bazylms Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 (edytowane) Tym razem coś nietypowego z zakresu moich zainteresowań - pojazd współczesny. Warsztat znajduje się tutaj Warsztat. Modej określiłbym jako typowe Academy. Ładny, a zarazem upierdliwy w typowy dla tej firmy sposób. Nie wszystko składało się jak trzeba, szpachla oraz ślady po wypychaczach w najbardziej niedogodnych miejscach np. szkła peryskopów. Sam wiem że popełniłem kilka baboli. Niepotrzebnie wywaliłem oryginalne mocowania anten - były dobre, lecz przepadły w czeluściach czarnego wora. Prawe koło napędowe nie trzyma symetrii, co zresztą widać na jednym ze zdjęć. Grzesiek podrzucił mi figurki bo miały być otwarte włazy w wieży, ale otwory były tak duże że użycie figurek wiązałoby się z dorabianiem całego wnętrza wieży. Więc z tego zrezygnowałem. I teraz samoocena. Wydaje mi się że model mogę zaliczyć do udanych. Jak w każdym coś zawsze można było zrobić lepiej, ale można go też było spaprać. A teraz fotki: Edytowane 22 Stycznia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 21 Stycznia 2017 Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 Bardzo ładny Brytol i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Świetny, jak zawsze u Ciebie. Na narzędziach tylko jakieś szewki zostały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Bardzo fajnie pomalowany. Będą się na nim wzorować przy moim Warriorze w 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Bardzo ładny model. Czasami mam wrażenie ,że brakuje różności. tz. cały potraktowany jest tak samo. Podejrzewam ,że w rzeczywistości różności bardziej można wyszczególnić. Możliwe ,że ja tylko tak to odbieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vooyo82 Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Swietna robota. Bardzo fajne cieniowanie i brudzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Ochów i achów mi zabrakło co by mój zachwyt wyrazić nad tym co tu widzę! I tyle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Bardzo si ale brakuje tu i tam nawet niewielkich obcierek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 No i super. Jest dobrze tak jak jest. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Bardzo fajny ci wyszedl ten Wojownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Chodź pojazdy to nie mój ''konik'' to jak dla mnie bardzo ładny model. Gratulacje! Pozdro P.S. Czy ten model posiada wnętrze?? Bo jestem bardzo tego ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2017 Dzięki chłopaki, cieszę się że się podoba. Sorki że rozczarowałem z brakiem obić, ale taki był plan. Co do wnętrza to model go nie posiada w ogóle, ale Accurate Armour robi żywiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Ladny modelik, na wystawie sie podobal? ps. co nastepne na warsztat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Do bazylms To wg. mnie mogłeś(w miarę możliwości oczywiście) go użyć (bo ja bym na twoim go użył) bo to tylko by uatrakcyjniło już bardzo fajny model bo z wnętrzem byłby już zajefajny jak dla mnie (ale i tak jest super spox tylko mówie) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Jest piękny. Nie mogę przestać oglądać zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Świetny Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Świetna praca. Nie za bardzo lubię takie czyste ale ten mi się podoba. Widocznie ma pedantòw w załodze Śledziłem warsztat i trzeba przyznać, że widać włożoną w niego pracę. Ja swoich modeli z letniego konkursu jeszcze nie skończyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2017 Dzięki jeszcze raz za komenty i cieszę się że dalej się podoba. To wg. mnie mogłeś(w miarę możliwości oczywiście) go użyć. No niestety, za późno się dowiedziałem że w ogóle istnieje. Niestety wyszukiwarki internetowe nie zawsze pokazują wszystkie dodatki. Ale z drugiej strony nie za bardzo lubię babrać się z wnętrzem, więc nie ma mi za bardzo żal. Ladny modelik, na wystawie sie podobal? ps. co nastepne na warsztat? Podobał się, szczególnie malowanie. Ale dowiedziałem się też kilku ciekawych informacji które mogą się komuś przydać. 1. Kalki na wieży nie są do tej wersji. Ten numer widniał na wersji dowódczej i miał podwójne drzwi z tyłu a nie pojedyncze. 2. Z tym dodatkowym opancerzeniem na bokach powinien niżej siedzieć na wahaczach ze względu na dodatkową wagę. 3. Kanistrów z wodą nie wozili na zewnątrz bo woda za bardzo się grzała, trzymali w środku. Mówił mi to ktoś kto na nich służył. A następny będzie Sherman - któryś z siedmiu. Ale jeszcze nie zdecydowałem który, choć mam jednego faworyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Jak już pisałem wcześniej mniamuchny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Pięknisty Podoba mi się wiele rzeczy - malowanie, brudzenie, wizjery, dodatkowe wyposażenie, narzędzia... Czyli w zasadzie cały model Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Świetna robota Krzychu. Szczególnie podobają mi się łopaty i cały ten szpej dodatkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Co prawda nowoczesna pancerka to nie moje tematy, ale twój wojownik mi się podoba. Warto by go jednak na jakimś kawałku piasku postawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Bardzo ładnie zrobiony i wymalowany model. Twój weathering jak zwykle trafia w mój gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Prima sort Brawa za współczesną tematykę... Mam gdzieś takiego rozgrzebanego (ze starszego zestawu Academy) i twój powoli zaczyna mobilizować mnie do skończenia swojego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi