cooper69 Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Samolot w hipotetycznych barwach pewnej krainy, która strasznie chciała zostać landem trzeciej rzeszy. Tak bardzo, że nawet swoją flagę wymyśliła, która ostatecznie nie została zatwierdzona przez fireruf - niestety nie znalazłem dlaczego. Ja poszedłem krok dalej i założyłem, że się dogadali i zorganizowali "siły samoobrony" z zakupionymi za myliony reichsmarek znanych mechanikom samolotów z faszystowskiego magazynu. Przekazywanie/sprzedawanie sprzętu było powszechnie wykorzystywaną przez hitlerowców/niemców praktyką wobec współpracujących nacji. Parę linków - Wikipedia; Rzeczpospolita Kto będzie chciał znajdzie więcej. Flaga przedstawiona do akceptacji firerkom, na podstawie której wykonałem hipotetyczne oznaczenia. Pomalowany Hataka Orange, złosiowany Tamkami (Panel Line i emalie), porysowany kredką. Wszystkie oznaczenia malowane od masek - nie ma żadnej kalkomanii. Karabiny dorobione z igieł lekarskich. Wady modelu już chyba wszyscy tu znają więc nie będę się powtarzał. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Przyjedź kiedyś na Podhale, a z przyjemnością obije ci morde. Bez odbioru. 6 6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Już chyba byłby lepszy z czerwonymi gwiazdami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Nie wiem czy model jest bardziej żenujący czy autor. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Dno i 5m mułu. 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 1 godzinę temu, spiton napisał: Przyjedź kiedyś na Podhale, a z przyjemnością obije ci morde. Bez odbioru. Wtf po co ta agresja? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 (edytowane) Ale to jesteście wzburzeni że jedenastką, znakami, czy tym, że ustrzelił jakiegoś biednego bace w miłośnym uniesieniu?... Edytowane 4 Marca 2019 przez Mariucha 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 ...albo jesteś za krótko na forum byś wiedział o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Prawie łotewski. Co do admirała Horthy'ego, którego obśmiałeś na innym forum, to pewnie się jeszcze bardziej ucieszysz, jak się dowiesz, że kraj bez dostępu do morza miał nie tylko admirała dowodzącego potężną flotą, ale również pancernik. https://pl.m.wikipedia.org/wiki/SMS_Szent_István 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Sam nie wiem co lepsze model czy komentarze W każdym razie ubawiłem się setnie IMPERATORZE : 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 No ale to chyba jednak nie chodzi o historię, a przynajmniej nie tak odległą Bo skoro ja jestem za krótko na tym forum, żeby to zrozumieć, to pewnie chodzi o coś innego, ale to może zrozumiem, jak już będę wystarczająco długo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 (edytowane) Jak pisał Spotter jako SF ciekawy i nie będę sobie dorabiał do niego ideologii. Można było bardziej naciągnąć linki antenowe biegnące do kadłuba. Coś Ty mu tam napaćkał pod kabiną? Edytowane 4 Marca 2019 przez Baas ArK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 3 minuty temu, Baas ArK napisał: Coś Ty mu tam napaćkał pod kabiną? cztery zestrzelone owce, jedna kozica i dwa susły. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 2 minuty temu, Super_Hans napisał: ... jedna kozica... to nie jest kozica... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 (edytowane) 8 minut temu, Qz9 napisał: to nie jest kozica... No nie jest... A te dwa susły, to bardziej kojarzą mi się z jakimiś narciarzami.. Edytowane 4 Marca 2019 przez Mariucha 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Z daleka jest.. A bliżej to się wstydzę patrzeć... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Mi to co innego przypomina.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Dorosłe chłopy, a się wstydzą napisać wprost... Baca krótkowidz, i tyle 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Toć przeta napisałżem już w pierwszym poście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 5 Marca 2019 Share Napisano 5 Marca 2019 14 godzin temu, letalin napisał: Co do admirała Horthy'ego, którego obśmiałeś na innym forum, to pewnie się jeszcze bardziej ucieszysz, jak się dowiesz, że kraj bez dostępu do morza miał nie tylko admirała dowodzącego potężną flotą, ale również pancernik. https://pl.m.wikipedia.org/wiki/SMS_Szent_István Na który zrobili zrzutkę obywatele Królestwa Węgier jak Polacy na Orła w FONie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Marca 2019 Share Napisano 5 Marca 2019 Tutaj w miarę obiektywny materiał o Goralenvolku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 5 Marca 2019 Share Napisano 5 Marca 2019 Dobrze że użyłeś słowa „w miarę” - przeczytaj sobie komentarz pod tym filmem niejakiego „kavancky” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Marca 2019 Share Napisano 5 Marca 2019 Temat dyskusyjny - ale "what if..?" całkiem ładny... Co do historii (nie mnie ją oceniać) - mały skrawek wojennych dziejów tych terenów przedstawiono w filmie "Sfora" z Marcinem Dorocińskim w roli głównej - gorąco polecam..! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 5 Marca 2019 Share Napisano 5 Marca 2019 A ja się zastanawiałem w Bytomiu, skąd Łotysze mieli P-11c. Całkiem ciekawy ten what-if. Sam lepiej bym nie zrobił, no może użyłbym innego materiału na linki. P.S. Komentarzy niektórych powyżej nie komentuję, świadczą tylko o samych komentujących. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garrett Napisano 5 Marca 2019 Share Napisano 5 Marca 2019 A ja się zastanawiałem w Bytomiu, skąd Łotysze mieli P-11c. Całkiem ciekawy ten what-if. Sam lepiej bym nie zrobił, no może użyłbym innego materiału na linki. P.S. Komentarzy niektórych powyżej nie komentuję, świadczą tylko o samych komentujących. Cudności praca. Butthurt forumowiczów o poglądach zbliżonych do neofaszystowskich zdecydowanie potwierdza kolaboracyjny i zdradziecki charakter GoralenVolk. Doskonała pozycja "what-if". 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi