subaroman Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Witam. Nadszedl nowy rok a z nim nowe projekty do wykonania. Jako pierwszy ukonczylem model Trabanta kombi w grafice z okazji 25tej rocznicy upadku muru berlinskiego. Zestaw jest produkcji Revella w skali 1/24. Niestety, model nie jest idealnym odzwierciedleniem oryginalu, poniewaz producent pokpil sprawe z uproszczeniem zestawu, tzn. dolozyl nie do konca kompletne kalki i narobil mase bledow w instrukcji wykonania i oklejania. W czasie, kiedy zaczynalem prace nad Trampkiem, nie byly dostepne zdjecia prawdziwego auta (tzn. ja ich nie znalazlem). Dopiero kilka tygodni temu udalo mi sie dokopac do kilku fotek (na jakims forum Opla), dzieki czemu czesc bledow skorygowalem. Dodatkowo sam bloczek kalkomanii byl zle opracowany i na czesc nadwozia nie bylo odpowiednich naklejek. Zeby Trabi dobrze sie prezentowal, zakupilem drugi model a z arkusza kalkomanii podorabialem brakujace kalki oraz uzylem jako reparaturek w miejscach, gdzie cos sie uszkodzilo. Poza kwestia kalek i instrukcji sam model jest dobrze odlany i spasowany, poprawne ulozenie naklejek zajelo mi wieki i mimo kilku baboli, budowa dala mi wiele radosci a efekt koncowy satysfakcji. Trabi wyglada przepieknie i az prosi sie o jakas tematyczna makiete. Kto wie, moze za czas niedlugi... Edytowane 6 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Jak prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Czytając od góry, oglądam zdjęcia i chcę napisać "jak prawdziwy". Rewelacyjnie się prezentuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Fajowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Dołączam się do zachwytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 Nic dodać, nic ująć. Super Szkoda, że nie pokazałeś co jest pod maską .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 Fantastyczny model "forda kartona" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 Robiłeś gdzieś warsztat? Miałem kiedyś ten model (we wcześniejszej edycji) i wydawał mi się koszmarny jakościowo. Zrobili nową wersję? Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 Super się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 7 Stycznia 2018 Super model wyszedł Pamiętam jak z kolegom, jechaliśmy Trabantem na zakończenie roku szkolnego. Ale kopcił, na drodze było siwiutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 7 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2018 Szkoda, że nie pokazałeś co jest pod maską .... Modelik jest pozamykany z powodu kalkomani, nastepne kombi bedzie otwarte. Robiłeś gdzieś warsztat? Miałem kiedyś ten model (we wcześniejszej edycji) i wydawał mi się koszmarny jakościowo. Zrobili nową wersję?Pozdrawiam Krzysiek Zgadza sie, poprzednia edycja zestawu Trabanta byla koszmarna. Wiem, bo jednego kiedys zlozylem a na stanie mam jeszcze trzy takie kity. Teraz mozna zakupic nowo opracowane modele Trampka sedana i kombi. Warsztatu niestety nie ma. Dzieki wszystkim za pozytywne opinie, podrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 Piękny Trampek ;) Jak prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 Swojego zrób, najlepiej na dwóch kołach ;) Super wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 Cywile to nijak nie moja dziedzina, ale przy tym nie mogę pozostać obojętnym, piękny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 Świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 To i ja podłączę się do achów i ochów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 Świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 Super wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolan Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 18 Stycznia 2018 Share Napisano 18 Stycznia 2018 Cacy Prawdziwy .Razem z moim tata i młodszym bratem takie trzy zajeździliśmy Piękną robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Stycznia 2018 Share Napisano 20 Stycznia 2018 Piękny. Mimo że dawno odszedłem od osobówek to może jednak kupię i zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi