Mariucha Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 (edytowane) Oto moja wizja tego samolotu. Więcej o pilocie tu: https://donmooreswartales.com/2010/05/14/bill-magill/ Sam model doskonale znany, więc nie ma się co rozpisywać. To moja druga robota, mam nadzieję, że jakiś postęp jest. W każdym bądź razie, robiło mi sie go o wiele spokojniej od poprzedniego, więc chyba się czegoś uczę Szczegóły rzeczy na warsztacie tu: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=60992 Oczekiwałbym konstruktywnej krytyki, wskazania palcem wszystkich błędów, niedociągnięć itd. Zdjęcia robione niestety jeszcze telefonem, na kawałku brystolu przy naturalnym świetle zastanym Dzięki i zapraszam do oglądania. Edytowane 2 Listopada 2018 przez Gość 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Cudny, dokładnie tak wyobrażam sobie wczesne Corsairy w służbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Oglądałem warsztat i efekt finalny bardzo mi się podoba. Można dyskutować, czy bardziej styrany, mniej pobrudzony, czy kolorystyka poprawna itd. Takie dyskusje zawsze będą miały miejsce. Dla mnie- ulubiony samolot (obok Hellcat’a i Zero) z nad Pacyfiku, więc musiałbyś nieźle spieprzyc, żebym był rozczarowany. W skrócie- bardzo mi się Twoja praca podoba i czekam na kolejny warsztat wraz z galerią. Oczywiście Hellcat jest na liście zapamiętanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 2 Listopada 2018 Autor Share Napisano 2 Listopada 2018 Co mam powiedzieć... Dzięki Wam za te pokrzepiające słowa A Hellcat jest pewny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Bardzo fajny podoba się. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 2 Listopada 2018 Autor Share Napisano 2 Listopada 2018 Dzięki Wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Fajny Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Świetny , super styrany w sam raz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Rewelacja! Zawsze mi się podobała sylwetka tego samolotu, ale jakoś nie mam w tej chwili zajawki na robienie starszych maszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 Ładniusi Corsair Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 15 Listopada 2018 Share Napisano 15 Listopada 2018 Dotarłem do twojej galerii . Gdyby większość braci modelarskiej w drugim podejściu tak robiła jak Ty , słowo master znikłoby z użycia . Podoba się bardzo , trochę znikły pofalowania blach pod malaturą , no i niepotrzebnie chyba poprawileś pierwsze odrapania na skrzydłach . Ale to piszę tylko bo sam w pierwszym poście życzysz sobie krytyki . Co tam kombinujesz w następnym warsztacie ? Podoba się , pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 15 Listopada 2018 Autor Share Napisano 15 Listopada 2018 (edytowane) Dzięki. I o krytykę wszak chodzi, bez niej nie ma postępu Tak, z odrapań sam nie jestem do końca zadowolony, będę chciał kiedyś kilka drobiazgów poprawić. Na razie próbuję rozkminić, co poszło nie tak... Pofałdowania są, rzeczywiście zapomniałem je pokazać Bo wymagają specjalnego potraktowania, jak to w realu, czyli albo błyszcząca powłoka i refleksy, albo ostre niskie światło i cienie. W innych warunkach są mało widoczne. Przy jakiejś niedalekiej okazji spróbuję takie zdjęcia zrobić. Co do kolejnego modelu, który już tu na mnie patrzy to na razie mam mały zakręt, niewykluczone, że będę się wkrótce przeprowadzał, nowa praca itd, więc na razie głowę mam trochę zajętą, ale coś tam sobie już podziubuję... Edytowane 15 Listopada 2018 przez Mariucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 15 Listopada 2018 Share Napisano 15 Listopada 2018 W zakręt się wchodzi i kiedyś wychodzi . U mnie są tylko zakręty , radzę sobie kupując zawczasu dobre opony. Trzymam kciuki , zdradź chociaż skalę - 1/48 ? Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 15 Listopada 2018 Autor Share Napisano 15 Listopada 2018 Teraz już tylko 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 15 Listopada 2018 Share Napisano 15 Listopada 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 16 Listopada 2018 Autor Share Napisano 16 Listopada 2018 13 godzin temu, Hello napisał: trochę znikły pofalowania blach Spojrzałem teraz na te zdjęcia i napiszę - No przecież jednak są! Zaznaczę, że nie użyłem preshadingu, postshadingu czy żadnych innych symulacji cieniowania i rozjaśniania, to wszystko co widać wynika z naturalnych zniekształceń, a przecież coś widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 16 Listopada 2018 Share Napisano 16 Listopada 2018 Widać, widać. Te sfalowania zrobione są bardzo elegancko, a ich dyskretność jest tylko zaletą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 16 Listopada 2018 Share Napisano 16 Listopada 2018 Ładniusi! I to bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 16 Listopada 2018 Autor Share Napisano 16 Listopada 2018 (edytowane) Dzięki wszystkim. W międzyczasie dotarły do mnie pewne uwagi, sam też oderwałem się trochę i inaczej to widzę,, więc jakieś drobne poprawki jeszcze się pojawią... Edytowane 16 Listopada 2018 przez Mariucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 17 Listopada 2018 Share Napisano 17 Listopada 2018 Podobała mi się dłubanina warsztatowa i jej efekty. Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi