw co się stało z Italeri, że jakoś ostatnimi czasy w ogóle się o nich nie słyszy. Fajnie by było jakby Hasegawa wznowiła jakiegoś F-111. Mam nadzieję też, że można liczyć na nowy model Mirage'a 2000 w najbliższym czasie - na przykład od Special Hobby albo RV Aircraft, bo to co jest na rynku zdecydowanie nie jest godne polecenia. A tak z innej beczki - dostałem dzisiaj maila odnośnie tego, że F-14A od Fine Molds jest już dostępny na Hobby Search, pieniądze też już zabrali. Teraz tylko czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 13 Grudnia 2017 Share Napisano 13 Grudnia 2017 SR-71 jest stale dostępny w ofercie Hasegawy. Ale jednak do Italeri mam pewien sentyment. No i co Cartograf to Cartograf Fajnie by było jakby Hasegawa wznowiła jakiegoś F-111 Zdecydowanie jestem za. Mam nadzieję też, że można liczyć na nowy model Mirage'a 2000 w najbliższym czasie - na przykład od Special Hobby albo RV Aircraft, bo to co jest na rynku zdecydowanie nie jest godne polecenia. Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami! Mimo kupy dodatków po prostu nie chce mi się ryć starego Hellera a to jedyny właściwy kształtowo-wymiarowo model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 13 Grudnia 2017 Share Napisano 13 Grudnia 2017 A SR-71 od Academy? Było wznowienie z kalkami całkiem niedawno. Godny uwagi model? Posiada linie wklęsłe, czy wypukłe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 13 Grudnia 2017 Share Napisano 13 Grudnia 2017 A SR-71 od Academy? Było wznowienie z kalkami całkiem niedawno. Godny uwagi model? Posiada linie wklęsłe, czy wypukłe? Wklęsłe, ale moim zdaniem powierzchnia wygląda dość nieciekawie - zwłaszcza sekcje z falowanym pokryciem. Ja swojego sprzedałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 13 Grudnia 2017 Share Napisano 13 Grudnia 2017 SR-71 jest stale dostępny w ofercie Hasegawy. Sklejałem tego blackbirda od Hasegawy parę lat temu - niestety nieszczególny - wypukłe linie, mało detali i trochę dziwne kształty w okolicy kabiny pilotów. W ogóle nie ma też tych "zygzaków" na krawędziach. Academy to chyba to samo, tylko ze z wklęsłymi liniami podziału blach. W każdym razie rokład części na ramkach identyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Grudnia 2017 Share Napisano 22 Grudnia 2017 Academy wypuściła F-15K - w sumie to w pudle chyba to samo co w F-15E tylko kalki zmienili. Model ze wszystkimi wadami i zaletami poprzednika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grrzesiek28 Napisano 29 Grudnia 2017 Share Napisano 29 Grudnia 2017 Zapowiedź od Arma Hobby - P.11c http://armahobbynews.pl/blog/2017/12/29/zapowiedz-kolejnego-modelu-plastikowego/?utm_source=implebot&utm_medium=email&utm_campaign=P-11c&utm_term=zapowiedz&utm_content=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Grudnia 2017 Share Napisano 29 Grudnia 2017 Zapowiedź od Arma Hobby - P.11chttp://armahobbynews.pl/blog/2017/12/29/zapowiedz-kolejnego-modelu-plastikowego/?utm_source=implebot&utm_medium=email&utm_campaign=P-11c&utm_term=zapowiedz&utm_content=pl To chyba powinien być post rozpoczynający nowy temat: Nowości lotnicze 2018 - 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 1 Stycznia 2018 Share Napisano 1 Stycznia 2018 Zapowiedź od Arma Hobby - P.11chttp://armahobbynews.pl/blog/2017/12/29/zapowiedz-kolejnego-modelu-plastikowego/?utm_source=implebot&utm_medium=email&utm_campaign=P-11c&utm_term=zapowiedz&utm_content=pl To chyba powinien być post rozpoczynający nowy temat: Nowości lotnicze 2018 - 1:72 O tak. 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 5 Czerwca 2018 Share Napisano 5 Czerwca 2018 http://www.armahobby.pl/70015-pzl-p-11c-expert-set-1-72.html?utm_source=armahobbynews&utm_medium=post&utm_campaign=P.11c&utm_term=P11c-zapowiedz&utm_content=70015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 5 Czerwca 2018 Share Napisano 5 Czerwca 2018 http://www.armahobby.pl/70015-pzl-p-11c-expert-set-1-72.html?utm_source=armahobbynews&utm_medium=post&utm_campaign=P.11c&utm_term=P11c-zapowiedz&utm_content=70015 Jest cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Czerwca 2018 Share Napisano 5 Czerwca 2018 O !! P 11 C czyli pozycja obowiązkowa ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 5 Czerwca 2018 Share Napisano 5 Czerwca 2018 Cena dość spodziewana. Za to plus za łaciate malowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 A tak ma wyglądać śmigło w P.11c http://armahobbynews.pl/blog/2018/06/27/model-pzl-p-11c-kilka-ciekawych-detali/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 A tak ma wyglądać śmigło w P.11chttp://armahobbynews.pl/blog/2018/06/27/model-pzl-p-11c-kilka-ciekawych-detali/ Dobrze ma wyglądać. Problem z P-11 jest tylko taki, że nie będzie go w czerwcu. Zbyt wiele osób ma rabaty udzielone prawie rok temu na wszystkie produkty i te rabaty obowiązują jeszcze w początku lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 1 Lipca 2018 Share Napisano 1 Lipca 2018 Modeli ,,jedenastek'' pełnych baboli na rynku,było lub jest w 1/72 chyba 5, dlatego skoro tyle lat czekałem to jeszcze mogę troszkę poczekać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 2 Lipca 2018 Share Napisano 2 Lipca 2018 Dokładnie. Ja nie kojarzę żadnej poprawnej P11, w żadnej skali. Z tego co wiem, najlepsza chyba jest leciwa 1:48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Lipca 2018 Share Napisano 7 Lipca 2018 Próbne wtryski P.11c - AH http://armahobbynews.pl/blog/2018/07/06/probne-wtryski-modelu-pzl-p-11c/?utm_source=impebot&utm_medium=email&utm_campaign=P.11c&utm_term=P11c-test-shots&utm_content=blog-tag PS. Podobno w poniedziałek ma być w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi