Buberson Posted December 9, 2018 Share Posted December 9, 2018 Witajcie.Wiekowy już można powiedzieć model Tamki ciachnięty prosto z pudła dla relaksu.Malowanie Tamka,Ammo. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobek Posted December 9, 2018 Share Posted December 9, 2018 wnętrze na wypasie, bardzo ładnie pomalowane wszystko i faktura drewna super, ale doczepie się brudzenia pojazd jest schematyczne że aż boli. Tak czy inaczej wygląda to dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzy65siek Posted December 9, 2018 Share Posted December 9, 2018 Bardzo ładny. Pozdrawiam Krzysiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubert Kendziorek Posted December 9, 2018 Share Posted December 9, 2018 Podoba mi się! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted December 9, 2018 Share Posted December 9, 2018 Z zewnątrz mi się podoba, uzbrojenie we wnętrzu też. Drewno ładnie zrobione. Jednak środek jakoś odstaje, np. nad ławkami jest nic nie ruszone. Ale ogólne wrażenie jest pozytywne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted December 9, 2018 Share Posted December 9, 2018 (edited) No właśnie o czymś takim myślałem - takie delikatne przełamanie jednolitego koloru. Bez jakiejś wielkiej dewastacji. Edited December 9, 2018 by bazylms Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
push-up78 Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacus1944 Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 Jeżeli ten jest lajtowy to chętnie obejrzę taki na napince gratuluję wykonania! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buberson Posted December 10, 2018 Author Share Posted December 10, 2018 Dziękuję za komentarze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 Prócz obić na podłodze wszystko bardzo mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted December 11, 2018 Share Posted December 11, 2018 Bardzo fajny model, świetnie pomalowany i wybrudzony. We wnętrzu umieściłeś dużo ciekawych detali super się to komponuje, jednak i tu brakuje mi figurek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted December 11, 2018 Share Posted December 11, 2018 Zacne wykonanie(malowanie,brudzenie).Jakich używasz farb? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanczyslaw Posted December 12, 2018 Share Posted December 12, 2018 Fajniusi podoba mi się moje gratki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted December 12, 2018 Super Moderator Share Posted December 12, 2018 I kolejny raz że z starej Tamki da się zrobić ładny model, mnie jedynie brakuje pasków w ekwipunku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buberson Posted December 13, 2018 Author Share Posted December 13, 2018 W dniu 11.12.2018 o 23:33, Mierzu napisał: Zacne wykonanie(malowanie,brudzenie).Jakich używasz farb? Tutaj Tamiya i AK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiterATS Posted December 13, 2018 Share Posted December 13, 2018 Bardzo fajne brudzenie, ale ja trochę przyczepię się odnośnie ekwipunku w środku. Na broniach i puszkach na gas-maski brakuje pasów nośnych, natomiast oznaczenie R Mun na Panzerschrecku to oznaczenie znajdujące się na skrzyni z rakietami do niego, a nie na samej broni: Do tego Twoja wyrzutnia to nie RPzB 54, tylko 43 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted December 13, 2018 Share Posted December 13, 2018 W dniu 9.12.2018 o 20:56, Bobek napisał: doczepie się brudzenia pojazd jest schematyczne że aż boli. Tak czy inaczej wygląda to dobrze. Jestem tego samego zdania. Raz pisałem o tym dla Bozo w pozo czy jak mu tam. I myślałem ,że wszyscy się na mnie obrażą -ale widzę ,że nie jestem sam. Pomijając tą kwestię podoba mi się bardzo. Wnętrze z kolei wyszło boskie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buberson Posted December 15, 2018 Author Share Posted December 15, 2018 W dniu 13.12.2018 o 23:36, pedzelek napisał: Jestem tego samego zdania. Raz pisałem o tym dla Bozo w pozo czy jak mu tam. I myślałem ,że wszyscy się na mnie obrażą -ale widzę ,że nie jestem sam. Pomijając tą kwestię podoba mi się bardzo. Wnętrze z kolei wyszło boskie! Dobrze wiedzieć. Teutońskie machiny to nie moja bajka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzy65siek Posted December 15, 2018 Share Posted December 15, 2018 Jeśli chodzi o merytorykę to na łączeniu części kabinowej z częścią łądunkową nie powinno być spawu, bo to było połączenie na śruby. Nie zmienia to walorów samego modelu. Pozdrawiam Krzysiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uneXpected Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 Model znakomity. Malowanie, weathering - miód malina! Sam właśnie zaczynam się brać za tego Hanomaga, więc stworzyłeś tutaj świetny podkład do mojej przyszłej pracy. Czy jest szansa dowiedzieć się skąd brałeś uzbrojenie we wnętrzu? To zdecydowanie najlepsza część całości. Z góry dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
author21 Posted January 17, 2019 Share Posted January 17, 2019 Fajne wnętrze. Z zewnątrz zróżnicowałbym zacieki. Wszystkie pod kątem prostym, jakby pojazd stał zawsze wypoziomowany idealnie. Zacieki takie są we wszystkich kierunkach i czasem nawet załamane. Prosty zaciek jest na rynnie , dachu, gdzie nie zmienia się kierunek spływania brudu, ewentualnie na pojeździe w muzeum lub pomniku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buberson Posted January 18, 2019 Author Share Posted January 18, 2019 W dniu 16.01.2019 o 12:10, uneXpected napisał: Model znakomity. Malowanie, weathering - miód malina! Sam właśnie zaczynam się brać za tego Hanomaga, więc stworzyłeś tutaj świetny podkład do mojej przyszłej pracy. Czy jest szansa dowiedzieć się skąd brałeś uzbrojenie we wnętrzu? To zdecydowanie najlepsza część całości. Z góry dzięki! Wszystko z pudła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1212 Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 Świetny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 W dniu 18.01.2019 o 19:56, Buberson napisał: Wszystko z pudła Powaga? Kurteczka, ale Tamka daje na bogato... Robię tę samą wersję ale od ICMu - lipa jest w pudle a nie uzbrojenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buberson Posted January 20, 2019 Author Share Posted January 20, 2019 (edited) 14 godzin temu, Thalgonis napisał: Powaga? Kurteczka, ale Tamka daje na bogato... Robię tę samą wersję ale od ICMu - lipa jest w pudle a nie uzbrojenie Powaga. Zestaw 35195. Edited January 20, 2019 by Buberson Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts